Daneshmandi S, Soleimani N, Pourfathollah A A, Sattari M. Evaluation of the drug synergistic and antibacterial effects of cuminum cyminum essential oil. J Arak Uni Med Sci 2010; 13 (2) :75-82
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-585-fa.html
1- ، n.soleimani@modares.ac.ir
چکیده: (17759 مشاهده)
زمینه و هدف: عفونتهای میکروبی انسانی از چالشهای مهم بهداشتی محسوب میشود و مسئولین در این زمینه با مشکلات عدیدهای مخصوصاً مقاومت باکتریها نسبت به آنتی بیوتیکها مواجه هستند. هدف این تحقیق، ارزیابی اثرات متقابل دارویی و فعالیت ضد باکتریایی اسانس زیره سبز علیه برخی از باکتریهای پاتوژن میباشد. مواد و روش ها: دراین مطالعه تجربی آزمایشگاهی اسانس زیره سبز از دانه آن تخلیص شد. برای بررسی عملکرد ضد باکتریایی اسانس از روش انتشار از دیسک با استفاده از اندازهگیری قطر هاله مهاری و تعیین حداقل غلظت مهاری توسط روش میکروبراث دایلوشن بر روی چندین رده استاندارد باکتریایی استفاده شد. در بررسی اثرات سینرژیستی و آنتاگونیستی، سویههای استاندارد باکتریایی بر روی محیط حاوی اسانس کشت داده شده و سپس دیسکهای آنتی بیوتیکی بر روی آن قرار گرفت. یافته ها: بر اساس تست انتشار دیسک در آگار بیشترین میزان هاله عدم رشد مربوط به باسیلوس سرئوس با قطر 44 میلی متر مشاهده شد. اسانس فعالیت هم افزایی با جنتامیسین (10 میکروگرم) را بر اشریشیا کلی نشان داد. نتیجه گیری: اسانس زیره سبز میتواند به تنهایی یا در ترکیب با سایر عوامل ضد میکربی برای درمان عفونتهای باکتریایی موثر باشد. همچنین این جزء میتواند عملکرد برخی از آنتی بیوتیکها را تقویت نماید که امکان استفاده از آن را به ویژه در موارد مقاومت دارویی مطرح مینماید.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
علوم پایه دریافت: 1388/10/13