 
                     
                     
                    
                    
                    
                    
                     Mohammadifar M,  Bahmani F,  Abed A,  Hamidi G,  Aarabi M H,  Talaei S A. Nanoemulsion Containing Essential Oils of Rosemary and Peppermint Reduces Neuropathic Pain in Rats with Chronic Constriction Injury of the Sciatic Nerve.  J Arak Uni Med Sci 2025; 28 (4) 
URL: 
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-8061-fa.html   
                    
                    محمدی فر مژگان،  بهمنی فرشته،  عابد علیرضا،  حمیدی غلامعلی،  اعرابی محمد حسین،  طلائی سید علیرضا. نانوامولسیون حاوی اسانس گیاهان رزماری و نعناع فلفلی در کاهش درد نوروپاتیک در موشهای صحرای مدل آسیب فشاری مزمن عصب سیاتیک.  مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1404; 28 (4) 
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-8061-fa.html
  
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    1- مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران 
 2- مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران 
 3- گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران 
 4- مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران ، talaei@kaums.ac.ir
                    
                    
                    چکیده:       (193 مشاهده)
                    
                    
                    مقدمه: اثرات ضددردی اسانس رزماری و نعناعفلفلی در مطالعات زیادی نشان داده شده است. حلالیت پایین اسانسها در آب و فراهمیزیستی پایین مصرف آنها را محدود کرده و نانوذرات میتوانند در رفع این محدودیتها کمک کنند. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضددردی نانوامولسیون حاوی اسانس رزماری و نعناع فلفلی در موشهای صحرایی مبتلا به درد نوروپاتیک انجام شد. 
روش کار: 40 سر موش صحرائی نر به چهار گروه زیر اختصاص داده شدند: کنترل (CON)، درد نوروپاتیک دریافتکننده نرمالسالین (NPS)، نانوامولسیون (NPN) یا گاباپنتین (NPG). درد نوروپاتیک با استفاده از مدل CCI ایجاد شد. حیوانات، نانوامولسیون حاوی 10 درصد عصاره رزماری و اسانس نعناعفلفلی را از طریق گاواژ دریافت کردند. آزمایشات رفتاری (هایپرآلژزی حرارتی، آلودینیای حرارتی و آلودینیای مکانیکی) در روزهای 1، 4، 7، 14 و 21 مطالعه انجام شد. در پایان، آزمایشات بیوشیمیایی روی بافت عصب سیاتیک انجام شد. 
یافتهها: موشهای NPS افزایش قابلتوجهی در آستانه درد در مقایسه با گروه کنترل نشان دادند (0/001 > P). بهعلاوه، پتانسیل ضددرد نانوامولسیون حاوی اسانس رزماری و نعناع فلفلی در آزمایشهای آلودینیا و هایپرآلژزی دیده شد. بررسیهای بیوشیمیایی نشان داد که CCI ظرفیت آنتیاکسیدان کل، و فعالیت آنزیمهای سوپراکسیددیسموتاز و گلوتاتیونپراکسیداز را کاهش داده و سطح MDA را در عصب سیاتیک موشها افزایش میدهد (0/001 > P برای همه مقایسهها). تجویز نانوامولسیون تمام تغییرات پارامترهای بیوشیمیایی را معکوس کرد (0/001 > P). 
نتیجهگیری: تجویز نانوامولسیون حاوی اسانس رزماری و نعناع برای موشهای صحرایی، میتواند علائم درد نوروپاتیک را از طریق ایجاد تعادل در سیستمهای اکسیدانی و آنتیاکسیدانی عصب سیاتیک آنها کاهش دهد.
                    
                    
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
پژوهشي اصیل |
                    موضوع مقاله: 
                    
علوم پایه  دریافت: 1404/4/21 | پذیرش: 1404/5/5