جستجو در مقالات منتشر شده


7 نتیجه برای بیلان

نعمت بیلان، رسول جمالی،
دوره 1، شماره 4 - ( پائیز 1376 )
چکیده

این بررسی برای نشان دادن رابطه سوء تغذیه با آلودگی انگلی بر روی 60 کودک 60-6  ماهه مبتلا به سوء تغذیه و 55 کودک سالم در همان گروه سنی به عمل آمد. نتایج حاصله نشان می دهد که :
1-ارتباط معناداری بین سوء تعذیه و ابتلاء انگلی وجود دارد 0/0003>PV
2- ارتباط معنی داری بین سوء تغذیه و ابتلاء به پارازیت های پاتوژن ) 0003/PV<) و پارازیت های غیر پاتوژن (PV<0/006)  وجود دارد
-3 
از نظر سنی میزان ابتلاء در کودکان زیر 30 ماه مبتلا به سوء تغذیه 35/5% و در کودکان سالم همان گروه سنی 4% ، در حالیکه در کودکان بالای 30 ماه مبتلاء به سوء تغذیه 51/7% و در کودکان سالم همان گروه سنی 36/6% می باشد. 0/0003>PV

نعمت بیلان،
دوره 1، شماره 5 - ( زمستان 1376 )
چکیده

این مطالعه جهت بررسی اعتبار (حساسیت و ویژگی و قدرت پیشگوئی کنندگی) تخمین شدت هیپربیلیروبینمی از طریق پوست نوزادان مبتلا به ایکترو بر روی 56 نوزاد یرقانی در بیمارستان کودکان تبریز انجام شد. نتایح حاصل نشان می دهد که: حساسیت این شیوه 85% و ویژگی آن بین 100-60% بوده یعنی می توان گفت که وقتی ایکتر به کف پای نوزاد رسیده باشد در 85% موارد سطح آن بیش از mg/dl 20  خواهد بود و وقتی به کف پا نرسیده در 100-60% موارد نوزاد در معرض خطرات ناشی از بیلیروبین بیش از mg/dl 20 قرار دارد.

نعمت بیلان، پریسا یاوری کیا،
دوره 2، شماره 6 - ( بهار 1378 )
چکیده

این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که به منظور بررسی ارتباط بین برخی مشخصات فردی – اجتماعی مادر (سن، سواد، اشتغال ، تعدا فرزندان مادر )، فاصله گذاری بین موالید و تغذیه با شیر مادر، ( نوع تغذیه در 6 ماه اول ، مدت تداوم شیردهی مادر ، سن شروع غذای کمکی ) با وضعیت رشد کودکان در سال اول تولد در شهر تبریز انجام گرفته است. نمونه های پژوهش را 314 کودک که در سال اول تولد به 20  مرکز بهداشتی درمانی ارجاع داده شده بودند تشکیل دادند و اطلاعات لازم از طریق تکمیل برگه تنظمی ویژه ای جمع آوری و برای تجزیه و تحلیل آنها از گام روش آمادری رگرسیون گام به گام استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد که ارتباط آماری معنی دار بین مشخصه ی سواد مادر با وضعیت رشد قدی (P=0/0497)، فاصله بین موالید با وضعیت رشد وزنی(P=0/0042)  تداوم شیردهی مادر با وضعیت رشد قد و دور سر (P=0/0331) ،(P=0/0038)  و نیز جنس کودک با وضعیت رشد وزن، قد و دور سر کودک در سال اول تولد وجود دارد. با توجه به نتایج پژوهش ارتقاء سطح تحصیلی مادران ، فاصله مناسب بین موالید و تداوم شیردهی مادر می تواند سرعت رشد کودکان را افزایش دهد.

نعمت بیلان،
دوره 2، شماره 8 - ( پائیز 1378 )
چکیده

این بررسی برای نشان دادن "شناخت، نگرش و مهارت" کارورزان دانشکده پزشکی نسبت به بیماری های اورژانسی شایع و غیر شایع بخش کودکان شامل 10 بیماری شایع و 13 بیماری غیرشایع انجام شد. نتایج حاصله نشام می دهد که:
در بیماری های اورژانسی: شاخص مطالعه کردن =93%، اداره و درمان زیر نظر استاد =40%، توانایی اداره و درمان =40% خوب، پیگیری =43% ، گزارش دهی 10% بوده است. در بیماری های غیر شایع: شاخص مطالعه کردن =88%، اداره و درمان زیر نظر استاد =47%، توانئی اداره و درمان =27% خوب، پیگیری= 26%، گزارش دهی =3% بوده است و با عنایت به موارد فوق نتایج آموزش در این بخش در رابطه با: اورژانس شایع =36% مطلوب، 59% قابل قبول و 5% غیر قابل قبول، اورژانس غیر شایع =18% مطلوب، 67% قابل قبول و 15% غیر قابل قبول اعلام شده است.

نعمت بیلان، مژگان هاشمیه،
دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1379 )
چکیده

این مطالعه با هدف بررسی حساسیت و ویژگی و قدرت پیشگویی کنندگی مثبت و منفی علائم سه گانه بالینی رنگ پریدگی ملتحمه و کف دست و بستر ناخن در تخمین شدت آنمی در کودکان زیر 14 سال بستری شده در بخش های اطفال بیمارستان امیر کبیر به عمل آمد. نتایج حاصل نشان می دهد که از 1341 کودک زیر 14 سال مراجعه کننده به بیمارستان 564 نفر (42%) دارای درجات متنوعی از آنمی بوده اند. در افراد مبتلا به آنمی حساسیت این روش با شدت آنمی افزایش یافته به طوری که از 8/9% برای کف دست در آنمی خفیف به 100% برای کف دست در آنمی شدید می رسد و به همین ترتیب قدرت پیشگویی کنندگی مثبت تست نیز بر اساس آنمی تغییر یافته و از 26/3% برای کف دست در آنمی خفیف به 94/8% برای کف دست در آنمی شدید می رسد. در نتیجه گیری کلی میتوان گفت که تست های بالینی فوق در آنمی شدید دارای اعتبار (Validity)  بسیار خوبی هستند.

نعمت بیلان،
دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1379 )
چکیده

طب اطفال لازم است سوگیری مناسبی به سمت ارائه راهکارهای اساسی در جهت شناخت و حل مشکلات داشته باشد. برای این منظور شناخت شاخص های مسئولیت پذیری و تبدیل این مقوله کیفی به ابعاد کمی و قابل سنجش یک ضرورت بوده و از طرف دیگر تعریف "اورژانس طب اطفال" در قالب " آسیب پذیر ترین ها " شیوه ای است که بحث را از یک طرف صرفا علمی خارج و در رده اولویت های غیر قابل اغماض در معرض دید همگان قرار میدهد. فلذا مقاله حاضر در حقیقت به دنبال راهکار مناسبی جهت کمی سازی بحث مسئولیت پذیری از یک طرف و شکل دهی به اورژانس اطفال در قالب آسیب پذیری از طرف دیگر است.

نعمت بیلان،
دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1379 )
چکیده

این مطالعه به منظور بررسی چشم انداز آینده تحصیلی دانشجویان دوره دکترای عمومی (شامل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) دانشگاه علوم پزشکی تبریز و بر روی 150 نفر انجام شد. روش کار، سنجش نظریات دانشجویان از طریق پرسشنامه بود که در آن مباحثی چون امنیت شغلی، اعتبار اجتماعی، موقیعت شغلی، قدرت اقتصادی، قدرت علمی، جامعه نگری، آموزش مداوم، پیوند عاطفی و بینش سیاسی گنجانده شده بود. نتایج حاصل نشان می دهد که بین 96-79 درصد دانشجویان امنیت شغلی را در گرو بازار کار و محیط کار مناسب و ثبات کافی قوانین دانسته و 93-81 درصد تولید انبوده نیروی انسانی و عدم تضمین شغلی مناسب را عامل خطرساز برای امنیت شغلی نام برده اند. حدود 94% پاسخ دهندگان اعتبار اجتماعی پزشکی را در گرو کسب مهارت های علمی و عملی مناسب دانسته و حدود 83% تولید انبوده نیروی انسانی را عامل خطرساز برای تربیت مناسب تلقی نموده اند. در همین حال 90-80 درصد آنان پیوند عاطفی در بعد پزشکی را در افعالی چون احساس مسئولیت در قبال مشکل بیماران و پیگیری تا حصول نتیجه و ارزش گذاری به مقام انسان به عنوان جانشین خدا روی زمین تفسیر نموده و در مقابل 80-50 درصد آنان کمبود الگوهای مناسب برای اقتدا در زمان آموزش و عدم برخورد مناسب بعلت فشارهای اقتصادی را عوامل خطرساز برای پیوند مناسب عاطفی نام برده اند. در پاسخ به سوالات مربوط به موقعیت شغلی پزشکی و البته آیا انگیزه کافی خدمت به جامعه را می دهد 10/1% موافق، به خدمت بیشتر تشویق می کند 8/2% موافق، به افزایش سطح معلومات و انجام طبابت صحیح تشویق می کند 12/2% موافق، به کسب درآمد از راه های دیگر تشویق می کند 93/2% موافق و انگیزه خدمت را از بین می برد 83/8% موافق نظر داده اند. این بررسی نشان می دهد که امید به آینده از دیدگاه پاسخ دهندگان بسیار کم بوده و توجه و اقدام فوری از طریق مسئولین، به خصوص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را طلب می کند.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb