خیاط زاده جینا، رفیعی حسین، فرهودی مجید. اثر التیام بخشی عصاره آبی الکلی گیاه یونجه برروی سوراخ های ایجاد شده در غضروف گوش خرگوش. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1388; 12 (3) :29-38
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-335-fa.html
1- ، rafiei.hossein@gmail.com
چکیده: (14156 مشاهده)
چکیده مقدمه: اختلالات غضروفی و حرکتی از شایعترین مشکلات جامعه انسانی میباشد. حضور ویتامینهای مختلف از قبیل A و C سرعت ترمیم را افزایش میدهد. در این تحقیق از گیاه یونجه با نام علمی مدیکاگوساتیوا که سرشار از ویتامینهای K و E، C ، A میباشد، استفاده گردید و روند ترمیم غضروف لاله گوش خرگوش مورد ارزیابی قرار گرفت. روش کار: در طی یک مطالعه تجربی- آزمایشگاهی برای انجام آزمایشها 6 خرگوش نر نژاد نیوزیلندی به وزن تقریبی 5/2 تا 3 کیلوگرم انتخاب شدند. پس از حذف موهای گوش خرگوش با کرم موبر و بی حسی آن توسط اسپری لیدوکایین 10 درصد، 4 سوراخ به قطر 4 میلیمتر در موقعیت مدیال هر یک از گوشها ایجاد گردید(جمعاً 48 موضع). سوراخهای گوشهای تست هر روز توسط عصاره یونجه و سوراخهای گوشهای کنترل توسط سرم فیزیولوژی تیمار شدند. مساحت سوراخها و فاصله دو لبه غضروف در روزهای مختلف اندازهگیری شدند. همچنین نمونهبرداری بافتی برای مشاهدات میکروسکوپی با رنگ توکسیلین- ائوزین (روزهای 50-0) انجام شد. نتایج: ترمیم و بازسازی و سرعت بسته شدن در سوراخهای تیمار نسبت به سوراخهای کنترل سریع تر بود (004/0p<). همچنین، ضخامت غضروف و تعداد کندروسیت و نیز تراکم فیبروبلاستها در بافت همبند تازه تشکیل شده در نمونههای تست نسبت به کنترل زیادتر بود. نتیجه گیری: احتمالا ًعصاره یونجه به علت مقادیر بالای ویتامینهای A و C باعث تسریع روند ترمیم و بازسازی در غضروف گوش خرگوش گردیده است و لذا امکان استفادههای فارماکولوژیک را مطرح مینماید.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
علوم پایه دریافت: 1388/3/11