زمینه و هدف: ژن درمانی شیوه نوین و نوید بخش درمانی است که انتقال کارآمد ژن مهمترین مرحله آن محسوب میگردد. علاوه بر این، انتقال به گونهای غیرتهاجمی نیز در مرحله به کارگیری این روش اهمیت فراوان مییابد. تجویز دهانی روشی است که بسیار مورد اقبال بیماران قرار گرفته است. برای انتقال دهانی دارو، روشهای متعددی به کار گرفته شدهاند که در همه آنها میزان بارگیری و رهاسازی در هدفمند ساختن و کارایی انتقال بسیار موثر است. در این تحقیق بسته بندی ذرات ژنی در دو نوع پوشش انتریک و همچنین مقایسه میزان بارگیری و رهاسازی ماده محصور شده این دو پوشش، در شرایط آزمایشگاهی صورت پذیرفت.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی ابتدا DNA به روش coacervation با کیتوزان ترکیب و سپس پلی پلکسهای حاصل شده با روش تبخیر حلال، پوشش دهی شدند. به منظور بررسی تشکیل و رفتار ذرات از روش FTIR و دو محلول با pHهای دو حاشیهی PKa پوشش انتریک استفاده شد.
یافتهها: ذرات تشکیل شده، پایداری مشابه درpH پایین دارند و تفاوت قابل توجهی نشان نمیدهند. میزان رهاسازی یودراجیت L100 نسبت به L100-55 آهستهتر و تدریجی است. یودارجیت L100 قابلیت بهتری در میزان بارگیری DNA نشان میدهد.
نتیجهگیری: بر اساس رفتار دو نوع پارتیکل تشکیل شده، در تجویز دهانی ژن میتوان از یودراجیت L100-55 با هدف ترنسفکشن ابتدای روده کوچک و از یودراجیت L100 برای ترنسفکشن سطح وسیعتری از ابتدا تا انتهای روده کوچک و کولون استفاده کرد.