دوره 26، شماره 5 - ( آذر و دی 1402 )                   جلد 26 شماره 5 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

halalkhor F, poorrahim A, Siahkouhian M. Effect of Saffron Supplementation and Aerobic Training on Interleukin-6, Interleukin-10 and L-cysteine in Outpatients with Coronavirus. J Arak Uni Med Sci 2023; 26 (5) :1-8
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7646-fa.html
حلال خور فاطمه، پوررحیم قورقچی آمنه، سیاهکوهیان معرفت. تأثیر مکمل‌سازی زعفران و تمرین هوازی بر غلظت اینترلوکین-6، اینترلوکین-10 و ال‌-سیستئین در بیماران سرپایی مبتلا به کرونا ویروس. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1402; 26 (5) :1-8

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7646-fa.html


1- دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
2- دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران ، amenehpoorrahim@yahoo.com
چکیده:   (1413 مشاهده)
مقدمه: ملاحظات ضدسیتوکین در بیماران کووید-19 می‌تواند نقش بسزایی در پیشگیری از مرگ و میر داشته باشد از این‌رو فعالیت بدنی با کاهش عوامل خطرزا، همچنین زعفران با خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی به عنوان راه کارهای ضد سایتوکین در نظر گرفته شده است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر مکمل سازی زعفران و تمرین استقامتی بر غلظت اینترلوکین-6، اینترلوکین-10 و ال- سیستئین در بیماران سرپایی مبتلا به کرونا ویروس می‌باشد.
روش کار: جامعه آماری این پژوهش، بیماران سرپایی مبتلا به کرونا ویروس که 36 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. اندازه‌گیری سایتوکین‌ها و ال- سیستئین با استفاده از کیت مخصوص و به روش الایزا انجام شد. فرضیه‌های مطالعه در سطح معنی‌داری 0/05 > P با استفاده از آزمون آنالیز واریانس (ANOVA) با اندازه‌گیری‌های مکرر با عامل بین‌گروهی بررسی شدند.
یافته‌ها: نتانتایج نشان داد که فعالیت استقامتی و مکمل‌سازی زعفران باعث کاهش معنی‌داری در سطوح IL-6 و نسبت اینترلوکین- 6 به اینترلوکین- 10 شد (0/05 P). همچنین فعالیت استقامتی به همراه مکمل‌سازی زعفران باعث افزایش معنی‌داری در میزان غلظت سرمی ال سیستئین شد (0/035 = P). نتایج نشان داد که بین مراحل اندازه‌گیری و گروه همچنین تفاوت‌های درون‌گروهی و بین گروهی در متغیرهای اینترلوکین-10 اثر تعاملی وجود ندارد (0/511 = P).
نتیجه‌گیری: سطوح IL-6 و IL-10 در اثر مصرف مکمل‌سازی زعفران و تمرین استقامتی کاهش می‌یابد و میزان ال- سیستئین افزایش که این خود باعث کمک به بهبود بیماران کووید- 19 می‌شود.
 
متن کامل [PDF 1557 kb]   (462 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: کووید 19
دریافت: 1402/12/4 | پذیرش: 1403/1/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb