جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای سواری

کاوس شهسواری نیا، فرزاد رحمانی، هانیه ابراهیمی بختور، علی اکبر طاهر اقدم، الیار صادقی حکم آبادی، آرمیتا مسعود،
دوره 17، شماره 1 - ( فروردین 1393 )
چکیده

زمینه و هدف: کوری ناگهانی یکی از مشکلات اورژانسی می باشد که ممکن است علامتی از بیماری تهدید کننده حیات باشد و بایستی سریعا ارزیابی شده و علل قابل درمان مشخص گردند.

معرفی بیمار: بیمار مورد معرفی آقای جوانی بودند که بدون سابقه بیماری خاصی با شکایت کوری ناگهانی به اورژانس مراجعه نموده بود . بیمار با شکایت تب و علایم کوریزا و به دنبال آن تاری دید پیشرونده شده که نهایتاً منجر به نابینایی وی شده بود، مراجعه کرده و در نهایت بعد از انجام اقدامات لازم برای وی تشخیص احتمالی اسکلروز مولتیپل حاد فولینانت گذاشته شد.

بحث: بیماری اسکلروز مولتیپل یک بیماری مزمن التهابی می باشد که با حملات حاد اختلال عصبی همراه است. برخی از این حملات حاد اورژانسی بوده و نیاز به تشخیص و درمان سریع دارند. نوعی از بیماری اسکلروز مولتیپل به نام اسکلروز مولتیپل فولمینانت وجود دارد که می تواند بصورت حاد باعث کوری ناگهانی گردد.


غلامرضا شهسواری، اصغر محمدپور کونانی، آرزو میرآفتابی،
دوره 18، شماره 2 - ( اردیبهشت 1394 )
چکیده

زمینه و هدف:  استرس اکسیداتیوووضعیت آ نتی اکسیدانی  سرمی ممکن است در شکل‌گیری و آسیب‌زایی بیماری گلوکوم موثر باشد .تغییر پروفایل اکسیدان/ آنتی اکسیدان سرمی در پاتولوژی‌های چشمی گزارش شده است. این مطالعه جهت ارزیابی مقایسه‌ای تغییرات فعالیت آنزیم‌های دفاع آنتی اکسیدان در بیماران مبتلا به گلوکوم اولیه زاویه بسته و افراد سالم صورت پذیرفت.

مواد و روشها: این مطالعه از نوع مورد- شاهدی و مشتمل بر 66 بیمار مبتلا به گلوکوم اولیه زاویه بسته و80  فرد گروه کنترل بود.نمونه خون محیطی از بیماران گرفته شد. آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز (SOD)، به واسطه مهار میزان تشکیل آدرنوکروم مورد سنجش قرار گرفت. کاتالاز (CAT) از طریق کاهش جذب H2O2 ارزیابی شد. گلوتاتیون پراکسیداز(GPX) و گلوتاتیون ردوکتاز (GR) متعاقب اکسیداسیون یا احیاء NADP تعیین گردید. گلوتاتیون S - ترانسفراز (GST) به واسطه افزایش جذب کنژوگه شدن CDNB با گلوتاتیون اندازه‌گیری شد.

یافتهها: در زمینه فعالیت آنزیم‌های دفاع آنتی اکسیدان گلبول‌های قرمز خون، یک کاهش معنی‌دار در CAT(006/0p<SOD (020/0p<) و GPX (004/0p<) بیماران مبتلا به گلوکوم اولیه زاویه بسته در قیاس با افراد گروه کنترل مشاهده شد. فعالیت GR و GST بیماران مبتلا به گلوکوم در قیاس با افراد سالم از کاهش نسبی معنی‌داری برخوردار نبود.

نتیجهگیری:این مطالعه فرضیه نقش مهم استرس اکسیداتیو در  بیماری گلوکوم را تایید می کند.گرچه گلوکوم زاویه بسته بیشتریک اساس اناتومیک دارد اما کاهش قابل ملاحظه فعالیت آنزیم‌های دفاع آنتی اکسیدان میتواند نقشی در ایجاد این نوع گلوکوم داشته باشد.


فریال سواری، احمد علی معاضدی، محمد کاظم غریب ناصری، محمد رضا زاد کرمی،
دوره 19، شماره 10 - ( دی ماه 1395 1395 )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: جعفری یکی ‌از گیاهان دارویی مورد مصرف در اختلالات گوارشی است. اگر چه فعالیت ضد انقباضی عصاره جعفری به اثبات رسیده است، اما اطلاعات محدودی از مکانیسم اثر ضد انقباضی عصاره جعفری وجود دارد. بر این اساس، هدف از این تحقیق، بررسی نقش گیرنده GABAA بر فعالیت ضد انقباضی عصاره هیدروالکلی بذر جعفری در ایلئوم جدا شده از موش‌صحرایی است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه، بخش انتهایی ایلئوم (2 سانتی‌متر) جدا شد و در حمام بافت حاوی محلول تایرود اکسیژنه (4/7 pH=، دمای 37 درجه سانتی گراد) قرار گرفت. انقباض ایلئومی القاء شده با کلرور پتاسیم(60 میلی مولار) تحت یک گرم کشش اولیه، به صورت ایزوتونیک ثبت گردید. اثرات غلظت‌‌های غیرتجمعی عصاره(1/0 تا 5/0 میلی‌گرم در میلی‌لیتر) بر انقباضات القاء شده با کلرور پتاسیم بررسی گردید. به دنبال ارزیابی اثر آگونیست و آنتاگونیست گیرنده GABAA ، اثر عصاره جعفری در حضور موسیمول و بیکوکولین(به ترتیب به عنوان آگونیست و آنتاگونیست GABAA) بررسی شد.

یافته‌ها: عصاره بذر جعفری، انقباض ایلئومی القاء شده با کلرور پتاسیم را به روش وابسته ‌به ‌غلظت کاهش داد   (001/0, p<7n=). موسیمول و بیکوکولین هر دو اثر شل‌کنندگی بر انقباض ایلئومی اعمال کردند (05/0p<، 01/0p<، 7n=). هم‌چنین، موسیمول و بیکوکولین اثر ضد انقباضی عصاره را (2/0میلی‌گرم در میلی‌لیتر) تقویت کردند. در مجموع، اثر ضد انقباضی عصاره در حضور آنتاگونیست GABAA کاهش نیافت.

نتیجه گیری: به نظر می‌رسد که گیرنده GABAA در فعالیت ضد انقباضی عصاره بذر جعفری بر ایلئوم موش صحرایی دخالت ندارد.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb