جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای فقانی

حسن فقانی، اکرم انصار،
دوره 17، شماره 6 - ( شهریور 1393 )
چکیده

زمینه و هدف: آکنه ولگاریس یک بیماری مزمن التهابی واحدهای پیلوسباسه می‌باشد. عوامل ژنتیکی، محیطی و تغذیه‌ای در ابتلا به این عارضه نقش دارند. مطالعات اخیر نشان‌گر نقش اساسی تغذیه در ایجاد آکنه به ویژه با اثر بر استرس اکسیداتیو و پروسه‌های التهابی‌اند. مطالعات مقادیر کمتر ابتلا به آکنه در افرادی که رژیم غذایی آنها حاوی مقادیر بیشتری از امگا 3 است را گزارش نموده‌اند. بنابراین برآن شدیم که با یک مطالعه کارآزمایی بالینی اثر درمانی احتمالی امگا 3 در درمان آکنه را بررسی کنیم.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی، 60 بیمار مبتلا به آکنه متوسط و شدید صورت به طور تصادفی در دو گروه 30 نفره درمانی: داکسی سیکلین 100 میلی‌گرم روزانه و یک عدد کپسول پلاسبوی امگا 3 و گروه دوم داکسی سیکلین100 میلی‌گرم روزانه و یک عدد کپسول امگا 3 به میزان1000 میلی‌گرمی روزانه، تحت درمان قرار گرفتند و شدت آکنه بر اساس سیستم GAGS در ابتدای شروع درمان و در پایان هفته‌های ششم و دوازدهم درمان، بر اساس فتوگرافی‌های به دست آمده از بیماران اندازه‌گیری شد و سپس با هم مقایسه شدند.

یافته‌ها: یافته‌های این مطالعه مشخص کرد که نمره GAGS شدت آکنه در پایان 6 و 12 هفته از شروع درمان، به طور معنی‌داری در گروه مورد که در آن درمان توسط کپسول امگا 3 انجام شد، نسبت به گروه شاهد کمتر بود.

نتیجه‌گیری: اسیدهای چرب امگا 3 به علت دارا بودن خاصیت ضد التهابی موجب بهبودی آکنه‌های التهابی متوسط و شدید می‌شوند.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb