جستجو در مقالات منتشر شده



کامران مشفقی،
دوره 1، شماره 1 - ( 10-1375 )
چکیده

این مقاله چکیده ندارد.
سید حمید موسوی،
دوره 1، شماره 1 - ( 10-1375 )
چکیده

این مقاله چکیده ندارد.
مزضیه اکبر زاده،
دوره 1، شماره 1 - ( 10-1375 )
چکیده

این مقاله چکیده ندارد.
ذبیح الله شاهمرادی،
دوره 1، شماره 1 - ( 10-1375 )
چکیده

این مقاله چکیده ندارد.
 
سید هادی داوری،
دوره 1، شماره 1 - ( 10-1375 )
چکیده

این مقاله چکیده ندارد.
 
عباسعلی محرابیان،
دوره 1، شماره 1 - ( 10-1375 )
چکیده

این مقاله چکیده ندارد.
 
اکبر محسنی موحد، علی پاکنژاد،
دوره 1، شماره 2 - ( 1-1376 )
چکیده

آنزیم میلوپراکسیداز نوترفیلها یکی از آنزیم هایی ست که در گراونلهای آزوروفیلیک نوتروفیلها وجود دارد. ژن سازنده ان روی کروموزوم شماره 17 قرار دارد و نحوه ی توارث این نقص آنزیمی به صورت اتوزمال مغلوب است .
نقص آنزیمی مشکل خاصی برای فرد مبتلا به وجود نمی آورد تنها بیماران دیابتی با نقص این آنزیم شانس بالاتری برای ابتلاء به کاندیدیازیس شدید دارند. لذا پیشنهاد میشود بیماران دیابتی با کاندیدیازیس شدید از نظر نقص این آنزیم مورد بررسی قرار گیرند. در مقاله همچنین نحوه ی شمارش افتراقی گلبولهای سفید توسط دستگاه هماتولوژی H1 مورد بررسی قرار گرفته است . نقص آنزیمی فوق در پسربچه ای 9 ساله که به بخش هماتولوژی آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی اراک مراجعه نموده بود با استفاده از دستگاه هماتولوژی H1  مورد شناسایی قرار گرفت .

جمشید نجفیان، بهروز مقدسی،
دوره 1، شماره 2 - ( 1-1376 )
چکیده

مالاریا یک بیماری انگلی ناشی از پروتوزوئر پلاسمودیوم می باشد. نواحی آندمیک آن مناطق گرمسیری هستند. به طور کلاسیک توسط حملات لرز، تب و تعریق مشخص می شود. در این گزارش یک مورد مالاریای بدون تب آن هم در نواحی غیر آندمیک معرفی می شود. یک مرد 60 ساله با تابلوی درد شکمی مراجعه نمود. در معاینه فقط بزرگی طحال وجود داشت. در بررسی های انجام شده انگل مالاریا در خون کشف شد. این بیمار پس از درمان دارویی تحت عمل جراحی اسپلنکتومی قرار گرفت.

رضا کنعانی،
دوره 1، شماره 2 - ( 1-1376 )
چکیده

اسکارهای ناشی از تروماها و اعمال جراحی و سوختگی ها همواره یکی از مشکلات بیماران و پزشکان بوده است. رعایت اصول کلی برخورد با زخم ها و همچنین در نظر داشتن آن در انسزیون های جراحی می تواند تا حدودی به بهبودی اسکار نهایی کمک کند. تکنیک های مختلفی برای بهتر نمودن این ضایعات وجود دارد که شامل Z  پلاستی و W  پلاستی و قرار دادن اسکار در خطوط RSTL  و غیره می باشد.

عباس ارجمند شبستری،
دوره 1، شماره 3 - ( 4-1376 )
چکیده

تراتوما از نظر پاتولوژیک بعنوان توموری شناخته می شود که از بافت های پرارانشیمال متفاوت با منشا بیش از یک لایه ژرمینال تشکیل شده باشد و اگر یک سیستمیک تراتوما، تنها حاوی سلول های اکتودرمال باشد به نام سیست درموئید شناخته می شود. شایع ترین محل های این تومور، تخمدان، اربیت، مدیاستن و مغز می باشند. این تومورها امروزه قبل از جراحی توسط روش های جدید تصویربرداری پزشکی و مخصوصا CT و MRI به راحتی و معمولا به طور قطعی تشخیص داده می شوند و مهم ترین مشخصه آنها در این زمینه وجود چربی و کلسیفیکاسیون در آنها می باشد. در این مقاله، ضمن مروری بر مقالات و کتب ، 19 مورد که در طی 32 ماه توسط CT تشخیص داده شده اند معرفی شده و تصاویر CT آنها ارائه می گردد.

کامران مشفقی،
دوره 1، شماره 3 - ( 4-1376 )
چکیده

سندرم ترنر، در اثر مونوزومی کامل یا نسبی بازوی کوتاه کروموزوم X  ایجاد می شود. مهم ترین مشخصات این بیماران قد کوتاه، آمنوره اولیه و دیس ژنزی گنادی می باشد. عقب افتادگی ذهنی از مشخصات اصلی بیماران نیست. عوارض قلبی، عروقی، کلیوی، ادراری، غدد داخلی نیز در بیماران وجود دارد. جهت تشخیص، بررسی کروموزومی در تمام بیماران مشکوک الزامی است. درمان بیماران با استروژن و از سن 15 سالگی شروع می شود.

علیرضا جمشیدی فرد، جی باگوست،
دوره 1، شماره 3 - ( 4-1376 )
چکیده

در 1991 پروفسور Wall و Shortland  نشان دادند که الیاف آورانی که به ریشه های خلفی نخاعی پشتی و کمری موش رت بالغ وارد می شوند از محل ورود به نخاع (REZ)تا 11 سیگمان به طرف دم منتشر می شود. ما وسعت این شاخه دهی و سرعت هدایت الیاف صعودی و نزولی آن شاخه ها را در نواحی پشتی و کمری موش همستر بالغ (110-53 گرمی ) و رت های جوان (40-30 گرمی ) بررسی کردیم. این مطالعه برروی نخاع کامل ولی از وسط دو نیمه شده این پستانداران بi صورت 270(In vitro) انجام شده در حالی که نخاع در دمای فاقد c-25 داخل مایع مغزی نخاعی مصنوعی aCSF  کلسیم و دارای 2 میلی مول منگنز غوطه ور شده بود. در همسترها الیاف نزولی ریشه های تا خلفی تا 17 D6-D7 10 سیگمان به طرف دم و الیاف صعودی m/s  ریشه خلفی 62/2 L3  سیگمان بطرف سر قابل تحریک بودند. سرعت متوسط هدایت در الیاف نزولی بود. در m/s(86-n) و در الیاف صعودی m/s 61/7 (81=n در ریشه خلفی 7/7 تا L3 رت الیاف با سرعت هدایت متوسط 6/4 بیش از 4 سیگمان بطرف دم و با سرعت m/s 17 سیگمان به طرف سر منتشر می شوند (4=n نتایج بررسی in vitro ما با مطالعه in vivo  توسط Wall و  Shortland شباهت منطقی دارند. کاهش دما در روش ما به مقدار 100 c می تواند سرعت هدایت عصبی را به 2/1 تقلیل دهد. سرعت هدایت الیاف نزولی تقریبا نصف الیاف صعودی در ستون خلفی است که احتمالا به علت تفاوت در قطر این شاخه هاست.  

علی فانی، عباسعلی محرابیان، اسکویی، داوری،
دوره 1، شماره 3 - ( 4-1376 )
چکیده

مطالعه در مورد عوارض پاتوژن دستگاه فوقانی گوارشی انسان از سال 1893 توسط Comelous  شروع گردید و تا سال 1984 گزارشات پراکنده ای منتشر گردید. در این سال توسط مارشال و وارن گزارش مبسوطی پیرامون یک نوع ارگانیسم خمیده میله ای شکل تحت عنوان ارگانیسم شبه کامپیلوباکتر منتشر گردید و با کشت و جداسازی این باکتری در محیط های اختصاصی افق جدیدی در مورد پاتوفیزیولوژی بیماری های فوقانی دستگاه گوارش گشوده شد و در کنگره گاستروآنترولوژی سال 1994 حدود 2000 مقاله از سراسر جهان در مورد هلیکوباکترپیلوری و جنبه های بیماری زایی آن در دستگاه گوارشی فوقانی ارائه و اکنون نقش هلیکوباکترپیلوری در پاتوژنز این بیماری ها مسلم و اثبات گردیده است. پژوهش حاضر در زمینه بررسی میزان شیوع هلیکوباکترپیلوری در بیماری های مختلف معده و اثنی عشر نزد بیماران با تظاهرات کلینیکی این بیماری برروی 631 بیمار در شهرستان اراک در سال های 73 و 74 انجام شده است. به طور کلی نتایج بدست آمده از این تحقیق حاکی از شیوع بالای هلیکوباکترپیلوری در بیماری های دستگاه گوارشی فوقانی است. در این بررسی مشخص شد که 45/2% افراد نرمال ، 82% افراد مبتلا به زخم اثنی عشر، 81/4% گاستریت ها، 67/4% زخم های معده، 71/4% دئودنیت ها و 52% کانسرهای معده از نظر وجود هلیکوباکترپیلوری مثبت بوده اند. در این پژوهش از سه روش برای اثبات هلیکوباکترپیلوری (1-اوره آز (سریع و تاخیری ) 2- کشت در محیط اختصاصی هلیکوباکتر، 3- هیستوپاتولوژی) استفاده شده است و با توجه به درجه حساسیت و اختصاصی بودن روش های فوق نتایج حاصله اطمینان بخش بوده و نشانه شیوع بالای هلیکوباکترپیلوری در بیماری های مختلف معده، اثنی عشر در این منطقه است و ضمنا گرچه این مطالعه یک بررسی اپیدمیولوژیک نیست ولی با وجود شیوع 7% کانسر معده در نمونه مورد مطالعه به نظر می رسد که کانسر معده در منطقه از شیوع بالائی برخوردار بوده و باید بررسی اپیدمیولوژیک انجام و فاکتورهای زمینه ساز مورد توجه و مداقه قرار گیرد.

علی جورابچی، علی اکبر مومنی، محمد محمدی،
دوره 1، شماره 3 - ( 4-1376 )
چکیده

تشخیص بیماری بروسلوز به لحاظ صور بالینی متنوع مشکل می باشد. تشخیص قطعی فقط با جدا نمودن بروسلا از نمونه های بالینی امکان پذیر است. لذا بررسی های سرولوژیک بیشترین اقدام تشخیصی در بیماری می یباشد. بیماری دارای روش های تشخیصی متعددی است. آگلوتیناسیون رایت لوله ای استاندارد بیشترین کاربرد را دارد. عوامل متعددی در تعیین نهائی تیتر رایت دخیل می باشند و همگی پزشک را با مشکل تشخیصی مواجه می سازند. لذا بایستی عوامل دخیل را در شرایط خاص بتوان به طور نسبی کنترل یا بی تاثیر نمود. برای حصول به این نکته باید نشان داد آزمایش در شرایط مختلف پاسخ های متفاوت می دهد. بررسی خود را به دو طریق آغاز نمودیم:
الف: آزمایشات متعدد همزمان بر روی نمونه های سرمی
ب: آزمایشات متعدد غیر همزمان بر روی نمونه های سرمی
در موارد الف و ب جمعا 803 مرتبه آزمایش صورت گرفت.
در شرایط آزمایشی فوق مشاهده شد که پاسخ ها متفاوت می باشد، در شرایط همزمان و متعدد برای واکنش منفی تماما منفی (100%)، برای رقت 1/20 در 80% موارد تیتر ثابت و 20% یک رقت (تیتر 1/40) بالاتر نشان داد. در رقتهای 1/40 تا 1/320 پراکندگی واکنش ها متفاوت تر در دو جهت تیترها رویت شد. همین حالت برای موارد غیر همزمان بسیار پراکنده تر می باشد. لذا از آنجائی که حتی همزمان انجام آزمایش رایت میتواند تیترهای مختلفی نسبت به مرتبه های قبلی بدست دهد و تغییر تیتر یکی از معیارهای بررسی موارد بالینی و پاسخ درمان مورد نظر و این نکته به خصوص در صور بالینی مزمن و عوارض بیماری حائز اهمیت می باشد و این معیار بررسی خود جای تردید دارد.

، ،
دوره 1، شماره 4 - ( 7-1376 )
چکیده

سوراخ شدگی پرده ی صماخ یک مشکل شایع بخصوص در کشورهای جهان سوم می باشد. این بیماری می تواند به علت عفونت یا ضربات وارده به گوش ایجاد شود. در اکثر موارد این سوراخ شدگی خود به خود بهبود می یابد ولی با توجه به وفور این مشکل موارد پایدار نیز زیاد است. این موارد می تواند سبب کاهش شنوائی و مسائل متعاقب آن گردد. در این مطالعه علل و فراوانی پارگی ها بررسی می شود. با توجه به اینکه در بررسی، عفونت به عنوان شایع ترین عامل پارگی شناخته شده است می توان نتیجه گرفت که درمان صحیح و کامل عفونت های گوش و حلق و بینی می تواند از ایجاد پارگی پایدار پرده ی صماخ کاسته و باعث صرفه جویی قابل ملاحظه ای در هزینه های درمانی موارد پارگی پایدار گردد.

داود حکمت پو، جمیله دانش نیا،
دوره 1، شماره 4 - ( 7-1376 )
چکیده

دیابت یکی از شایعترین بیماری های عصر حاضر است و هر ساله تعداد کثیری بر شمار مبتلایان افزوده می شود. این بیماری عامل اختلالات متابولیسم و همچنین مرگ و میر بسیاری از افراد است. با وجود اهمیت مسئله، مطالعات انجام شده در خصوص دیابت در ایران نسبتا کم است. بر این اساس، پژوهش حاضر به منظور بررسی اپیدمیلولوژیک دیابت تشخیص داده شده در شهر اراک انجام شد. پس از جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه، یافته های پژوهش نشان داد که در میان 18637 نفر (9622 مرد و 9015 زن)، تعداد 113 نفر مبتلا به دیابت غیر وابسته به انسولین (N.L.D.D.M)(61% ) و 14 نفر مبتلا به دیابت وابسته به انسولین ( I.D.D.M)(8%) وجود داشته است. در این پژوهش شیوع دیابت تشخیص داده شده در شهر اراک با جمعیتی برابر با 380755 نفر (193112 مرد و 187643 زن ) حدود 7% است که در مقایسه با مطالعات انجام شده میزان کمتری را نشان می دهد و احتمالا می تواند به دلیل عدم شناخت بیماری نزد مردم باشد. بنابر این لزوم تحقیقات بیشتر در این زمینه و غربالگری این بیماری را طلب می کند.

قاسم مسیبی، محسن خاکی، کامران مشفقی،
دوره 1، شماره 4 - ( 7-1376 )
چکیده

سرم 121 فرد وازکتومی شده و 45 فرد نرمال غیر وازکتومی از نظر آنتی بادی ضداسپرم با روش آگلوتیناسیون(Tray  Agglutination  Test) مورد بررسی قرار گرفت. در سرم بیش از 63% افراد وازکتومی شده و 6/5% افراد شاهد آنتی بادی ضد اسپرم وجود داشت که این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود. ( P<0/0001) با مقایسه افراد وازکتومی شده بر حسب مدت زمان پس از وازکتومی مشخص گردید که با افزایش طول زمان پس از وازکتومی تیتر آنتی بادی ضد اسپرم نیز افزایش می یابد.

احسان اله غزنوی راد، سیدعلی فاضلی، رحمت اله یزدانی، علی جورابچی، عنایت اله کلانتر هرمزی،
دوره 2، شماره 6 - ( 1-1378 )
چکیده

نایسریاگونوره آ عامل بیماری سوزاک می باشد. کشت و آنتی بیوگرام این باکتری در آزمایشگاه های تشخیص طبی متداول نیست. در این بررسی از 287  بیمار مشکوک، 50  مورد نایسریاگونوره آ ایزوله گردید که نسبت به پنی سیلین 32 مورد مقاوم (25 مورد داری مقاومت پلاسمیدی با بتالاکتامازی و 7 مورد دارای مقاومت کروموزومی ) و 4 مورد نیمه حساس مشاهده شدند. 26% موارد نسبت به اسپکتینومایسین مقاوم بوند ولی تمام موارد ایزوله شده نسبت به سیپروفلوکساسین حساس بودند و 2% نسبت به سفتریاکسون مقاوم دیده شدند. بنابر این پنی سیلین در جامعه مورد مطالعه جایگاهی در درمان بیماری سوزاک ندارد. اسپکتینومایسین نیز دارویی است که باید تجویز آن با احتیاط بیشتری صورت گرفته و حتما پیگیری های بعد از درمان انجام پذیرد. سفتریاکسون و سیپروفلوکساسین هم داروهای موثری هستند که می توان از آنها حتی در سویه های مقاوم نیز استفاده کرد.

سید غلامرضا نوری بروجردی،
دوره 2، شماره 6 - ( 1-1378 )
چکیده

با آن که روده باریک طویل ترین بخش دستگاه گوارش را شامل می شود، تومورهای آن بر خلاف کولون نادرند. بروز تومورهای روه باریک یک چهلم نئوپلاسم های کولون می باشد. تومورهای این قسمت از دستگاه گوارش با علائم نظیر آنمی یا خونریزی گوارشی، شکمی و انسداد روده بروز می کنند. حدود دو سوم بیماران دارای تومورهای روده، خونریزی معدی – روده ای را بروز می دهند و یک چهارم بیماران دچار انسداد روده ای می شوند. در اینجا بیماری معرفی می شود که در مدت 3 ماه دوبار دچار خونریزی گوارشی شدید شده و آندوسکوپی مری، معدی، روده ای در هر 2 بار نیر منفی بوده است. بیمار 4 سال بعد با علائم انسداد روده تحت عمل جراحی قرار گرفته است. عامل خونریزی و انسداد روده در بیمار فوق لیومیوم روده باریک گزارش شد.

مژگان هاشمیه،
دوره 2، شماره 6 - ( 1-1378 )
چکیده

تالاسمی ماژور شایع ترین نوع هموگلوبینوپاتی در سرتاسر جهان محسوب می شود. یکی از عوارض شناخته شده این بیماری اندوکرینوپاتی ناشی از هموسیدروز می باشد. در این مطالعه 50 بیمار تالاسمیک شهرستان اراک از نظر وجود بیماری دیابت ملیتوس با انجام آزمایش قند خون ناشتا و تست تحمل گلوکز خوراکی مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سن بیماران 11 سال بود و 38% بیماران بین 5 تا 9 سال سن داشتند. 52% از بیماران مونث و 48% مذکر بودند و 10% بیماران سابقه خانوادگی مثبت داشتند. 8% از بیماران دیابت آشکار داشته و 4% آنان تست تحمل گلوکز خوراکی مختل شده داشتند. از 4 بیمار دچار دیابت، سه نفر سابقه ی ترانسفوزیون بیش از 10 سال داشتند. بین مدت ترانسفوزیون با بروز دیابت آشکار رابطه ی معنی داری بدست آمد.(P<0.001) 56% از بیماران سطح پلاسمایی فریتین کمتر از Mg/lit44% آنان سطح فریتین بیشتر از Mg/lit100 داشتند و از 4 بیمار مبتلا به دیابت، یک نفر فریتین بالای Mg/lit1000 داشت. بین دو فاکتور سطح فریتین و بروز دیابت آشکار، ارتباط معنی داری بدست آمد. (Pp=0.025)استفاده از انسولین می تواند میزان قند خون رادر بیماران تالاسمیک مبتلا به دیابت کنترل کند.


صفحه 1 از 4    
اولین
قبلی
1
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb