جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای سیدنژاد

اعظم گواهی، احمد علی معاضدی، سید منصور سیدنژاد، مهدی پورمهدی،
دوره 18، شماره 6 - ( شهریور 1394 )
چکیده

  زمینه و هدف: به علت اثرات جانبی زیان آور داروهای شیمیایی، استفاده از گیاهان دارویی در چند دهه اخیر مورد توجه بسیار قرار گرفته است. در این میان، فلاونوئیدها به عنوان ترکیبات ثانویه گیاهی بخش مهمی از این توجه را به خود اختصاص داده ‏ اند . بر اساس مطالعات پیشین، برخی از فلاونوئیدها قادر به کاهش انقباض ایلئوم ایجاد شده از طریق KCL ، استیل کولین و غیره می ‏ باشند. از این رو، در این مطالعه تاثیر عصاره فلاونوئیدی برگ گیاه جعفری بر انقباض عضلات صاف ایلئوم موش صحرایی و نقش سیستم نیتریک اکساید (NO) در این اثر، مورد مطالعه قرار گرفته است .

  مواد و روش ها: بخش انتهایی ایلئوم موش صحرایی نژاد ویستار جدا شد و انقباضات آن تحت یک گرم کشش و دمای 37 درجه سانتی ‏ گراد، در حمام بافت حاوی محلول تایرود به روش ایزوتونیک ثبت شد. موش ‏ ها به 2 گروه 7 تایی تقسیم شدند. پس از قراردادن بافت در معرض L-NAME 100 میکرومولار (شرکت سیگما، آمریکا) به عنوان مهارکننده تولید NO ، اثر ضد انقباضی غلظت ‏ های تجمعی عصاره بررسی شد.

  یافته‏ها: غلظت‏های تجمعی عصاره، انقباضات ایلئوم ایجاد شده از طریق کلرید پتاسیم را به شکل وابسته به غلظت کاهش داد (p<0/001). هم‏چنین اثر ضد انقباضی عصاره فلاونوئیدها به وسیله L-NAME تنها در غلظت 16 میلی ‏ گرم بر میلی ‏ لیتر تحت تاثیر قرار گرفت و به شکل معنی ‏ داری کاهش یافت.

  نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره، شل کننده ایلئوم موش صحرایی است و این عمل را از طریق سیستم NO در غلظت ‏ های بالاتر انجام می ‏ دهد.


مهران درست قول، سید منصور سیدنژاد، ایوب جباری،
دوره 21، شماره 3 - ( دوماهنامه خرداد و تیر 1397 )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه نگرانی­ های پیشرونده­ ای در خصوص کاهش سلامت تولیدمثلی مردان وجود دارد. استرس اکسیداتیو به عنوان یکی از مکانیسم ­های احتمالی ایجاد اختلال در سیستم تولیدمثلی مطرح می­ شود. بیلهر از جمله گیاهان طب سنتی ایران بوده که خواص افزایش­دهندگی توان باروری مردان برای آن پیشنهاد شده است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثرات بیلهر بر وضعیت اکسیداتیو و پارامترهای تولیدمثلی موش­های صحرایی نر انجام گرفت.
مواد و روش­ها: در این مطالعه تجربی، موش­های صحرایی نر بالغ سالم به مدت 70 روز مقادیر 100، 200 و 400 میلی­گرم بر کیلوگرم عصاره اتانولی برگ­های بیلهر را از طریق گاواژ دریافت کردند. نمونه­های خون جهت سنجش تستوسترون، LH و FSH اخذ گردید. وزن اندام­های تولیدمثلی، غلظت، قابلیت تحرک و مورفولوژی اسپرم، قطر لوله ­های اسپرم ساز، ارتفاع اپی­تلیوم زایا و نیز سطوح مالون­دی­آلدئید، سوپراکسید دسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز بافت بیضه ارزیابی شد.
یافته­ ها: وزن بیضه و اپیدیدیم در موش­های صحرایی تحت تیمار با مقادیر 200 و 400 میلی­گرم بر کیلوگرم عصاره به طور معنی­داری افزایش یافت. در گروه­های تیمار غلظت اسپرم و درصد اسپرم­های با مورفولوژی نرمال به طور معنی­داری(05/0>p) بالاتر بود. سطوح سرمی هورمون­های تستوسترون، FSH و LH در گروه­های تیمار تفاوتی با گروه کنترل نشان نداد. عصاره بیلهر سطوح مالون­دی­آلدئید را به طور معنی ­داری(05/0>p) کاهش داده و موجب افزایش معنی­دار (05/0>p) سطوح آنزیم­های سوپراکسیددسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز در بافت بیضه موش­های صحرایی گردید.
نتیجه ­گیری: مطالعه حاضر نشان می­دهد عصاره برگ­ های بیلهر موجب بهبود پارامترهای تولیدمثلی شده که می­تواند به دلیل ویژگی­ های آنتی­ اکسیدانی این گیاه باشد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb