جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای ارجمند شبستری

نصرالله رهبر، حمید محمد پور، عباس ارجمند شبستری،
دوره 1، شماره 2 - ( بهار 1376 )
چکیده

Trans-Lumbar Aortography یکی از روش های اصلی در بررسی آنژیوگرافیک آئورت می باشد. جهت بررسی عوارض ناشی از این روش ، تحقیقی بر روی بیست و چهار بیمار توسط CT Peri  صورت گرفت. اکثریت بیماران ،‌فاقد عوارض قابل رویتی در CT بودند و شایع ترین یافته های مثبت در چپ و CT ، خونریزی در پشت ستون چپ دیافراگم ، هماتوم در فضای Ct renal خونریزی در زیر کپسول کلیه چپ بودند. عوارض دیگر کمتر دیده شد و ارتباط واضحی بین تعداد دفعات ورود سوزن به فضای خلف صفاقی و شیوع عوارض قابل رویت توسط وجود نداشت.

عباس ارجمند شبستری،
دوره 1، شماره 3 - ( تابستان 1376 )
چکیده

تراتوما از نظر پاتولوژیک بعنوان توموری شناخته می شود که از بافت های پرارانشیمال متفاوت با منشا بیش از یک لایه ژرمینال تشکیل شده باشد و اگر یک سیستمیک تراتوما، تنها حاوی سلول های اکتودرمال باشد به نام سیست درموئید شناخته می شود. شایع ترین محل های این تومور، تخمدان، اربیت، مدیاستن و مغز می باشند. این تومورها امروزه قبل از جراحی توسط روش های جدید تصویربرداری پزشکی و مخصوصا CT و MRI به راحتی و معمولا به طور قطعی تشخیص داده می شوند و مهم ترین مشخصه آنها در این زمینه وجود چربی و کلسیفیکاسیون در آنها می باشد. در این مقاله، ضمن مروری بر مقالات و کتب ، 19 مورد که در طی 32 ماه توسط CT تشخیص داده شده اند معرفی شده و تصاویر CT آنها ارائه می گردد.

عباس ارجمند شبستری،
دوره 1، شماره 4 - ( پائیز 1376 )
چکیده

یکی از وظایف اصلی سونوگرافی در بررسی جنین، تعیین سن حاملگی می باشد و این عمل با اندازه گیری معیارهای خاصی از بدن جنین یا محیط اطراف آن صورت می گیرد. یکی از این معیارها، طول فاصله بین سر تا انتهای بدن جنین Crown RumpLenght ) )CRL  است. در بررسی 1081 اندازه گیری در 977 خانم حامله مراجعه کننده، جدول تعیین سن حاملگی بر اساس اندازه گیری CRL  به دست آمد و مقایسه آن با جداول رایج انجام شد و در نتیجه، سن حاملگی در جنین های مراجعه کننده به طور متوسط 3 روز بیشتر از سن حاملگی در جنین های آمریکائی در محدوده ی سنی 7 تا 12 هفتگی تعیین شد. همچنین نحوه تاثیر متغیرهای مستقل شخصی خانم های حامله نیز بر روی این اندازه گیری، ارزیابی گردید.

علی ارجمند شبستری، محمود خالویی، محمد ارجمند زادگان، زهرا اسلامی راد، رضا قاسمی خواه،
دوره 20، شماره 8 - ( آبان ماه 1396 1396 )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: مقاومت داروئی کیست های آکانتامبا باعث عود بیماری می شود، از این رو، بیماران باید مدت طولانی تحت درمان و مراقبت قرار گیرند. هدف این مطالعه بررسی اثر تعدادی از فرآورده های گیاهی روی کیست آکانتامبا در محیط برون تنی بود.
مواد و روش ها: اسانس­های آویشن، نعناو پونه با روش تقطیر با فشار بخار تهیه شدند. اسانس­ها و عصاره آبی گل راعی در سه غلظت (6/0، 1 و 10 درصد) تهیه شد. کیست های آکانتامبا در بازه­های زمانی مختلف (30، 60، 120، 180، 1440 دقیقه ) در مواجهه با اسانس وعصاره های گیاهی قرار گرفتند وسپس زنده بودن یا مرده بودن کیست ها با رنگ ائوزین 1/0 درصد مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: مقایسه میزان مرگ و میر انگل بین گروه شاهد و تست نشان داد که مرگ و میر کیست های آکانتامبا در گروه تست که در معرض فرآورده گیاهی بودند، بیشتر بود. اسانس آویشن و نعنا در غلظت یکسان 10 درصد و زمان 24 ساعت، به ترتیب بیشترین (22 درصد) و کمترین (4 درصد) مرگ و میر را ایجاد کردند. نتایج نشان داد که میزان مرگ و میر آکانتامبا وابسته به زمان بوده است.
نتیجه گیری: اثبات گردید که اسانس آویشن بیشترین اثر کشندگی را روی کیست های آکانتامبا دارد. اجرای تحقیقات بالینی در این رابطه پیشنهاد می شود.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb