جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای اسپرماتوژنز.

مهران درست قول، سید منصور سیدنژاد، ایوب جباری،
دوره 21، شماره 3 - ( 3-1397 )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه نگرانی­ های پیشرونده­ ای در خصوص کاهش سلامت تولیدمثلی مردان وجود دارد. استرس اکسیداتیو به عنوان یکی از مکانیسم ­های احتمالی ایجاد اختلال در سیستم تولیدمثلی مطرح می­ شود. بیلهر از جمله گیاهان طب سنتی ایران بوده که خواص افزایش­دهندگی توان باروری مردان برای آن پیشنهاد شده است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثرات بیلهر بر وضعیت اکسیداتیو و پارامترهای تولیدمثلی موش­های صحرایی نر انجام گرفت.
مواد و روش­ها: در این مطالعه تجربی، موش­های صحرایی نر بالغ سالم به مدت 70 روز مقادیر 100، 200 و 400 میلی­گرم بر کیلوگرم عصاره اتانولی برگ­های بیلهر را از طریق گاواژ دریافت کردند. نمونه­های خون جهت سنجش تستوسترون، LH و FSH اخذ گردید. وزن اندام­های تولیدمثلی، غلظت، قابلیت تحرک و مورفولوژی اسپرم، قطر لوله ­های اسپرم ساز، ارتفاع اپی­تلیوم زایا و نیز سطوح مالون­دی­آلدئید، سوپراکسید دسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز بافت بیضه ارزیابی شد.
یافته­ ها: وزن بیضه و اپیدیدیم در موش­های صحرایی تحت تیمار با مقادیر 200 و 400 میلی­گرم بر کیلوگرم عصاره به طور معنی­داری افزایش یافت. در گروه­های تیمار غلظت اسپرم و درصد اسپرم­های با مورفولوژی نرمال به طور معنی­داری(05/0>p) بالاتر بود. سطوح سرمی هورمون­های تستوسترون، FSH و LH در گروه­های تیمار تفاوتی با گروه کنترل نشان نداد. عصاره بیلهر سطوح مالون­دی­آلدئید را به طور معنی ­داری(05/0>p) کاهش داده و موجب افزایش معنی­دار (05/0>p) سطوح آنزیم­های سوپراکسیددسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز در بافت بیضه موش­های صحرایی گردید.
نتیجه ­گیری: مطالعه حاضر نشان می­دهد عصاره برگ­ های بیلهر موجب بهبود پارامترهای تولیدمثلی شده که می­تواند به دلیل ویژگی­ های آنتی­ اکسیدانی این گیاه باشد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb