`Ghosian moghaddam M H, maleki M. An investigation of the effect of pork consumption on human health from the perspective of Quran and medicine. J Arak Uni Med Sci 2011; 13 (5) :107-116
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-963-fa.html
1- دانشگاه شاهد
2- دانشگاه شاهد ، mlk_mary@yahoo.com
چکیده: (35145 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از مهمترین عوامل سلامت و تندرستی رعایت آموزههای بهداشتی در خوردن و آشامیدن است. توصیههای اسلام در خصوص تغذیه نه تنها موجب سلامت جسم که تضمین کننده سلامت روان انسان نیز میباشد. اسلام ضمن توصیه به مصرف گوشت در حد نیاز بدن، مصرف گوشت بعضی از حیوانات را برای انسان غیر مجاز شمرده است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف گوشت خوک بر سلامت انسان از دیدگاه قرآن و طب میباشد. مواد و روش ها: با مراجعه به آیات قرآن کریم، احادیث، و مرور مطالعات انجام شده، تحقیقات مرتبط مورد بحث و بررسی قرار گرفته شد. قرآن کریم در چهار سوره مختلف و ائمه معصومین در احادیث مصرف گوشت خوک را برای مسلمانان حرام دانستهاند. یافته ها: وجود گروهی از آمینها، مواد کارسینوژن، چربی بالا و میزان بالای هورمون رشد از گوشت خوک محصولی تولید میکند که به آن سوتوکسین (Sutoxin) اطلاق میکنند. وجود بیماریهای زئونوز قابل توجه و خطرناک، ماندگاری کم و فسادپذیری بالا از جمله دیگر دلائل غیر قابل مصرف بودن گوشت خوک برای انسان است. نتیجه گیری: ادیان الهی با توجه به نقش تغذیه در سلامت جسم و روان دستوراتی در مورد استفاده از غذای پاک و سالم و عدم مصرف مواد غیر بهداشتی اعلام داشتهاند. گوشت خوک یکی از مواد غیر قابل مصرف و غیر بهداشتی برای انسان است که متاسفانه به دلیل عدم شناخت کافی هنوز مورد استفاده گروهی از انسانها واقع میگردد.
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1389/9/30