9 نتیجه برای پرستاران
زهره عنبری،
دوره 3، شماره 2 - ( 4-1379 )
چکیده
پژوهش حاضر، یک مطالعه مقطعی بوده که تحت عنوان "بررسی آگاهی پرستاران درباره عفونتهای بیمارستانی در مراکز درمانی آموزشی ولیعصر (عج) و امیر کبیر در شهر اراک در نه ماهه اول سال 1378" انجام شده است. هدف از انجام این تحقیق، پی بردن به میزان اگاهی پرستاران در باره عفونت های بیمارستانی و نیز یافتن ارتباط بین مشخصات فردی پرستاران با میزان آگاهی آنان راجع به عفونت های بیمارستانی در مراکز فوق الذکر بوده است. با توجه به پرسشنامه ی توزیع شده، میزان آگاهی پرستاران در باره عفونت های بیمارستانی در مرکز درمانی آموزشی ولیعصر (عج) و امیرکبیر در سطح بالایی بوده است به طوری که 32/6% از پرستاران در سطح آگاهی "متوسط" و 67/4% نیز از سطح آگاهی بالایی برخوردار بودند و این در حالی است که در مرکز درمانی آموزشی امیرکبیر، 44/2% از پرستاران در سطح آگاهی متوسط و 55/8% در سطح آگاهی بالایی قرار داشتند و بدین ترتیب، میزان آگاهی در سطح پایین در 2 مرکز مشاهده نگردید. همچنین ارتباط معناداری بین میزان آگاهی پرستاران با مشخصات فردی آنان (سن، جنسیت و سابقه خدمت) نیز وجود نداشت.
جمال عاشوری،
دوره 18، شماره 2 - ( 2-1394 )
چکیده
زمینه و هدف: «فراشناخت درمانی» و «طرحواره درمانی» دو روش مهم درمان اختلالهای روانی به ویژه درمان اضطراب و افسردگی هستند. این مطالعه با هدف مقایسه اثربخشی فراشناخت درمانی و طرحواره درمانی در کاهش علائم اضطراب و افسردگی دانشجویان پرستاری و مامایی انجام شد.
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری 2 ماهه بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان دختر دانشکده پرستاری و مامایی مراجعه کننده به مرکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی مشهد بود. در مجموع 60 دانشجوی مبتلا به اضطراب و افسردگی با روش نمونهگیری در دسترس، انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه جایگزین شدند. گروههای آزمایش در 10 جلسه 70 دقیقهای روشهای فراشناخت درمانی و طرحواره درمانی را آموزش دیدند. همه گروهها پرسشنامههای اضطراب کتل و افسردگی بک را تکمیل کردند. دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و با روش کوواریانس چند متغیره (مانکووا) تحلیل شدند.
یافتهها: یافتهها نشان داد در مرحله پس آزمون، طرحواره درمانی برخلاف فراشناخت درمانی باعث کاهش معنیدار علائم اضطراب و افسردگی شده است. اما در مرحله پیگیری هر دو روش طرحواره درمانی و فراشناخت درمانی به طور معنیداری باعث کاهش اضطراب و افسردگی شدهاند و در مرحله پیگیری تفاوت معنیداری بین دو روش وجود نداشت(05/0>p).
نتیجهگیری: نتایج نشان داد گرچه تاثیر طرحواره درمانی زودتر از فراشناخت درمانی نمود مییابد، اما در بلندمدت تفاوت معنیداری میان این دو روش درمانی وجود ندارد. بنابراین مشاوران و درمانگران برای کاهش علائم اضطراب و افسردگی میتوانند از فراشناخت درمانی و طرحواره درمانی استفاده کنند.
احسان کسرائی، محمد رفیعی، سعید موسوی پور،
دوره 18، شماره 11 - ( 11-1394 )
چکیده
زمینه و هدف: امروزه سلامت شغلی پرستاران در نظام سلامت کشور از اهمیت خاصی برخوردار میباشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه اضطراب مرگ، کیفیت خواب و رضایت شغلی پرستاران شاغل در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهر اراک در سال 93-1392 صورت پذیرفت.
مواد و روشها: روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی و مقطعی بود. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران شاغل در بیمارستانهای دولتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اراک و نمونه آماری بر طبق روش تصادفی ساده شامل 309 پرستار بود. ابزار گردآوری دادهها شامل پرسشنامههای رضایت شغلی هرزبرگ، کیفیت خواب پیترزبورگ و مقیاس اضطراب مرگ بود. دادهها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: رابطهی معنیداری بین رضایت شغلی با کیفیت خواب پرستاران یافت شد، اما بین رضایت شغلی و کیفیت خواب با اضطراب مرگ پرستاران رابطه معنیداری وجود نداشت. همچنین تفاوت معنیداری بین بخشهای مختلف از لحاظ رضایت شغلی و اضطراب مرگ وجود داشت، هرچند این تفاوت از بعد کیفیت خواب معنیدار نبود. به علاوه، تنها رضایت شغلی در گروه با احتمال شرایط کار دشوار تر معنیدار بود.
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش به نظر میرسد توجه به کیفیت خواب به منظور بهبود میزان رضایتمندی پرستاران امری مهم است. وضعیت رضایت شغلی نیز متأثر از شرایط دشوار کار و نیازمند توجه بیشتر به پرستارانی است که در چنین وضعیت کاری قرار دارند. همچنین وجود اضطراب مرگ بالاتر از حد معمول در پرستاران نیازمند بررسی و تأمل بیشتر است.
سعید آریاپوران، مرضیه امیری منش،
دوره 23، شماره 5 - ( 9-1399 )
چکیده
زمینه و هدف: پرستاران در دوره شیوع کووید ۱۹ مشکلات روانشناختی زیادی را تجربه میکنند. هدف پژوهش حاضر، بررسی میزان شیوع افسردگی، اضطراب و افکار خودکشی در پرستاران در زمان شیوع کووید ۱۹ و مقایسه این مشکلات در پرستاران بر اساس جنسیت، سطح تحصیلات، وضعیت تأهل و بخش فعالیت شغلی بود.
مواد و روش ها در این پژوهش توصیفی، 312 پرستار شاغل در بیمارستانهای ملایر به صورت سرشماری در پژوهش شرکت کرده و پرسشنامههای افسردگی، اضطراب و افکار خودکشی بک را تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تحلیل کواریانس چندمتغیری (مانکووا) به کمک نرمافزار SPSS نسخه 24 انجام شد.
ملاحظات اخلاقی: این پژوهش در کمیته اخلاق پژوهش دانشگاه ملایر با کد IR.MALAYERU.REC.1399.002 ثبت شده و تمام اصول اخلاقی پژوهش رعایت شده است.
یافته ها میزان شیوع افسردگی متوسط تا شدید، اضطراب متوسط تا شدید، افکار خودکشی و آمادگی برای خودکشی به ترتیب 15/38، 46/47، 27/56 و 9/94 درصد بود. نتایج مانکووا نشان داد افسردگی (0/009=P) و اضطراب (0/001=P) پرستاران زن بیشتر از مردان و افسردگی و افکار خودکشی پرستاران دارای مدرک کارشناسی بیشتر از پرستاران دارای مدرک کارشناسی ارشد بود (0/01=P). اضطراب و افکار خودکشی پرستاران مجرد بیشتر از متأهل بود (0/01=P). پرستاران بخش اورژانس (0/03=P) و بخش سیسییو و آیسییو (0/04=P) بیشتر از گروه فوریتهای پزشکی اضطراب داشتند.
نتیجه گیری نتایج این پژوهش حاکی از شیوع بالای افسردگی، اضطراب و افکار خودکشی پرستاران در دوره شیوع کووید ۱۹ است. بنابراین توجه به میزان شیوع بالای مشکلات روانشناختی و استفاده از درمانهای روانشناختی برای کاهش افسردگی، اضطراب و افکار خودکشی پرستاران در دوره شیوع کووید ۱۹ پیشنهاد میشود.
زینب بیرانوند، محبوبه سجادی، مجید طاهری، سهیلا شمسی خانی،
دوره 25، شماره 1 - ( 1-1401 )
چکیده
زمینه و هدف تنش اخلاقی زمانی اتفاق میافتد که فردی تصمیم اخلاقی گرفته باشد، اما نتواند به آن عمل کند و اغلب به محدودیتهای داخل یا خارج سازمانی مربوط میشود. آموزش مهارت حل مسئله بهعنوان یکی از اصول مدیریت تنش ممکن است در کنترل تنش اخلاقی پرستاران مؤثر باشد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر آموزش مهارت حل مسئله بر تنش اخلاقی پرستاران تازهکار انجام شد.
مواد و روش ها این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 70 پرستار تازهکار شاغل در بیمارستان شهدای خرمآباد انجام شد. نمونهها بهصورت دردسترس انتخاب شدند و بهصورت تصادفی در 2 گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار جمعآوری دادهها، فرم اطلاعات جمعیتشناختی و پرسشنامه تنش اخلاقی کورلی بود. مداخله شامل برگزاری کارگاه آموزشی مهارت حل مسئله برای گروه آزمایش طی 6 جلسه 2 ساعته بود. تنش اخلاقی در 2 مرحله قبل و بعد از مداخله اندازهگیری شد. نهایتاً دادهها با نرمافزار SPSS نسخه 16 و با آزمونهای آماری کایاسکوئر و تی مستقل و تی زوجی تجزیهوتحلیل شد.
ملاحظات اخلاقی کمیته اخلاق پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اراک این مطالعه را با کد اخلاق IR.ARAKMU.REC.1395.449 به تصویب رسانده است. رضایت آگاهانهبودن آزمون از شرکتکنندگان دریافت و به آنها اطمینان داده شد که اطلاعات ایشان محرمانه خواهد بود.
یافتهها در این مطالعه، میانگین سن شرکتکنندگان 25 سال بود. همچنین 98/5 درصد نمونهها دارای مدرک تحصیلی لیسانس و 1/5 درصد نمونهها دارای مدرک کارشناسی ارشد بودند. مطالعه نشان داد میانگین تنش اخلاقی در نمونههای گروه آزمایش پس از مداخله در مقایسه با قبل تفاوت آماری معناداری داشت (05/P<0).
نتیجه گیری نتایج نشان داد بهکارگیری آموزش مهارت حل مسئله در روند کاهش تنش اخلاقی پرستاران تازهکار در محیط بالین تأثیر زیادی دارد.
آقای محسن کمالی نیا، دکتر کیانوش زهراکار، دکتر مهدی عرب زاده،
دوره 26، شماره 0 - ( 5-1402 )
چکیده
مقدمه
پرستاران به عنوان نیروی اصلی و مهمترین حاملان نظام سلامت نقش اساسی در تداوم مراقبت دارند. پرستاران زن متاهل علاوه بر انجام مشاغل پر استرس و فرسودگی شغلی بالا، باید نقش های دیگری مانند جفت گیری و مادری را نیز ایفا کنند. بنابراین این فشار، استرس و خستگی بیشتر مشهود است. بنابراین برای کاهش این مشکلات افزایش تاب آوری در این گروه بیش از پیش است. در سال های اخیر رویکرد روانشناسی مثبت گرا با شعار توجه به استعدادها و توانایی های انسان مورد توجه محققان قرار گرفته است. عواملی که انسان را با نیازها و تهدیدات زندگی سازگارتر می کند، تاب آوری نامیده می شود. تاب آوری بنیادی ترین سازه های مورد تحقیق در این رویکرد است که به ویژه در حوزه روانشناسی رشد، روانشناسی خانواده و سلامت روان جایگاه ویژه ای دارد.
روش
پژوهش حاضر بر اساس هدف بنیادی و از نظر روش گردآوری داده های توصیفی از نوع همبستگی مدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش را کلیه پرستاران زن متاهل بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی استان البرز در سال 1401 تشکیل میدهند که با روش نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای 400 نفراز بین واحدها و بخش های محتلف درمانی انتخاب شدند. در این تحقیق از پرسشنامه های تاب آوری کانر و دیویدسون )2003)، تنظیم شناختی هیجان گرانفسکی و همکاران(2001) ومقیاس صمیمیت زناشویی باگاروزی (2001 ) استفاده گردید جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون مدل معادلات ساختاری و از نرم افزارهای spss نسخه 26 و Amos نسخه 24جهت تحلیل داده ها استفاده شد که نتایج نشان می دهد داده ها با مدل مفهومی پژوهش برازش دارند.همچنین نقش واسطه گری صمیمیت زناشویی بین تنظیم شناختی هیجان و تاب آوری تایید شد.ُ
نتایج
از 400 پرستار زن متاهل، نتایج اطلاعات دموگرافیک بر اساس سن (25-20 سال، 152 نفر) 38 درصد؛ از نظر تحصیلات (لیسانس 265 نفر، 66.25 درصد، بر اساس تعداد فرزندان، بدون فرزند با 144 نفر). 36 درصد، سابقه اشتغال (تا 5 سال سابقه، 198 نفر 49.5 درصد بر اساس مدت ازدواج، تا 5 سال ازدواج، 166 نفر 41.5 درصد) همچنین بیشترین تعداد اختلاف زندگی مشترک (382 نفر). 95.5 درصد بیشترین درصد شرکت کننده را تشکیل می دادند. آلفای کرونباخ، تنظیم شناختی هیجان 84/0 ، صمیمیت زناشویی 87/0 و تاب آوری 81/0 بود. همچنین متغیرهای انحراف معیار، چولگی و کشیدگی، متغیر تنظیم شناختی هیجان 680/0-، 195/0- و 905/0- ، متغیر صمیمیت زناشویی 89.597، 0.887- و 0.019- و متغیرهای تاب آوری به ترتیب 055/0-، 202/0- و 131/1- بدست آمد. همچنین ماتریس همبستگی بین متغیرهای تنظیم هیجانی شناختی ، صمیمیت زناشویی و تاب آوری در 01/0 (، 729/0 و 796/0) به دست آمد که رابطه مثبت ومعنادری بین متغیرها بدست آمد، بنابراین امکان بررسی مدل تحقیق فراهم شد.
برای بررسی برازندگی مدل از مدل ساختاری استفاده شدکه شاخص های برازش (مقایسه ای (CFI)؛ نیکویی برازش انطباقی (AGFI)؛برازندگی افزایشی (IFI)؛ نیکویی برازش (GFI)، هنجار شده ( NFI) ،تناسب نسبی ( RFI) فزاینده (IFI) و هنجارنشده ( TLI) به ترتیب938/0، 908/0، 915/0، 947/0 ، 923/0 ،915/0 و 909/0 که بزرگتر از 90/0 و شاخص برازش مقتصد (PCFI)، شاخص برازش هنجار شده مقتصد (PNFI)، به ترتیب 796/0، 748/0 بدست آمده اند که بیشتر از 60/0 می باشند و نشان دهنده برازش مناسب و مطلوب مدل دلالت دارند. مقدار شاخص تقریب برازندگی(PCLOSE) ،019/0 وشاخص خطای ریشه ی مجذور میانگین تقریب) RMSEA ( برابر 049/0که بر اساس مدل کلاین نشان دهنده برازش مدل است.جهت ارزیابی روابط واسطهای یا میانجی در مدل دوم نیز از آزمون بوت استرپ و برای بررسی وضعیت میانجیگری از نمودار تصمیمگیری تحلیل میانجیگری با استفاده از روش بوت استرپینگ استفاده شد. رابطه تنظیم شناختی هیجان با تاب آوری با میانجیگری صمیمیت زناشویی که اثر مستقیم و غیر مستقیم و کل آن به ترتیب 135/0، 352/0 و 487/0 حاصل شد.همچنین بارهای عاملی استاندارد برای مسیر تنظیم شناختی هیجان به صمیمیت زناشویی و تاب آوری به ترتیب 052/3و 875/0بدست آمد.که همگی بالای 5/0 می باشدخطای استاندارد مسیرهای فوق برای صمیمیت زناشویی نیز به ترتیب 291/0 و 208/0 حاص شد.همچنین نسبت بحرانی یا آماره تی که از تقسیم برآورد بر خطای استاندارد حاصل میگردد برای صمیمیت زناشویی به ترتیب487/10و 370/4 حاصل شد و بدست آمد. و برای مسیرهای فوق معنادار بدست آمد.
نتیجه گیری
هدف از این پژوهش بررسی مدل تابآوری مبتنی بر تنظیم شناختی هیجان با نقش میانجی صمیمیت زناشویی بود. نتایج نشان داد که ضریب مسیر مستقیم تنظیم شناختی هیجان بر تاب آوری معنادار بود(4،7،11)همچنین نتایج نشان داد که تنظیم شناختی هیجان بر تاب آوری بواسطه نقش میانجی صمیمیت زناشویی معنادار بدست آمد(2،5،3). می توان ادعا کرد که هر چه زوج ها کنترل بیشتری بر عواطف و احساسات و هیجانات خود داشته باشند، بیشتر می توانند خودپنداره مثبتی به دست آورند و مستقل عمل کنند و در موقعیت های مختلف فردی، اجتماعی و شغلی، توانایی بیشتری در کنترل هیجانات خود داشته باشند. همچنین موقعیت خود را در این مواقع تثبیت می کنند و عدم وابستگی را در نظر می گیرند و در روابط خود با دیگران در مورد عواطف خود و هیجاناتشان قابل کنترل ترند. 4(بنابراین هر چه افراد بر اساس منطق، استدلال، نگاه جامع به شرایط، عقلانیت و عاری از عواطف و هیجانات کاذب تصمیم گیری کنند و در انتخاب آنها عوامل مختلف شناختی، عاطفی، عاطفی و رفتاری مناسب تر و عاری از افراط و تفریط باشدبنابراین در تبیین نتایج تحقیق می توان بیان کرد که صمیمیت زناشویی می تواند حلقه پیوندی برای افزایش تاب آوری زوج های دارای تنظیم شناختی هیجان باشد.
رعایت اخلاق تحقیق
به شرکت کنندگان در مطالعه اطمینان داده شد که اطلاعات آنها حفظ خواهد شد. فرم رضایت آگاهانه به همه داده شد و شرکت کنندگان فرم را امضا کردند. این پژوهش دارای کد کمیته اخلاق IR. ZUMS. REC.1401.297 از دانشگاه علوم پزشکی البرز می باشد.
حامی مالی
به گفته نویسندگان، هیچ حمایت مالی برای تحقیق وجود نداشت.
تضاد منافع
به گفته نویسندگان، این مقاله تضاد منافع ندارد.
با تشکر و قدردانی
نویسندگان مقاله از معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، مسئولین دانشگاه علوم پزشکی البرز، همکاران مراکز بهداشتی درمانی کرج و کلیه پرستاران زن شرکت کننده در این پژوهش صمیمانه قدردانی می نمایند.
علی رحیمی، بهزاد همدانی، نسرین رسول زاده،
دوره 27، شماره 1 - ( 1-1403 )
چکیده
مقدمه: پرستاران جایگاه برجستهای در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی دارند. بین خودپنداره حرفهای پرستاران با ارائه مراقبت به بیماران رابطهای انکارناپذیری وجود دارد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین خودپنداره حرفهای با سبک زندگی پرستاران در بیمارستانهای منتخب شهرهای مازندران انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی با استفاده از روش نمونهگیری طبقهای با تخصیص متناسب بر روی 200 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1394 انجام شد. ابزار گردآوری دادهها شامل فرم اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه خودپنداره حرفهای پرستار و پرسشنامه سبک زندگی پرستاران بود. برای تعیین رابطه بین خودپنداره حرفهای و سبک زندگی پرستاران از ضریب همبستگی Pearson استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها در سطح معنیداری 0/05≤ P به دست آمد.
یافتهها: میانگین نمره خودپنداره حرفهای و سبک زندگی پرستاران به ترتیب 5/88 ± 216/42 و 19/37 ± 156/55 بود. همچنین رابطه مستقیم معنیداری بین خودپنداره حرفهای و سبک زندگی پرستاران وجود داشت.
نتیجه گیری: با توجه به تأیید همبستگی مثبت بین خودپنداره حرفهای و سبک زندگی پرستاران، مدیران پرستاری میتوانند با ارتقاء خودپنداره حرفهای، سبک زندگی سالم را در پرستاران ارتقاء دهند.
محسن کمالی نیا، کیانوش زهراکار، مهدی عرب زاده،
دوره 27، شماره 2 - ( 3-1403 )
چکیده
مقدمه: تابآوری، به عنوان مؤلفهای که نقش مهمی در تحمل سختیهای محیط شغلی و زناشویی دارد شناخته میشود. لذا به عنوان سازه اصلی شخصیت شناسایی شده، بنابراین شناسایی متغیرهایی که بتوانند تابآوری را پیشبینی نمایند مهم است.
روش کار: پژوهش حاضر بر اساس هدف، بنیادی و از نظر روشگردآوری دادههای توصیفی از نوع همبستگی مدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش را کلیه پرستاران زن متأهل بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی استان البرز در سال 1401 تشکیل میدهند که با روش نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای 400 نفر از بین واحدها و بخشهای محتلف درمانی انتخاب شدند. در این تحقیق از پرسشنامه تابآوری Conner و Davidson (2003)، مقیاس انعطافپذیری شناختی Dennis و Vanderwaal (2001) و مقیاس صمیمیت زناشویی Bagaroozi (2001) استفاده گردید جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرمافزار Amos نسخهی 24 استفاده شد.
یافتهها: برای مسیر انعطافپذیری شناختی به صمیمیت زناشویی 0/023، برای مسیر انعطافپذیری شناختی به تابآوری 0/986 و برای مسیر صمیمیت زناشویی به تابآوری 0/909 بدست آمد. نسبت بحرانی بین انعطافپذیری شناختی (0/767 = r)؛ صمیمیت زناشویی (0/796 = r) با تابآوری که در سطح معنی داری 0/01 رابطهی مثبت و معنیداری بدست آمد.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که دادهها با مدل مفهومی پژوهش برازش دارند. همچنین نقش واسطهگری صمیمیت زناشویی؛ بین انعطافپذیری شناختی و تابآوری تأیید شد. باتوجه به نتایج بدست آمده جهت افزایش تابآوری پرستاران زن متأهل به مسئولین درمانی پیشنهاد میشود به متغیرهای مختلف شناختی، هیجانی و عاطفی این قشر توجه ویژه داشته باشند.
محسن کمالی نیا، کیانوش زهراکار، مهدی عرب زاده،
دوره 27، شماره 6 - ( 11-1403 )
چکیده
مقدمه: تابآوری، مؤلفهای تأثیرگذار بر متغیرهای مختلف روانی، عاطفی و هیجانی است و نقش مهمی بر مسائل شغلی، فردی و خانوادگی دارد.
روش کار: پژوهش حاضر از لحاظ هدف، بنیادی است و از نظر نحوه جمعآوری اطلاعات، توصیفی ازنوع همبستگی با مدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش نیز شامل کلیه پرستاران زن متأهل مراکز درمانی و بیمارستانی دولتی استان البرز که در سال 1401 مشغول به فعالیت بودند که از بین آنان 400 نفر به شیوه نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای به عنوان نمونه انتخاب شدند. از پرسشنامههای تابآوری کانر و دیویدسون (2003)، فرم کوتاه تجدید نظر شده پرسشنامه تمایز یافتگی خود اسکورن و اسمیت (2003) و پرسشنامه صمیمیت زناشویی باگاروزی (2001) جهت جمعآوری اطلاعات استفاده گردید.
یافتهها: بین تمایزیافتگی خود (0/01 P >، 0/732 = r) صمیمیت زناشویی ( 0/01 P >، 0/856 = r) با تابآوری، رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد. همچنین انحراف استاندارد، چولگی و کشیدگی متغیر تمایزیافتگی خود 20/686، 0/212 و 0/941-؛ متغیر صمیمیت زناشویی 89/597، 0/887- و 0/019- و متغیر تابآوری 0/055، 0/202- و 1/131-) بدست آمد.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد، دادهها با مدل مفهومی پژوهش برازش دارند و همچنین نقش واسطهگری صمیمیت زناشویی در رابطه بین تمایزیافتگی خود بر تابآوری مورد تأیید واقع شد. لذا جهت افزایش تابآوری پرستاران زن متأهل به مسؤولین کادر درمان پیشنهاد میگردد به متغیرهای شناختی، هیجانی و عاطفی این قشر توجه ویژه داشته باشند.