جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای Tnf–α

بهلول قربانیان،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: مطالعه روی موش‌ها نشان داده که برخی سایتوکاین‌ها و پروتئین‌های تولید شده به وسیله ماکروفاژها و سلول‌های دیگر در تنظیم بیان پروتئین ABCA۱ نقش دارند، اما در این زمینه، مطالعه‌ای روی آزمودنی‌های انسانی به ویژه متعاقب فعالیت بدنی انجام نگرفته است. هدف مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین پروتئین ABCA۱ لنفوسیتی با سایتوکاین‌های IL-۱۰ و TNF-α متعاقب هشت هفته تمرین استقامتی تناوبی ترکیبی در نوجوانان پسر دارای اضافه وزن و چاق بود.

مواد و روشها: در این مطالعه نیمه تجربی، ۲۸ دانش آموز(۱/۸۹±۱۶/۹۳ سال، ۹/۹۸±۸۸/۰۷ کیلوگرم،۲/۵۵± ۲۸/۳۵ کیلوگرم بر مترمربع) به صورت تصادفی انتخاب و در گروه‌های کنترل (۱۵ نفر) و تمرین (۱۳ نفر) قرار گرفتند. پروتکل تمرین شامل تمرین استقامتی تناوبی ترکیبی (هشت هفته/ چهارروز/ هفتاد دقیقه هر جلسه) بود. سنجش پروتئین ABCA۱ به وسیله همولیز سلولی و روش الایزای حساس انجام شد. داده‌ها با آزمون آماری تی و ضریب هم‌بستگی پیرسون تحلیل شدند.

یافتهها: تغییرات پس آزمون نسبت به پیش آزمون نشان داد که متعاقب هشت هفته تمرین، پروتئین ABCA۱ با IL-۱۰ هم‌بستگی مثبت و معنی‌دار(۰/۴۳=r؛ ۰/۰۳۲=p) و با TNF–α هم‌بستگی منفی و معنی‌دار(۰/۵۳-= r؛ ۰/۰۱۲=p) دارد(p<۰/۰۱). هم‌چنین تمرین باعث افزایش معنی‌دار پروتئین ABCA۱ شده ولی افزایش IL-۱۰ و کاهش TNF-α معنی‌دار نبود.

نتیجهگیری: با توجه به افزایش غلظت پروتئین ABCA۱ لنفوسیتی و هم‌بستگی بین متغیرها متعاقب تمرین، نتایج به دست آمده ثابت می‌کند که احتمالاً TNF–α اثر تنظیمی منفی و IL-۱۰ اثر تنظیمی مثبت بر پروتئین ABCA۱ لنفوسیتی دارد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb