جستجو در مقالات منتشر شده


64 نتیجه برای نوع مطالعه: مقاله مروری

عبداله رشیدی،
دوره 1، شماره 2 - ( 1-1376 )
چکیده

تشخیص بیماری یووئیت در اولین حمله اغلب بر علائم ، معاینه بالینی و تاریخچه استوار است ولی گاهی بررسی آزمایشگاهی لازم است. به طور معمول CBCو تست های بیوشیمیایی خون و ادرار برای رد بیماری های سیستمیک و همچنین به عنوان یک پایه برای شروع داروهای سیستمیک در بیماران یووئیتی انجام می شود. HLA.B27در ارزیابی بیماران یووئیتی با عامل ناشناخته و بیماران مشکوک به سارکوئیدوز و سل درخواست میشود .ESRدر موارد مشکوک به بیماری های عفونی و آرتریت تمپورال درخواست می شود. تست هائی همچون Anticardiolipin.Ab.ANA.PPD.Lyme serological workup،Toxoplasmaosis Ab.test و رادیوگرافی ساکروایلیاک بسته به مورد و شک بالینی انتخاب و درخواست می گردد.

نصرالله رهبر، حمید محمد پور، عباس ارجمند شبستری،
دوره 1، شماره 2 - ( 1-1376 )
چکیده

Trans-Lumbar Aortography یکی از روش های اصلی در بررسی آنژیوگرافیک آئورت می باشد. جهت بررسی عوارض ناشی از این روش ، تحقیقی بر روی بیست و چهار بیمار توسط CT Peri  صورت گرفت. اکثریت بیماران ،‌فاقد عوارض قابل رویتی در CT بودند و شایع ترین یافته های مثبت در چپ و CT ، خونریزی در پشت ستون چپ دیافراگم ، هماتوم در فضای Ct renal خونریزی در زیر کپسول کلیه چپ بودند. عوارض دیگر کمتر دیده شد و ارتباط واضحی بین تعداد دفعات ورود سوزن به فضای خلف صفاقی و شیوع عوارض قابل رویت توسط وجود نداشت.

قاسم مسیبی، فاضل شکری،
دوره 1، شماره 2 - ( 1-1376 )
چکیده

با استفاده از روش حساسELISA) )Enzyme-linked  Immonosorbent  Assayygzj غلظت ایزوتیپ های IgARF,IgMRF و توتال IgM و  IgA در سرم و مایع مفصل 45 بیمار مبتلا به  RA سنجیده شد.در سرم بیش از 93 درصد این بیماران فاکتور روماتوئید وجود داشت . نتایج نشان می دهد که تفاوتی بین میزان IgMRF  و IgARFدر سرم و مایع مفصل وجود ندارد . با محاسبه نسبت درصد غلظت Rf  به توتال ایمونوگلوبین مشخص گردید که نسبت درصد غلظت RF  در سرم بیشتر از مایع مفصل است . این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود . ممکن است جایگاه اصلی تولید RF  در مفاصل بیماران مبتلا به RA باشد.

اکبر محسنی موحد، علی پاکنژاد،
دوره 1، شماره 2 - ( 1-1376 )
چکیده

آنزیم میلوپراکسیداز نوترفیلها یکی از آنزیم هایی ست که در گراونلهای آزوروفیلیک نوتروفیلها وجود دارد. ژن سازنده ان روی کروموزوم شماره 17 قرار دارد و نحوه ی توارث این نقص آنزیمی به صورت اتوزمال مغلوب است .
نقص آنزیمی مشکل خاصی برای فرد مبتلا به وجود نمی آورد تنها بیماران دیابتی با نقص این آنزیم شانس بالاتری برای ابتلاء به کاندیدیازیس شدید دارند. لذا پیشنهاد میشود بیماران دیابتی با کاندیدیازیس شدید از نظر نقص این آنزیم مورد بررسی قرار گیرند. در مقاله همچنین نحوه ی شمارش افتراقی گلبولهای سفید توسط دستگاه هماتولوژی H1 مورد بررسی قرار گرفته است . نقص آنزیمی فوق در پسربچه ای 9 ساله که به بخش هماتولوژی آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی اراک مراجعه نموده بود با استفاده از دستگاه هماتولوژی H1  مورد شناسایی قرار گرفت .

جمشید نجفیان، بهروز مقدسی،
دوره 1، شماره 2 - ( 1-1376 )
چکیده

مالاریا یک بیماری انگلی ناشی از پروتوزوئر پلاسمودیوم می باشد. نواحی آندمیک آن مناطق گرمسیری هستند. به طور کلاسیک توسط حملات لرز، تب و تعریق مشخص می شود. در این گزارش یک مورد مالاریای بدون تب آن هم در نواحی غیر آندمیک معرفی می شود. یک مرد 60 ساله با تابلوی درد شکمی مراجعه نمود. در معاینه فقط بزرگی طحال وجود داشت. در بررسی های انجام شده انگل مالاریا در خون کشف شد. این بیمار پس از درمان دارویی تحت عمل جراحی اسپلنکتومی قرار گرفت.

محمود پدرام،
دوره 1، شماره 2 - ( 1-1376 )
چکیده

در حاملگی احتباس تدریجی meq900-500 سدیم و Lit8-6 آب ، که بین مایع خارج سلولی مادر و جنین منتشر است، ایجاد می گردد. با وجود افزایش حجم پلاسما به میزان %45-30 در حاملگی، متوسط فشار خون حدود 15% تقلیل می یابد. در نیمه دوم حاملگی فشار خون به تدریج بالا می رود و در موقع ترم به حد قبل از حاملگی می رسد. در حدود هفته 12 حاملگی GFR  حدود % 50-30 افزایش می یابد که این افزایش تا موقع زایمان باقی می ماند. در طول حاملگی ممکن است گلوگزاوری و آمینواسیدوری دیده شود. در جریان حاملگی حالب ها گشاد شده و تا 12 هفته بعد از زایمان ادامه خواهد داشت. در سه ماهه اول حاملگی برون ده قلبی بالا می رود و سپس در یک حد ثابت باقی می ماند. ازدیاد فشار خون در زمان حاملگی هنوز یک علت مهم مرگ و میر هم در مادر و هم در جنین است. بهترین تقسیم بندی برای فشار خون در زمان حاملگی توسط کالج آمریکایی متخصصین زنان و زایمان ارائه شده و بر چهار دسته است:
الف : فشار خونی که دقیقا وابسته به حاملگی است (پره اکلامپسی – اکلامپسی)
ب: فشار خون مزمن به هر علتی که باشد.
ج: فشار خون مزمنی که پره اکلامپسی نیز به آن اضافه شده است.
د: فشار خون موقتی در اواخر حاملگی (Pregnancy  Induced  hypertension)
مسئله مهم دیگری که در حاملگی با آن مواجه هستیم ایجاد نارسائی حاد کلیه در این زمان می باشد. نارسائی حاد کلیه در حاملگی ممکن است به واسطه ایسکمی کلیه فیا تاثیر عوامل نفروتوکسیک حاصل گردد. ممکن است ضایعه سلولی قابل برگشت بوده احتمالا با برگشت کامل کار کلیه همراه باشد و نیز احتمال دارد که غیر قابل برگشت بوده و منجر به نکروز کورتیکال کلیه گردد. علاوه بر علل معمول نارسائی حاد کلیه، بغضی انواع اختلالات کلیوی اختصاصا مربوط به حاملگی می باشند. سقط عفونی و جنایی و استفراغ بدخیم حاملگی از علل محتمل ایجاد کننده نارسائی کلیه در ابتدای حاملگی می باشند. در حالی که پره اکلامپسی شدید، جفت سر راهی و جدا شدن زودرس جفت از علل نارسایی کلیه در مراحل آخر حاملگی محسوب می گردند.

رضا کنعانی،
دوره 1، شماره 2 - ( 1-1376 )
چکیده

اسکارهای ناشی از تروماها و اعمال جراحی و سوختگی ها همواره یکی از مشکلات بیماران و پزشکان بوده است. رعایت اصول کلی برخورد با زخم ها و همچنین در نظر داشتن آن در انسزیون های جراحی می تواند تا حدودی به بهبودی اسکار نهایی کمک کند. تکنیک های مختلفی برای بهتر نمودن این ضایعات وجود دارد که شامل Z  پلاستی و W  پلاستی و قرار دادن اسکار در خطوط RSTL  و غیره می باشد.

فرشته شاه محمدی،
دوره 1، شماره 2 - ( 1-1376 )
چکیده

زن های بیش از 40 سال درصد بالایی دچار حاملگی ناخواسته و سقط جنین می شوند و نسبتا شانس محدودی در انتخاب روش های جلوگیری دارند. امروزه باید قرص ضد حاملگی خوراکی و همچنین IUD  در اختیار افرادی که بررسی شده و واجد شرایط هستند قرار داده شود. متدهای مکانیکی در مواردی که مقاربت به ندرت و با برنامه ریزی انجام گیرد مفید خواهد بود. با انواع مختلفی از روش های جلوگیری از حاملگی که امروزه در دسترس می باشند و دلیلی وجود ندارد که حاملگی های ناخواسته و سقط های انتخابی در زنان بیش از 40 سال کاهش برجسته ای را نشان ندهد.

معصومه عابدزاده،
دوره 1، شماره 2 - ( 1-1376 )
چکیده

سرطان پستان شایعترین سرطان در بین زنان بوده و شایعترین عامل مرگ ناشی از سرطان در بین زنان 50-40 ساله میباشد. اتیولوژی این سرطان هنوز به خوبی شناخته نشده است ولی عوامل متعددی از جمله سن ، وزن، قد، سن منارک و یائسگی ، فاکتورهای هورمونی ، ‌سن اولین زایمان ، سابقه خانوادگی سرطان پستان ، رژیم غذایی ، الکل ، سیگار ، اشعه و ..بعنوان عوامل مستعدکننده این سرطان شناخته شده اند. در این مقاله در رابطه با این عوامل بحث خواهد شد.
اکرم بیاتی،
دوره 1، شماره 2 - ( 1-1376 )
چکیده

مقالات اخیرا منتشر شده استفاده از یک ضد عفونی کننده موضعی را برای بند ناف ار زمان جدائی آن پیشنهاد می کنند. احتمالا بند ناف مهمترین مکان در معرض خطر ایجاد کلونی باکتریائی خصوصا استاف ارئوس می باشد. پس تاثیر زیادی در ایجاد عفونت و مرگ و میر نوزادان دارد. هگزاکلروفن همچنین می تواند در نواحی زیر بغل ، کشاله ی ران و پرینه جهت جلوگیری و یا کاهش کلونیزاسیون استافیلوکوک ارئوس مقاوم به متی سیلین مورد استفاده قرار گیرد.

عباس ارجمند شبستری،
دوره 1، شماره 3 - ( 4-1376 )
چکیده

تراتوما از نظر پاتولوژیک بعنوان توموری شناخته می شود که از بافت های پرارانشیمال متفاوت با منشا بیش از یک لایه ژرمینال تشکیل شده باشد و اگر یک سیستمیک تراتوما، تنها حاوی سلول های اکتودرمال باشد به نام سیست درموئید شناخته می شود. شایع ترین محل های این تومور، تخمدان، اربیت، مدیاستن و مغز می باشند. این تومورها امروزه قبل از جراحی توسط روش های جدید تصویربرداری پزشکی و مخصوصا CT و MRI به راحتی و معمولا به طور قطعی تشخیص داده می شوند و مهم ترین مشخصه آنها در این زمینه وجود چربی و کلسیفیکاسیون در آنها می باشد. در این مقاله، ضمن مروری بر مقالات و کتب ، 19 مورد که در طی 32 ماه توسط CT تشخیص داده شده اند معرفی شده و تصاویر CT آنها ارائه می گردد.

علیرضا جمشیدی فرد، جی باگوست،
دوره 1، شماره 3 - ( 4-1376 )
چکیده

در 1991 پروفسور Wall و Shortland  نشان دادند که الیاف آورانی که به ریشه های خلفی نخاعی پشتی و کمری موش رت بالغ وارد می شوند از محل ورود به نخاع (REZ)تا 11 سیگمان به طرف دم منتشر می شود. ما وسعت این شاخه دهی و سرعت هدایت الیاف صعودی و نزولی آن شاخه ها را در نواحی پشتی و کمری موش همستر بالغ (110-53 گرمی ) و رت های جوان (40-30 گرمی ) بررسی کردیم. این مطالعه برروی نخاع کامل ولی از وسط دو نیمه شده این پستانداران بi صورت 270(In vitro) انجام شده در حالی که نخاع در دمای فاقد c-25 داخل مایع مغزی نخاعی مصنوعی aCSF  کلسیم و دارای 2 میلی مول منگنز غوطه ور شده بود. در همسترها الیاف نزولی ریشه های تا خلفی تا 17 D6-D7 10 سیگمان به طرف دم و الیاف صعودی m/s  ریشه خلفی 62/2 L3  سیگمان بطرف سر قابل تحریک بودند. سرعت متوسط هدایت در الیاف نزولی بود. در m/s(86-n) و در الیاف صعودی m/s 61/7 (81=n در ریشه خلفی 7/7 تا L3 رت الیاف با سرعت هدایت متوسط 6/4 بیش از 4 سیگمان بطرف دم و با سرعت m/s 17 سیگمان به طرف سر منتشر می شوند (4=n نتایج بررسی in vitro ما با مطالعه in vivo  توسط Wall و  Shortland شباهت منطقی دارند. کاهش دما در روش ما به مقدار 100 c می تواند سرعت هدایت عصبی را به 2/1 تقلیل دهد. سرعت هدایت الیاف نزولی تقریبا نصف الیاف صعودی در ستون خلفی است که احتمالا به علت تفاوت در قطر این شاخه هاست.  

علی فانی، عباسعلی محرابیان، اسکویی، داوری،
دوره 1، شماره 3 - ( 4-1376 )
چکیده

مطالعه در مورد عوارض پاتوژن دستگاه فوقانی گوارشی انسان از سال 1893 توسط Comelous  شروع گردید و تا سال 1984 گزارشات پراکنده ای منتشر گردید. در این سال توسط مارشال و وارن گزارش مبسوطی پیرامون یک نوع ارگانیسم خمیده میله ای شکل تحت عنوان ارگانیسم شبه کامپیلوباکتر منتشر گردید و با کشت و جداسازی این باکتری در محیط های اختصاصی افق جدیدی در مورد پاتوفیزیولوژی بیماری های فوقانی دستگاه گوارش گشوده شد و در کنگره گاستروآنترولوژی سال 1994 حدود 2000 مقاله از سراسر جهان در مورد هلیکوباکترپیلوری و جنبه های بیماری زایی آن در دستگاه گوارشی فوقانی ارائه و اکنون نقش هلیکوباکترپیلوری در پاتوژنز این بیماری ها مسلم و اثبات گردیده است. پژوهش حاضر در زمینه بررسی میزان شیوع هلیکوباکترپیلوری در بیماری های مختلف معده و اثنی عشر نزد بیماران با تظاهرات کلینیکی این بیماری برروی 631 بیمار در شهرستان اراک در سال های 73 و 74 انجام شده است. به طور کلی نتایج بدست آمده از این تحقیق حاکی از شیوع بالای هلیکوباکترپیلوری در بیماری های دستگاه گوارشی فوقانی است. در این بررسی مشخص شد که 45/2% افراد نرمال ، 82% افراد مبتلا به زخم اثنی عشر، 81/4% گاستریت ها، 67/4% زخم های معده، 71/4% دئودنیت ها و 52% کانسرهای معده از نظر وجود هلیکوباکترپیلوری مثبت بوده اند. در این پژوهش از سه روش برای اثبات هلیکوباکترپیلوری (1-اوره آز (سریع و تاخیری ) 2- کشت در محیط اختصاصی هلیکوباکتر، 3- هیستوپاتولوژی) استفاده شده است و با توجه به درجه حساسیت و اختصاصی بودن روش های فوق نتایج حاصله اطمینان بخش بوده و نشانه شیوع بالای هلیکوباکترپیلوری در بیماری های مختلف معده، اثنی عشر در این منطقه است و ضمنا گرچه این مطالعه یک بررسی اپیدمیولوژیک نیست ولی با وجود شیوع 7% کانسر معده در نمونه مورد مطالعه به نظر می رسد که کانسر معده در منطقه از شیوع بالائی برخوردار بوده و باید بررسی اپیدمیولوژیک انجام و فاکتورهای زمینه ساز مورد توجه و مداقه قرار گیرد.

علی جورابچی، علی اکبر مومنی، محمد محمدی،
دوره 1، شماره 3 - ( 4-1376 )
چکیده

تشخیص بیماری بروسلوز به لحاظ صور بالینی متنوع مشکل می باشد. تشخیص قطعی فقط با جدا نمودن بروسلا از نمونه های بالینی امکان پذیر است. لذا بررسی های سرولوژیک بیشترین اقدام تشخیصی در بیماری می یباشد. بیماری دارای روش های تشخیصی متعددی است. آگلوتیناسیون رایت لوله ای استاندارد بیشترین کاربرد را دارد. عوامل متعددی در تعیین نهائی تیتر رایت دخیل می باشند و همگی پزشک را با مشکل تشخیصی مواجه می سازند. لذا بایستی عوامل دخیل را در شرایط خاص بتوان به طور نسبی کنترل یا بی تاثیر نمود. برای حصول به این نکته باید نشان داد آزمایش در شرایط مختلف پاسخ های متفاوت می دهد. بررسی خود را به دو طریق آغاز نمودیم:
الف: آزمایشات متعدد همزمان بر روی نمونه های سرمی
ب: آزمایشات متعدد غیر همزمان بر روی نمونه های سرمی
در موارد الف و ب جمعا 803 مرتبه آزمایش صورت گرفت.
در شرایط آزمایشی فوق مشاهده شد که پاسخ ها متفاوت می باشد، در شرایط همزمان و متعدد برای واکنش منفی تماما منفی (100%)، برای رقت 1/20 در 80% موارد تیتر ثابت و 20% یک رقت (تیتر 1/40) بالاتر نشان داد. در رقتهای 1/40 تا 1/320 پراکندگی واکنش ها متفاوت تر در دو جهت تیترها رویت شد. همین حالت برای موارد غیر همزمان بسیار پراکنده تر می باشد. لذا از آنجائی که حتی همزمان انجام آزمایش رایت میتواند تیترهای مختلفی نسبت به مرتبه های قبلی بدست دهد و تغییر تیتر یکی از معیارهای بررسی موارد بالینی و پاسخ درمان مورد نظر و این نکته به خصوص در صور بالینی مزمن و عوارض بیماری حائز اهمیت می باشد و این معیار بررسی خود جای تردید دارد.

شادان پدرام رازی، زهرا حاجی حبیب زاده،
دوره 1، شماره 3 - ( 4-1376 )
چکیده

این پژوهش به منظور بررسی عوامل مساعد کننده کمردرد در مراجعین درمانگاه های ارتوپدی و پرستاران شاغل در بخش های ارتوپدی انجام گرفته است. یافته های پژوهش نمایانگر آن است که عواملی چون سن، وزن، اندازه دور شکم، تعداد زایمان و وضعیت بدنی در ابتلا به کمر درد در هر دو گروه موثر بوده است.

صدیقه امینی رنجبر،
دوره 1، شماره 3 - ( 4-1376 )
چکیده

کمبور دوی ( اکتسابی ) در شیرمادر خواران بخصوص قبل از 6 ماهگی پدیده ای نادر می باشد مگر در نوزادان نارس و کسانی که سندرم اکرودرماتیت انتروپاتیکا دارند. (شایع ترین فرم کمبود روی ) شیرمادرخوار 4 ماهه مورد بحث در این مقاله بنظر می رسد که بدنبال اسهال طولانی ناشی از اشرشیاکلی دچار کمبود روی اکتسابی موقت و تظاهرات مربوطه گردیده است و علاوه بر تظاهرات شایع این سندرم علائمی چون هیپوترمی و اتساع شدید شکم (هیپوپلازی کولون چپ) و ترومبوسیتوزیس داشت که با دادن محلول روی خوراکی به میزان 50 میلی گرم روزانه ظرف 72 ساعت بهبودی چشمگیری در علائم مربوطه ایجاد شد و بعد از دو ماه درمان مداوم تمام علائم مربوطه و سه تظاهر فوق نیز کاملا برطرف گردیدند و تاکنون که حدود 2 سال سن دارد و مدت ها از قطع روی می گذرد یا عود بیماری روبرو نگردیده است. لذا باید در تمام شیرخواران حتی کسانی که شیر مادر دریافت می کنند در صورت وجود بثورات پوستی طول کشنده بi خصوص در اطراف سوراخ های بدن و اسهال طولانی که به درمان های معمولی پاسخ نمی دهد به فکر کمبود روی ثانویه بود و بدون توجه به یافته های آزمایشگاهی تست درمانی با روی خوراکی را شروع نمود و منتظر جواب بالینی بود.

کامران مشفقی،
دوره 1، شماره 3 - ( 4-1376 )
چکیده

سندرم ترنر، در اثر مونوزومی کامل یا نسبی بازوی کوتاه کروموزوم X  ایجاد می شود. مهم ترین مشخصات این بیماران قد کوتاه، آمنوره اولیه و دیس ژنزی گنادی می باشد. عقب افتادگی ذهنی از مشخصات اصلی بیماران نیست. عوارض قلبی، عروقی، کلیوی، ادراری، غدد داخلی نیز در بیماران وجود دارد. جهت تشخیص، بررسی کروموزومی در تمام بیماران مشکوک الزامی است. درمان بیماران با استروژن و از سن 15 سالگی شروع می شود.

مژگان هاشمیه،
دوره 1، شماره 3 - ( 4-1376 )
چکیده

سندرم TAR  یکی از انواع ترومبو سیتوپنی های مادرزادی است که از همان بدو تولد تظاهر می یابد و علامت مشخصه آن فقدان استخوان رادیوس است. در این اختلال صرفا رده ی پلاکت ها تحت تاثیر قرار میگیرد و تبدیل آن به آنمی آپلاستیک و یا لوسمی مشاهده نشده است. در 40% از این بیماران اختلالات مربوط به اندام تحتانی نیز وجود دارد. نحوه توارث این اختلال به صورت اتوزومال مغلوب است. درصد قابل توجهی از این بیماران بعد از سن یک سالگی بهبود خودبخود پیدا می کنند.

سید حسین هاشمی،
دوره 1، شماره 3 - ( 4-1376 )
چکیده

پس از افول نهضت علمی یونان و اسکندریه، بار دیگر در قرون وسطی علم در حوزه تمدن اسلامی بالیدن گرفت و در بین علوم مختلف، طب نیز شکوفا شد. حدود دو قرن لازم بود تا مسلمانان از طریق ترجمه کتب ملل گذشته قادر شوند در این مسیر علمی قرار گیرند. آنان به واسطه یک دستور دینی از پیامبر عظیم الشان خود که می فرمود آموختن علم حتی به میزان یک ساعت ثوابی معادل هفتاد ساعت عبادت دارد و نیز تاکید ایشان بر روی آموختن علم طب به این علم بسیار جدی تر پرداختند. از طرفی چون محمد(ص) می فرمود آن کس که به طبابت بپردازد ولی از آن علم سررشته ای نداشته باشد و جان بیماران را به مخاطره بیاندازد، نزد خداوند مسئول است، آنان با جدیت به کار آموختن و تحقیقات بدیع در فن پزشکی پرداختند و در اندک مدتی بدان چنان واقف و مسلط شدند که گوی سبقت را از پیشینیان خود ربودند. در این بین ایرانیان تازه مسلمان شده مانند دیگر رشته های علمی و فلسفی از دیگر ملل مسلمان پیشی جستند. تحقیقات وسیع آنان شامل همه زمینه های طبی بود. از یک طرف در کار بهداشت تن و روان می کاویدند و از سوی دیگر به چگونگی عملکرد هر یک از اندام ها می پرداختند و با پشتکار در شناخت بیماری ها مطالعه می کردند و از جهتی نیز در فنون درمانی و داروسازی به کشفیات تازه ای دست می یافتند و حاصل این ها دائره المعارفهای بزرگی بود که قرن ها پس از آنان در دانشگاه های معتبر جهان از جمله اروپا تدریس می شد و آنگاه که تمدن درخشان اسلامی به واسطه حمله مغولان و دیگر حوادث تاریخی رو به افول نهاد، اروپائیان با بهره گیری از همین تحقیقات و نوشته جات بود که پایه گذاری طب نوین را کردند. آنچه که مسلم است تاریخ پزشکی بطور جدی مدیون این دانشمندان بزرگ مسلمان می باشد، چیزی که البته خود نیز بدان صریحا معترف است.

اکرم بیاتی،
دوره 1، شماره 3 - ( 4-1376 )
چکیده

فرآیند آموزش به دلیل برد وسیع بانک اطلاعاتی کامپیوتر در بسیاری از رشته ها تقویت یافته و کامپیوترها به عنوان یک منبع یاددهی و یادگیری در همه سطوح آموزش برای مقاصد آموزشی کاربردهایی یافته اند. همزمان بقا گسترش کاربرد کامپیوتر در حطیه آموزش و پرورش ، آموزش با کامپیوتر در علوم پزشکی نیز توسعه یافت. از آنجا که کامپیوترهای آموزشی بر اساس نظریه های اسکینر شکل گرفته اند و تمام اصول شرطی شدن فعال در آنها به کار گرفته می شود ، تجربیات نمایانگر تاثیر انکارناپذیر آنها در تسهیل امر فراگیری می باشد.


صفحه 1 از 4    
اولین
قبلی
1
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb