Palizvzn M, Elah Ghaznavi Rad E. The Investigation of Relation Between Learning and Sensitivity to Chemical Kindeling With Pentylenetetrazole in Male Rats. J Arak Uni Med Sci 2005; 8 (2) :8-14
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-162-fa.html
پالیزوان محمد رضا، غزنوی راد احسان اله. بررسی ار تباط یادگیری و استعداد ابتلاء به کیندلینگ شیمیایی باپنتیلن تترازول در موشهای صحرایی نر. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1384; 8 (2) :8-14
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-162-fa.html
1- گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، ایران. ، m_darabi36@hotmail.com
2- گروه میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، ایران.
چکیده: (15661 مشاهده)
مقدمه: صرع یکی از اختلالات عصبی مزمن در انسان است که از مهمترین کانونهای ایجاد کننده آن میتوان به آمیگدال اشاره نمود. این ناحیه از مهمترین مناطق مغزی دخیل در شرطی شدن نسبت به ترس است و به نظر می رسد اختلال در مدار های نورونی این ناحیه میتواند زمینه ساز ابتلاء حیوان به تشنج باشد. هدف از این تحقیق پاسخ به این سوال است که آیا اختلال در یادگیری میتواند نشان دهنده اختلال در مدارهای نورونی این ناحیه و در نتیجه زمینه ساز استعداد حیوانات برای تشنج باشد. روش کار: 20 موش صحرایی نر از نژاد ویستار برای ایجاد شرطی شدن احترازی فعال دو طرفه تحت آزمایش شاتل باکس قرار گرفته و بر اساس پاسخ های ارائه شده توسط حیوان به دو گروه دیر یاد گیر و زود یاد گیر تقسیم شدند. سپس جهت ایجاد کیندلینگ تحت تزریق داخل صفاقی پنتیلن تترازول قرار گرفته و پاسخهای تشنجی حیوان ثبت و مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون توکی و آزمون من ویتنی یو انجام گرفت.
نتایج: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که طی روند کیندلینگ موش های گروه دیر یادگیر نسبت به موشهای گروه زود یادگیر استعداد بیشتری برای بروز تشنج از خود نشان داده و اختلاف معنی داری در مرحله حمله و مدت زمانی که طول می کشد تا حیوان به مرحله دوم تشنج برسد بین دو گروه وجود داشت(P<0/05).
نتیجه گیری: با استناد به نتایج فوق میتوان میزان استعداد موش های صحرایی نر را برای کیندلینگ از روی میزان اختلال در یاد گیری شرطی شدن نسبت به ترس که نشان دهنده میزان اختلال در مدار های نورونی آمیگدال میباشد حدس زد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
روانپزشکی دریافت: 1387/11/29 | پذیرش: 1384/4/24