جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای دانش نیا

داود حکمت پو، جمیله دانش نیا،
دوره ۱، شماره ۴ - ( پائیز ۱۳۷۶ )
چکیده

دیابت یکی از شایعترین بیماری های عصر حاضر است و هر ساله تعداد کثیری بر شمار مبتلایان افزوده می شود. این بیماری عامل اختلالات متابولیسم و همچنین مرگ و میر بسیاری از افراد است. با وجود اهمیت مسئله، مطالعات انجام شده در خصوص دیابت در ایران نسبتا کم است. بر این اساس، پژوهش حاضر به منظور بررسی اپیدمیلولوژیک دیابت تشخیص داده شده در شهر اراک انجام شد. پس از جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه، یافته های پژوهش نشان داد که در میان ۱۸۶۳۷ نفر (۹۶۲۲ مرد و ۹۰۱۵ زن)، تعداد ۱۱۳ نفر مبتلا به دیابت غیر وابسته به انسولین (N.L.D.D.M)(۶۱% ) و ۱۴ نفر مبتلا به دیابت وابسته به انسولین ( I.D.D.M)(۸%) وجود داشته است. در این پژوهش شیوع دیابت تشخیص داده شده در شهر اراک با جمعیتی برابر با ۳۸۰۷۵۵ نفر (۱۹۳۱۱۲ مرد و ۱۸۷۶۴۳ زن ) حدود ۷% است که در مقایسه با مطالعات انجام شده میزان کمتری را نشان می دهد و احتمالا می تواند به دلیل عدم شناخت بیماری نزد مردم باشد. بنابر این لزوم تحقیقات بیشتر در این زمینه و غربالگری این بیماری را طلب می کند.

جمیله دانش نیا،
دوره ۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۸۰ )
چکیده

به منظور بررسی ارتباط فاکتورهای بهداشتی با اختلال شب ادراری، در دانش آموزان ۱۲-۷ ساله دبستانی مناطق آموزشی ۹، ۱۰ و ۱۷ شهر تهران، تعداد ۱۳۸ کودک مبتلا به اختلال شب اداری (بر اساس ملاک های تشخیصی DSM  III-R) به عنوان گروه مورد و ۱۲۷ کودک سالم به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. کودکان گروه مورد و شاهد از نظر سن، جنس، سطح کلاس، منطقه آموزشی و وضعیت اقتصادی–اجتماعی با یک دیگر جور و هم سان گردیدند و سوابق بهداشتی کودک و خانواده در هر دو گروه مورد بررسی قرار گرفت تا ارتباط فاکتورهای مختلف بهداشتی در بروز اختلال، مشخص شود. نتایج حاصل از بررسی نشان داد که بین اقدام به سقط مادر در دوران بارداری، سابقه استرس و نگرانی مادر، بروز مسمومیت حاملگی، ضربه شدید به شکم (ضربه همراه با درد شدید و خونریزی)، طریقه زایمان، سیانوز بدو تولد کودک، مدت زمان تعذیه با شیر مادر، سابقه تب همراه با تشنج و بروز اختلال، ارتباط آماری معنی دار وجود دارد. اما بر اساس نتایج به دست آمده بین سن مادر در زمان بارداری، وزن بدو تولد کودک، زردی بدو تولد کودک (زردی که منجر به تعویض خون می گردد)، سابقه استعمال دخانیات در زمان بارداری، رتبه تولد، تاخیر در رشد و تکامل و بروز اختلال، ارتباط اماری معنی دار مشاهده نگردید.
 
 
 

اکرم رنجبر، پروین پاسالار، علیرضا صدیقی، محمد عبدالهی، جمیله دانش نیا،
دوره ۶، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۲ )
چکیده

مقدمه: در حیات هوازی تولید رادیکال‌های آزاد و گونه‌های فعال اکسیژن امری اجتناب‌ناپذیر است. هر گونه عدم تعادل بین تولید رادیکال‌های آزاد و سیستم دفاع آنتی ‌اکسیدانی بدن را استرس اکسیداتیو گویند. پاراکوات مهم‌ترین علف‌کش بی‌پیریدیلی است که به طور گسترده‌ای در سراسر جهان استفاده می‌شود و یکی از مکانیسم‌های سمیت آن احتمالا ایجاد استرس اکسیداتیو است. هدف ما از این مطالعه، ارزیابی استرس اکسیداتیو در نمونه‌های خون کارگرانی بود که در کارخانجات تولید آفت‌کش در بخش تولید پاراکوات مشغول به کار بردند.
روش کار: طی یک مطالعه تحلیلی میزان پراکسیداسیون لیپیدی با روش تیوباربیتوریک اسید، قدرت آنتی‌اکسیدان‌های تام سرم با روش ارزیابی توانایی پلاسما در احیای یون‌های فریک به فرو و همچنین میزان گروه‌های تیول در خون افراد در تماس با پاراکوات و گروه کنترل اندازه‌گیری شد.
نتایج: استرس اکسیداتیو در افراد مورد مطالعه به صورت افزایش معنی‌دار میزان پراکسیداسیون لیپیدی (P<۰/۰۰۱), کاهش معنی‌دار قدرت آنتی‌اکسیدان‌های تام سرم (P<۰/۰۰۱) و کاهش معنی‌دار گروه‌های تیول (P<۰/۰۰۱) در مقایسه با گروه کنترل آشکار شد. 
نتیجه‌گیری: تماس مزمن کارگران در کارخانجات تولید آفت‌کش پاراکوات منجر به ایجاد استرس اکسیداتیو می‌شود؛ بنابراین شاید در آینده بتوان با مصرف آنتی‌اکسیدان‌های غذایی و آنتی‌اکسیدانی مکمل تا حدی از استرس اکسیداتیو جلوگیری نمود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb