مهرداد نصرالله زاده ثابت، محمدفؤاد حیدری، محمد خانعلی پور، سعادت الله غفاری، میلاد جعفری آشیانی، سجاد بیگلری، عمران اسماعیل زاده،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( آذر و دی - شماره ویژه کووید ۱۹ ۱۳۹۹ )
چکیده
زمینه و هدف: از اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی، با ظهور نوع جدیدی از ویروس کرونا به عنوان عامل ایجادکننده یک بیماری تنفسی جدید تحت عنوان کووید ۱۹، نگرانیهای زیادی در مورد گسترش این بیماری و راههای مقابله با آن ایجاد شد. با توجه به قدرت انتقال سریع این ویروس، شناسایی افراد آلوده در مراحل ابتدایی به منظور قرنطینهسازی بسیار حیاتی است. هدف از این مطالعه، بررسی قابلیت اطمینان سیتی اسکن در تشخیص کووید ۱۹ است.
مواد و روش ها: در این مطالعه تعداد ۲۱۲ بیمار بستری شده در بیمارستان با تشخیص نهایی کووید ۱۹ بررسی شدند. اطلاعات جمعیتشناختی، سابقه پزشکی، علائم و نشانهها و سیتی اسکن قفسه سینه جمعآوری و تحلیل و درنهایت قدرت سیتی اسکن در تشخیص این بیماری در مقایسه با تست مولکولی RT-PCR بررسی شد.
ملاحظات اخلاقی: این مطالعه توسط کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی آجا تأیید شده است (کد: IR.AJAUMS.REC,۱۳۹۹.۰۹۱).
یافته ها: با توجه به نتایج به دست آمده، حساسیت سیتی اسکن در تشخیص بیماری کووید ۱۹ نسبتاً بالا است، اگر چه میزان بالای نتایج مثبت کاذب حاصل از این تکنیک و تصمیمگیری بر اساس آن میتواند منجر به افزایش بار مالی بر سیستم بهداشت و درمان شود.
نتیجه گیری: سیتی اسکن یک تکنیک نسبتاً حساس برای تشخیص کووید ۱۹ است، اگر چه با توجه به میزان بالای نتایج مثبت کاذب، باید در تصمیمگیری بر اساس آن احتیاط شود.
مهرداد نصرالله زاده ثابت، محمد خانعلی پور، میلاد غلامی، عبدالعظیم سارلی، عارفه رحیمی خرمی، عمران اسماعیل زاده،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( آذر و دی - شماره ویژه کووید ۱۹ ۱۳۹۹ )
چکیده
زمینه و هدف: شیوع کرونا ویروس جدید (Covid-۱۹) در اواخر دسامبر ۲۰۱۹ از ووهان چین باعث ایجاد تهدیدات بهداشتی بزرگی برای سلامت عمومی جهانی شد. از آنجایی که بیماران دارای فشار خون بالا، دیابت و اختلالات قلبی عروقی از گروههای اصلی در معرض خطر ابتلا برای بیماری Covid-۱۹ هستند، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین شدت بیماری، تظاهرات بالینی و میزان مرگومیر در این بیماران در مقایسه با دیگر افراد مبتلا به بیماری کروناویروس انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه روی ۱۴۰۸ بیمار بستری مبتلا به Covid-۱۹ در بیمارستانهای گلستان، هاجر، خانواده و بعثت شهر تهران انجام شد. دادههای مورد نیاز از قبیل شدت بیماری، تظاهرات بالینی و میزان مرگومیر در بیماران دارای اختلالات زمینهای با دیگر بیماران گردآوری و به کمک نرمافزار SPSS نسخه ۲۶ تجزیه و تحلیل شد. ضریب اطمینان برای تمامی آزمونها ۹۵ درصد و سطح معنیداری ۰/۰۵ در نظر گرفته شد.
ملاحظات اخلاقی: این مطالعه توسط دانشگاه علوم پزشکی ارتش تأیید شده است (کد: IR.AJAUMS.REC,۱۳۹۹.۰۹۱). اصول اخلاقی مطابق با رهنمودهای کمیته اخلاق ملی و مقررات COPE رعایت شده است.
یافته ها: در این مطالعه ۹۱۲ مرد (۶۴/۸ درصد) و ۴۹۶ زن (۳۵/۲ درصد) شرکت داشتند. دامنه سنی بیماران از ۱۸ تا ۹۸ سال و میانگین سن بیماران ۵۷/۸ سال بود. ۳۹/۲ درصد سابقه مصرف سیگار داشتند. ۲۷ درصد از بیماران اینتوبه شدند و ۲۱/۹ درصد فوت کردند. میزان اکسیژن خون ۵۳/۷ درصد از بیماران از ۹۳ میلیگرم در دسیلیتر کمتر بود. ۳۶/۱ درصد از بیماران سابقه فشارخون بالا، ۲۴/۱ درصد دیابت و ۲۱/۷ درصد سابقه بیماری قلبی عروقی داشتند.
نتیجه گیری: شدت بیماری و تظاهرات بالینی و میزان مرگومیر بیماران مبتلا به کرونا در زیرگروههای قلبی عروقی، دیابت و فشار خون بالا نسبت به سایر افراد مبتلا به بیماری کروناویروس دارای اختلاف معنیداری است.