Hoseini M, Rahimi L, Ajorloo Z, Majidi Z, Roozbahani N. The investigation of passing the leisure time among women in Imam Ali region (population research base), 2005 . J Arak Uni Med Sci
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-318-fa.html
حسینی معصومه، رحیمی لیلا، آجرلو زهرا، مجیدی زهره، روزبهانی نسرین. بررسی چگونگی گذران اوقات فراغت در بین زنان منطقه تحت پوشش پایگاه تحقیقات جمعیتی دکتر محمد قریب شهر اراک در سال 1384. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك.
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-318-fa.html
1- ، zohmajidi@gmail.com
چکیده: (989 مشاهده)
مقدمه: مشکل چگونگی گذران اوقات فراغت زنان معضل دیرپایی است که گریبان نیمی از جمعیت کشور را گرفته است که لازم است هر چه سریعتر برای رفع آن چارهای اندیشید. از آنجائی که اولین قدم در حل هر مشکل، شناخت وضعیت موجود است این تحقیق با هدف بررسی چگونگی گذران اوقات فراغت زنان طراحی گردید. روش کار: این مطالعه کیفی از نوع Grounded theory در سال 1384 در منطقه تحت پوشش پایگاه دکتر محمد قریب شهر اراک انجام شد که جامعه پژوهش آن را زنان خانه دار این منطقه تشکیل می دادند. روش نمونهگیری مبتنی بر هدف و روش جمع آوری اطلاعات مصاحبه عمیق فردی بود. تحقیق بعد از انجام 50 مصاحبه به اشباع اطلاعات رسید. برای تجزیه و تحلیل، تمام مصاحبهها کدگذاری و دستهبندی گردید و در مفاهیم و عناوین کلی خلاصه شد. اخلاق پژوهش در تمامی مراحل تحقیق، بر اساس بیانیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رعایت گردید. نتایج: خانمهای مورد پژوهش مدت زمان فراغت خود در شبانه روز را بین 3 تا 8 ساعت بیان کردند. اکثر آنها عنوان کردند که عمده اوقات فراغت خود را با صحبت کردن با زنان دیگر در کوچه و خیابان و سپس تماشای تلوزیون میگذرانند و مطالعه، ورزش و فعالیتهای اجتماعی کمترین نقش را در گذران این اوقات به خود اختصاص میدهد. همچنین بیشتر این خانمها بیان کردند که گذران اوقات فراغت به این شکل، نقشی در یادگیری آنها ندارد. از نظر این افراد مهمترین علت عدم استفاده صحیح از اوقات فراغت، عدم وجود امکانات از جمله کتاب خانه، ورزشگاه، امکان تفریحی و فرهنگسرا میباشد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، وضعیت گذران اوقات فراغت زنان منطقه تحت پوشش پایگاه تحقیقات جمعیتی دکتر محمد قریب مطلوب نیست و نیاز به برنامه ریزی دقیق برای حل این مشکل ضروری به نظر میرسد. ایجاد اماکن فرهنگی، آموزشی، تفریحی به طوری که در دسترس همه قرار داشته باشد یکی از راه کار های حل این معضل میباشد.
نوع مطالعه:
مطالعه كيفي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1388/2/24