جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای سالم

زهرا سالمی، سمانه کمالی پویا، مجتبی قاسمی،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف: این فرضیه که غیر مترشح بودن افراد آنها را در ابتلا به برخی عفونت‎های باکتریایی مستعد می‎سازد و احتمال ابتلای آنان به امراض خود ایمنی، سندرم متابولیکی بیشتر است ما را بر آن داشت تا به بررسی ارتباط وضعیت ترشحی و فاکتورهای موثر در ابتلا به زخم معده، زخم دوازدهه و سرطان معده بپردازیم.

مواد و روش‎ها: در این مطالعه مورد-شاهدی، وضعیت ترشحی ۱۲۰ بیمار مبتلا به بیماری‎های گوارشی (مبتلایان به زخم دوازدهه، زخم معده و سرطان معده) که به روش آندوسکپی بیماری آنها اثبات شده بود و هم‎چنین ۱۲۰ فرد سالم به عنوان گروه کنترل با استفاده از نمونه بزاق تعیین شد. با استفاده از پرسش‎نامه ارتباط بین میزان ابتلا به بیماری با برخی عوامل خطر مهم نیز بررسی شد. نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‎ها: ۵/۲۷ درصد از بیماران، غیر مترشح و ۵/۷۲ درصد مترشح بودند. هم‎چنین ۸/۲۰ درصد از افراد سالم، غیرمترشح و ۲/۷۹ درصد مترشح بودند. ارتباط معنی‎داری بین وضعیت ترشحی افراد و بروز بیماری‎های گوارشی وجود ندارد اما عوامل خطری مانند جنسیت، استعمال دخانیات و ورزش، به طور معنی‎داری با این بیماری مرتبط می‎باشند.

نتیجه‎گیری: محاسبات آماری نشان می‎دهد که ارتباط معنی‎داری بین وضعیت ترشحی افراد و ابتلا به بیماری‎های گوارشی وجود ندارد. با توجه به نتایج حاصله میزان بیماری‎های گوارشی در مردان بیش از زنان و در افراد سیگاری بیش از افراد غیر سیگاری است و انجام حرکات بدنی از میزان ابتلا به بیماری می‎کاهد


محمد صادق رجایی، زهرا سالمی، بهروز کریمی، محمد جواد قنادزاده، معصومه مشایخی،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده

مینه و هدف: امروزه نگرانی‎های جهانی در مورد آلودگی آب ز‎ها به مواد شیمیایی و تاثیر سوء آن بر سلامتی افزایش یافته است. این پژوهش با هدف بررسی کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب تصفیه شده با دستگاه‎های تصفیه آب خانگی در شهر اراک صورت پذیرفت. مواد و روش‎ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی تعداد ۶۰ دستگاه تصفیه آب خانگی در ۵ منطقه مختلف شهر با نمونه‎گیری خوشه‎ای جهت بررسی پارامترهایی نظیر کدورت، کل جامدات معلق و محلول، سختی کل و کلسیم، سختی منیزیم، قلیائیت ساده، قلیائیت کل، کربنات، بی‎کربنات، نیترات، نیتریت و سولفات و فلوراید، هدایت الکتریکی، pH و کلر آزاد باقیمانده مورد بررسی قرار گرفت. هم‎زمان نمونه‎هایی از آب سطحی و زیر زمینی شهر نیز گرفته شد. یافته‎ها: نتایج نشان داد که میانگین غلظت پارامترهای شیمیایی در آب خروجی از دستگاه‎های تصفیه آب خانگی برای کلر ۱/۰ میلی‎گرم بر لیتر، نیتریت ۰۰۶/۰ میلی‎گرم بر لیتر، سولفات ۵، نیترات ۱۵، بی‎کربنات ۴۹، سختی کلسیم ۱۸ میلی‎گرم بر لیتر و فلوراید به صفر میلی‎گرم بر لیتر رسید. نتیجه‎گیری: نتایج مطالعه نشان می‎دهد که آب خروجی از دستگاه‎های تصفیه آب خانگی از نظر کلر آزاد باقیمانده، سولفات و بی‎کربنات به شدت کمتر از مقادیر مطلوب آن در آب شهری می‎باشد. اما غلظت نیتریت آب خروجی با افزایش مواجه است که بسیار نگران کننده است.
مریم اسکندری مهرآبادی، زهرا سالمی،
دوره ۱۹، شماره ۸ - ( آبان۹۵ ۱۳۹۵ )
چکیده

 زمینه وهدف: دیابت ملیتوس در نتیجه ی ناتوانی بدن در تولید هورمون انسولین  (دیابت نوع ۱ ) و یا ناتوانی بدن در پاسخ به انسولین (دیابت نوع ۲) ایجاد می شود. در  این مطالعه سطح سرمی نسفاتین -۱  در رت های نر ویستار دیابتی نوع ۱ و ۲ بررسی و مقایسه می شود.

مواد و روش ها: ۱۸ عدد رت نر ویستار بطور تصادفی به ۳ گروه کنترل ، دیابتی نوع۱. دیابتی نوع۲تقسیم شدند. دیابت نوع ۱ با تزریق استرپتوزوتوسین با دوز mg/kg ۵۵ و دیابت نوع۲ با تزریق استرپتوزوتوسین( mg/kg۶۰)، و نیکوتین آمید(mg/kg ۱۱۰) القا شد. ۶ هفته پس از ابتلا ، وزن ، قند خون ناشتا، انسولین و نسفاتین-۱ سرم اندازه گیری شد.

یافته ها: سطح نسفاتین-۱ در رتهای دیابتی نسبت به رت های کنترل سالم افزایش داشت . نسفاتین-۱ در رت های دیابتی نوع ۲ به نسبت معنی داری بیشتر از رتهای دیابتی نوع ۱ بود. سطح انسولین و میزان وزن رت های دیابتی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری یافت . میزان وزن رت های دیابتی نوع ۱ نسبت به نوع ۲ به طور معنی داری کمتر بود. قند خون رت های دیابتی در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری یافت این افزایش در رت های دیابتی نوع ۱ نسبت به نوع ۲ بیشتر بود.

نتیجه گیری: افزایش معنی دار نسفاتین-۱ در رت های دیابتی نوع۲ نسبت به نوع۱ مشاده شد.احتمالاً به دلیل وزن بیشتر  و یا تخریب کمتر سلولهای بتای پانکراس در رت های دیابتی نوع ۲ می باشد.


مریم سالم، ابوالفضل بایرامی، طوبی میرزاپور، محسن سقا،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( فروردین ماه ۱۳۹۷ ۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: با توجه به اهمیت رتینوئیک اسید در تمایز سلول‌های بنیادی به رده‌های مختلف سلولی و نقش آن در آپوپتوز سلول‌های سرطانی، تعیین دوز مناسب برای تمایز سلول‌های بنیادی ضروری است. بنابراین در این مطالعه، اثرات غلظت‌های مختلف رتینوئیک اسید بر حیات سلول‌های بنیادی بررسی شد تا دوز مناسب جهت تمایز انتخاب شود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه، سلول‌های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان تحت تاثیر غلظت های مختلف رتینوئیک اسید قرار گرفتند. بقای سلول‌ها پس از گذشت ۳، ۱۰و ۱۵ روز از کشت با تست MTT بررسی شده و جهت بررسی تعداد هسته‌های آپوپتیک در سلول‌های تیمار شده پس از گذشت ۱۰ و ۱۵ روز از رنگ‌آمیزی DAPI استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که پس از گذشت ۳ روز از کشت، غلظت‌های ۲-۱۰ ، ۳-۱۰ و ۴-۱۰ مولار رتینوئیک اسید جمعیت تعداد زیادی از سلول‌ها را از بین می‌برد، در حالی که غلظت‌های ۵-۱۰ و ۶-۱۰ مولار رتینوئیک اسید آپوپتوز چندانی نشان نمی‌دهد. غلظت ۵-۱۰ مولار رتینوئیک اسید بعد از ۱۰ روز آپوپتوز معنی‌داری رانشان داد، در حالی که غلظت۶-۱۰ مولار رتینوئیک اسید بعد از ۱۵ روز آپوپتوز معنی‌داری نسبت به گروه کنترل نشان داد(۵ ۰/۰>p).
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که غلظت ۶-۱۰ مولار رتینوئیک اسید، غلظت مناسبی برای تمایز سلول‌های بنیادی مزانشیمی باشد.
 

سید محسن مدنی، زهرا سالمی، محمد رضا رضوانفر، پگاه محقق،
دوره ۲۵، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: فتوئین-آ یک پروتئین ترشحی از کبد است که از طریق مقاومت به انسولین و ایجاد التهاب در ایجاد اختلالات میکروواسکولار بیماری دیابت نقش دارد. هدف این پژوهش بررسی میزان فتوئین-آ در بیماران دیابتی فاقد ابتلا و مبتلا به اختلالات میکروواسکولار می‌باشد.
روش کار: تعداد ۹۰ نفر در ۴ گروه کنترل دیابتی, نفروپاتی, رتینوپاتی و رتینوپاتی-نفروپاتی در این پژوهش شرکت داشتند. داده‌ها با استفاده آزمون‌های آماری کروسکال والیس و همبستگی پیرسون تحلیل شد. اندازه گیری پارامترهای VEGF، اینترلوکین ۶، انسولین، اینترلوکین ۸ و فتوئین-آ به روش الایزا انجام شد. غلظت پروتئین واکنشگر C (CRP) به روش نفلومتریک اندازه گیری شد. ملاحظات اخلاقی: این مطالعه پس از تأیید پروتکل در کمیته اخلاق در پژوهش و دریافت کد اخلاقی به شماره IR.ARAKMU.REC,۱۴۰۰.۲۵۰ و با توجه به بیانیه هلسینکی انجام شد.
یافته‌ها: نتایج به دست آمده نشان داد, همبستگی بین میزان فتوئین-آ و VEGF در گروه کنترل غیر معنی دار (۰,۲۳۴=P)، درگروه نفروپاتی معنی دار (۰۱/۰ >P)، درگروه رتینوپاتی معنی دار (۰۱/۰ >P) و در گروه رتینوپاتی-نفروپاتی معنی دار (۰.۰۳۲=P) بود. همچنین همبستگی بین فتوئین-آ, اینترلوکین ۶ در گروه نفروپاتی غیر معنی دار (۰.۲۸۵=P)، در گروه رتینوپاتی غیر معنی دار (۷۵/۰ >P)، در گروه رتینوپاتی غیر معنی دار (۰.۰۵۹ >P) و درگروه رتینوپاتی-نفروپاتی غیرمعنی دار (۰.۱۱۳=P) بود. همبستگی بین فتوئین-آ اینترلوکین ۸ درگروه کنترل غیرمعنی دار (۰.۵۹۲=P)، در گروه نفروپاتی غیرمعنی دار (۰.۵۹۲=P)، در گروه رتینوپاتی غیر معنی دار (۰.۳۱۴=P) و در گروه رتینوپاتی-نفروپاتی غیرمعنی دار (۰.۳۶۲=P) بود. همبستگی بین فتوئین-آ و مدل هموستاتیک مقاومت به انسولین در تمامی گروه‌ها معنی دار بود (۰۱/۰ >P). میزان فتوئین-آ و VEGF در سه گروه نفروپاتی، رتینوپاتی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی دار داشته است. میزان اینترلوکین ۶، اینترلوکین ۸ و مدل هموستاتیک مقاومت به انسولین در گروه‌های نفروپاتی، رتینوپاتی و رتینوپاتی-نفروپاتی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی دار داشته است.
نتیجه گیری: به دلیل ارتباط مستقیم فتوئین-آ با مقاومت به انسولین و تولید VEGF، کنترل آن می‌تواند در جلوگیری از ایجاد و کنترل میزان پیشرفت اختلالات میکروواسکولار به ویژه در مراحل اولیه بیماری دیابت تأثیر داشته باشد. اگرچه نتایج به دست آمده نشان داد که میزان فتوئین-آ ارتباط معنی داری با عوامل التهابی مانند اینترلوکین ۶ و اینترلوکین ۸ به ویژه در گروه رتینوپاتی-نفروپاتی ندارد، اما افزایش معنی دار اینترلوکین ۶، اینترلوکین ۸ و CRP در بیماران دارای اختلالات میکروواسکولار نسبت به گروه کنترل دیابتی نشان دهنده‌ی اهمیت التهاب در ایجاد و پیشرفت اختلالات میکروواسکولار و اهمیت کنترل آن در بیماران دیابتی است.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb