جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای سرولوژی

معصومه صوفیان،
دوره 5، شماره 2 - ( 4-1381 )
چکیده

مقدمه: سرخجه یک عفونت ویروسی حاد و خود محدود است لیکن ابتلا در زمان بارداری منجر به نقایص جنینی متعدد و سندرم سرخجه مادرزادی می شود. ایمنی مادر قبل از بارداری از این معضل جلوگیری خواهد کرد. ایمنی مادر به واسطه ابتلا یا مصونیت به دست می آید. در کشورهای پیشرفته واکسیناسیون در قالب برنامه واکسیناسیون کشوری انجام می شود. این در حالی است که در ایران واکسیناسیون سرخجه هنوز توصیه نشده است. این بررسی به منظور تعیین میزان ایمنی خانم ها به هنگام ازدواج در شهر اراک در سال 1380 صورت گرفت.
روش کار: در این مطالعه، خانم های به هنگام ازدواج مراجعه کننده به آزمایشگاه جهت انجام آزمایش خون برای غربالگری تالاسمی به عنوان گروه مورد مطالعه انتخاب شدند و نمونه خون از آنها اخذ شد و به روش الیزا باکیت رادیم ایمنی به سرخجه در آنها بررسی شد. تعداد نمونه 1563 مورد بود. مطالعه به صورت توصیفی و نمونه گیری تصادفی ساده بود.
نتایج: از 1356 مورد بررسی در 80/2% (1254 مورد) ایمنی به سرخجه وجود داشت و 19/8% (309 افراد حساس به سرخجه بوده و مصونیت نداشتند. بین سن و مصونیت ارتباط معنی دار مثبتی وجود داشت)(P=0/0058)  لیکن بین میزان تحصیلات و محل سکونت دو گروه مصون و غیر مصون تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج مذکور به نظر می رسد تزریق واکسن سرخجه در دوران کودکی مفید باشد یا در  صورت عدم وجود امکانات، حداقل این واکسن به دختران دبیرستانی تزریق گردد.
 

علی اصغر فرازی، سید داود حسینی،
دوره 14، شماره 7 - ( 12-1390 )
چکیده

زمینه و هدف: بروسلوز بیماری مشترک بین انسان و دام است که کنترل آن به میزان شیوع بیماری در جمعیت دامی وابسته است. هدف از این مطالعه مقایسه حساسیت و ویژگی تست‎های رایج تشخیص بروسلوز می‎باشد. مواد و روش‎ها: در این مطالعه مقطعی – تحلیلی، 297 نمونه سرم از یک گله دام که سابقه سقط جنین داشتند تهیه و از نظر تست‎های رایت، رزبنگال، 2-مرکاپتواتانل، فیکساسیون کمپلمان و الایزا مورد آزمایش قرارگرفتند. هم‎چنین از نمونه‎های مثبت سرمی، غدد لنفافی و ارگان‎هایی که احتمال آلودگی می‎رفت نمونه کشت میکروبی تهیه گردید. یافته‎ها: در مجموع از تعداد 297 نمونه آزمایش شده با روش‎های فوق، حساسیت تست‎های رایت، رزبنگال، 2-مرکاپتواتانل، فیکساسیون کمپلمان و الایزا به ترتیب 89، 5/81، 3/75، 7/89 و 2/93 درصد تعیین گردید و ویژگی تست‎ها به ترتیب 4/97، 94، 96، 98 و 3/99 درصد تعیین شد. نتیجه گیری: این بررسی مشخص می‎کند تست‎های الایزا، فیکساسیون کمپلمان و رایت از سایر تست‎ها حساسیت بیشتری دارند. هم‎چنین در این مطالعه تست الایزا به عنوان حساس‎ترین و اختصاصی‎ترین تست تشخیصی سرولوژیک بروسلوز شناخته شد.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb