نانسی رانتون،
دوره 1، شماره 1 - ( 10-1375 )
چکیده
این مقاله چکیده ندارد.
ترجمه و تلخیص: شراره خسروی
نسرین علائی،
دوره 1، شماره 1 - ( 10-1375 )
چکیده
این مقاله چکیده ندارد.
مژگان هاشمیه،
دوره 1، شماره 3 - ( 4-1376 )
چکیده
سندرم TAR یکی از انواع ترومبو سیتوپنی های مادرزادی است که از همان بدو تولد تظاهر می یابد و علامت مشخصه آن فقدان استخوان رادیوس است. در این اختلال صرفا رده ی پلاکت ها تحت تاثیر قرار میگیرد و تبدیل آن به آنمی آپلاستیک و یا لوسمی مشاهده نشده است. در 40% از این بیماران اختلالات مربوط به اندام تحتانی نیز وجود دارد. نحوه توارث این اختلال به صورت اتوزومال مغلوب است. درصد قابل توجهی از این بیماران بعد از سن یک سالگی بهبود خودبخود پیدا می کنند.
نعمت بیلان، رسول جمالی،
دوره 1، شماره 4 - ( 7-1376 )
چکیده
این بررسی برای نشان دادن رابطه سوء تغذیه با آلودگی انگلی بر روی 60 کودک 60-6 ماهه مبتلا به سوء تغذیه و 55 کودک سالم در همان گروه سنی به عمل آمد. نتایج حاصله نشان می دهد که :
1-ارتباط معناداری بین سوء تعذیه و ابتلاء انگلی وجود دارد 0/0003>PV
2- ارتباط معنی داری بین سوء تغذیه و ابتلاء به پارازیت های پاتوژن ) 0003/PV<) و پارازیت های غیر پاتوژن (PV<0/006) وجود دارد
-3 از نظر سنی میزان ابتلاء در کودکان زیر 30 ماه مبتلا به سوء تغذیه 35/5% و در کودکان سالم همان گروه سنی 4% ، در حالیکه در کودکان بالای 30 ماه مبتلاء به سوء تغذیه 51/7% و در کودکان سالم همان گروه سنی 36/6% می باشد. 0/0003>PV
فرح صابونی، بابک نمائی، علی احمد گودرزی،
دوره 1، شماره 4 - ( 7-1376 )
چکیده
بیماری اوریون یک عفونت ویروسی حاد شایع است که می تواند در بیمار مبتلا عوارض متعددی ایجاد نماید. عوارض این بیماری عبارتند از: مننگوآنسفالیت، کری عصبی گذرا یا دائمی یک طرفه یا دو طرفه، التهاب بافت بیضه و تخمدان ها، التهاب بافت پستان ها، تیروئیدیت، پانکراتیک، آرتریت، دیابت شیرین، عوارض سیستم عصبی، بینایی، شنوایی و عارضه قلبی که بسیار مهم می باشد. در این مطالعه گذشته نگر 131 بیمار کمتر از 15 سال از نظر سن، جنس، توزیع یافته های آزمایشگاهی و شکایات و علائم بالینی و عوارض بیماری مورد بررسی قرار گرفتند. بیش از 85 درصد موارد کمتر از 11 سال سن داشتند و بیشتر در سن مدرسه بودند. نسبت جنس مذکر به مونث 3 به 1 بوده است و شایع ترین شکایت و یافته های بالینی آنها استفراغ 73/75 درصد، تب 49/6 درصد و تورم پاروئید 41/22 درصد گزارش شد. در 42/74 درصد بیماران پلئوسیتوز مایع نخاع که ارجحیت سلول ها با لنفوسیت بود وتعداد لوکوسیت در بیش از 70 درصد بیماران کمتر از 500 سلول در میلیلیتر دیده شد. آمیلاز سرم در 72/8 درصد موارد افزایش یافته بود. بیماران مبتلا در این مطالعه شکایات و علائم بالینی متنوعی از جمله تهوع و استفراغ خونی، سردر، تشنج، شکم درد مشابه با آپاندیسیت حاد، ادم صورت، گردن و جلوی قفسه سینه، پتسی در پوست و عوارض مننگوآنسفالیت، آنسفالیت و تورم بیضه را نشان دادند.
مژگان هاشمیه، محمد تقی ارزانیان،
دوره 1، شماره 4 - ( 7-1376 )
چکیده
این مطالعه شامل بررسی ده ساله بر روی کودکان مبتلا به هوچکین در بیمارستان کودکان مفید است. نتایج به دست آمده از این تحقیق از نظر برخی پارامترها مشابه آمارهای غربی و در پاره ای موارد کاملا متفاوت با آنهاست. نایج حاصله از تحقیق نشان داده است که یک سوم بیماران مورد مطالعه در گروه سنی زیر 5 سال جای دارند، در صورتی که بیماری هوچکین در کشورهای غربی در کودکان زیر 5 سال نادر است. از نقطه نظر (Stage) در کشورهای غربی، اکثریت کودکان در مراحل ابتدایی بیماری Stage&ll) ) مراجعه می کنند، در صورتی که در بررسی ما، حدود 40% بیماران در (Stage) مراجعه کردند. همچنین در آمارهای غربی در 20% کودکان علائم سیستمیک وجود دارد، در صورتی که در آمار این مطالعه 43، بیماران در گروه B جای داشتند و مسلما وجود علائم B(تب ، تعریق شبانه ، کاهش وزن توجیه نشده ) با وخیم شدن پیش آگهی همراه است. همچنین از نقطه نظر پاتولوژی، شایع ترین نوع پاتولوژی در کودکان بر اساس آمارهای غربی Nodular Sclerosis است، در صورتی که مطالعه حاضر Mixed Cellularity می باشد و این گونه هیستولوژیک نسبت به نوع Nodular Sclerosis از پیش آگاهی وخیم تری برخوردار است. اسپلنومگالی در مطالعه ی ما در درصد بیشتری از کودکان و درگیری مدیاستن در درصد کمتری از بیماران نسبت به آمارهای غربی وجود داشت، از طرفی لنفوپنی در کودکان بیمارستان مفید در 21% موارد وجود داشت، در صورتی که در کودکان غربی لنفوپنی پدیده نادری است. لنفوپنی نیز از جمله فاکتورهایی است که سبب وخیم شدن پیش آگاهی می شود.
نعمت بیلان،
دوره 1، شماره 5 - ( 10-1376 )
چکیده
این مطالعه جهت بررسی اعتبار (حساسیت و ویژگی و قدرت پیشگوئی کنندگی) تخمین شدت هیپربیلیروبینمی از طریق پوست نوزادان مبتلا به ایکترو بر روی 56 نوزاد یرقانی در بیمارستان کودکان تبریز انجام شد. نتایح حاصل نشان می دهد که: حساسیت این شیوه 85% و ویژگی آن بین 100-60% بوده یعنی می توان گفت که وقتی ایکتر به کف پای نوزاد رسیده باشد در 85% موارد سطح آن بیش از mg/dl 20 خواهد بود و وقتی به کف پا نرسیده در 100-60% موارد نوزاد در معرض خطرات ناشی از بیلیروبین بیش از mg/dl 20 قرار دارد.
صدیقه رفیعی طباطبائی،
دوره 1، شماره 5 - ( 10-1376 )
چکیده
یک مورد Pierre_ Robin Sequence در یک کودک 3 ماهه که بعلت عفونت ریوی در بیمارستان بستری شده بود، گزارش می شود. بیمار داری علائم چانه کوچک، برگشت زبان به خلف و شکاف کام بود که دقیقا مطابق با تریادپیررابین است که اختلالی نسبتا نادر است.
منیژه کهبازی، علیرضا فراهانی،
دوره 1، شماره 5 - ( 10-1376 )
چکیده
امروزه راه تامین سلامت کودکان و در نهایت تامین سلامت جامعه اجرای صحیح برنامه های آموزشی بهداشت است. در این راستا باید اعتقادات و گرایش های مردم شناخته و بررسی شود و در جهت اصلاح و تکمیل آگاهی با توجه به معتقدات آنان، اقدامات لازم ارائه گردد و از آنجا که سلامتی هر جامعه منوط به پرورش کودکان سالم و عاری از هرگونه کمبود مواد غذایی است با استفاده از روش جامعه شناسی مطالعاتی KAP( Knowledge - Attitude - Practice) میزان آگاهی و نگرش مادران دارای کودکان کمتر از یک سال، نسبت به تغذیه تکمیلی آنان در شهرک ولیعصر (عج) اراک قبل و بعد از آموزش مورد سنجش قرار گرفت. در نتیجه میزان آگاهی 3/58% مادران قبل از آموزش خوب، 41/02% متوسط، 55/38% ضعیف بوده است. پس از آموزش لازم، میزان آگاهی مادران نسبت به تغذیه تکمیلی به 80/51% خوب، 19/48% متوسط افزایش یافت. همچنین میزان نگرش مادران قبل از آموزش 95/46% مثبت و 4/46% منفی بوده است که بعد از آموزش صد در صد جمعیت مورد مطالعه نگرش مثبت به تغذیه تکمیلی کودکان خود یافته اند. بر اساس نتایج حاصل از آزمون آماری کای اسکویر (X2)، ارتباط معنی داری بین آگاهی مادران نسبت به تغذیه تکمیلی و تعداد فرزند، سن و شغل مادر وجود نداشت اما با سطح تحصیلات مادر این ارتباط وجود داشت.
لذا نیاز به آموزش بیشتر مادران در منطقه مورد مطالعه بعلت پایین بودن سطح تحصیلات مادر محسوس می باشد.
فاطمه دره،
دوره 2، شماره 6 - ( 1-1378 )
چکیده
نوزادانی که قبل از طی شدن 37 هفته از اولین روز آخرین پریود بدنیا می آیند نارس نامیده می شوندکه این پدیده با افزایش از کار افتادگی و مرگ و میر همراه است. عوامل خطر ساز مختلفی در توبد نوزاد نارس دخیل هستند و در برخی موارد نیز علت خاصی یافت نمی شود. این مطالعه نوعی مطالعه توصیفی تحلیلی است که بر روی 3456 نوزاد که در بیمارستان های طالقانی و قدس شهر اراک از تاریخ بهمن ماه 76 تا تیر ماه 77 متولد شده اند صورت گرفته است. شیوع نارسی نوزادان در جمعیت مورد مطالعه 8/21% بود. یک سری عوامل خطر ساز در تولد نوزاد نارس مورد بررسی قرار گرفت و نتایج زید بدست آمد:
از بین عوامل مادری ، جدا شدن زودرس جفت 2/9 برابر احتمال تولد نوزاد نارس را افزایش داده است.
از بین بیماریهای دوران بارداری ، پراکلامپسی احتمال تولد نوزاد نارس را 2/5 برابر افزایش داده است.
از بین عوامل جنینیف بارداری چند قلویی 2/9 برابر ، پلی هیدرآمنیوس 82/1 برابر و ناهنجاریهای قابل رویت 6/8 برابر احتمال تولد نوزاد نارس را افزایش داده است.
بین عوامی چون ابتلای مادر به نارسایی احتقانی قلب ، هیدروپس فتالیس و خونریزی زیر کوریون با نارس بودن رابطه آماری معنی دار دیده شد.
شایع ترین عامل خطرساز در تولد نوزاد نارس، دوقلویی (19/7%) و پس از آن جدا شدن زودرس جفت (10/56%) بود. 62/06% از کل نوزادان نارس طی دوره بستری در بیمارستان فوت شدند که میانگین زمان بارداری مادران 28/4% هفته و میانگین وزن آنها هنگام تولد آنها در 1318/1 گرم بود.
حمیرا عظیمی، مینو رفیعی، پرتو کبیری، علی کرمی،
دوره 2، شماره 6 - ( 1-1378 )
چکیده
امروزه با پیشرفات قابل توجه علوم بهداشتی و پزشکی و پیشگیری از بیماریهای عفونی و رفع سوء تغذیه، بیماریهای ارثی و معلولیت های ناشی از آن بخصوص در کشورهای پیشرفته نمود بیشتری پیدا کرده است. در کشور ما سالیانه حدود 30 تا 40 هزار کودک معلول و معیوب به دنیا می آید که تعدا قابل توجهی از آنان با تحمل مشقت فراوان به زندگی نباتی خود ادامه می دهند. با وجود این با پیشرفت قابل ملاحظه ای که در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های ارثی صورت گرفته است بسیاری از این بیماری ها در دوران جنینی قابل تشخیص بوده و در نتیجه با انجام اقدامات مناسب می توان از تولد فرزندان معلول جلوگیری نمود. از آنجا که در دانشگاه های علوم پزشکی کشور به دروس ژنتیک بالینی و سندرم های ژنتیکی اهمیت چندانی داده نمی شود یک مورد سندرم نادر که به مرکز مشاوره پزشکی – ژنتیک بهزیتی استان مرکزی مراجعه کرده و در این مرکز تشخیص نهایی داده شده بود، گزارش می کنیم:
در این مطالعه یک پسر 4 ساله مبتلا به سندرم کوکایین که حاصل ازداج فامیلی درجه 3 (دختردائی- پسر عمه) و توارث اتوزوم مغلوب می باشد معرفی می گردد:
برخی از علائم این سندم شامل کوتاهی قد، عقب ماندگی ذهنی حرکتی، گوش های بزرگ و برجسته، چشم های فرورفته، بینی نوک منقاری، دندان های خراب، التهاب رنگدانه ای شبکیه، تحلیل رفتگی شبکیه، راش های بال پروانه ای روی صورت و حساسیت به نور، پیری زودرس می باشد. اشکال در مرحله ی رونویسی DNAاست. هدف از گزارش این مورد آشنایی بیشتر با این سندرم نادر و نکات تشخیصی و اهمیت مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج و نیز بعد از به دنیا آمدن کودک ناهنجار می باشد و نیز آشنایی هر چه بیشتر دانشچویان و پزشکان با مبحث ژنتیک بالینی می باشد.
مهدی مسیبی، احمد شاهمرادی،
دوره 2، شماره 7 - ( 4-1378 )
چکیده
بررسی حاضر در سال 74-1373 جهت بررسی میزان آلودگی های انگلی روده ای در کودکان کم وزن زیر 5 سال مناطق روستایی در 21 روستای شهرستان برخوار و میمه بر روی 954 کودک زیر 5 سال در دو گروه مساوی کم وزن (زیر صدک 3) و با وزن مناسب انجام گردید. نتایج حاصله نشان داد که:
در کل 44/5 درصد کودکان آلودگی انگلی روده ای داشتند که شایع ترین آنها به ترتیب ژیاردیالامبلیا (25/5%)، انتاموباکسولی (13/2%)، اندولیماکس نانا (5%)، بلاستوسیتیس مومینیس (3/5%) و هیمنولیپس نانا (2/3%) بود.
اختلاف میزان آلودگی و تنوع آن در کودکان کم وزن (49/9%) و کودکان با وزن مناسب (39/2%) معنی دار بود.P<0/0005 , P<0/01)
بیشترین تنوع انگلی در گروه سنی 5-4 سال بود. P<0.0005)
آلودگی به ژیاردیالامبلیا و هیمنولیپس نانا در کودکان کم وزن بیشتر بود.
پراکندگی آلودگی در روستاها یکسان بود.(P=0)
6/2% کودکان زیر 5 سال روستایی این شهرستان کم وزن بودند.
زاهد صفی خانی، محمد فکور،
دوره 2، شماره 7 - ( 4-1378 )
چکیده
ستون مهره ای انسان از نظر آناتومیکی دارای دو انحنای سینه ای و خاجی با تحدب خلفی و دو انحنای گردنی و کمری با تحدب قدامی است اما انحنای جانبی ندارد. هرگونه انحنای به طرفین را اسکولیز می نامند، موجود بودن اسکولیز با مشکلات پزشکی مانند نارحتی های قلبی ریوی – درد کمر – عدم تقارن و همراه است پروژه حاضر بصورت غربالگری در مدارس راهنمایی مناطق چهارگانه آموزش و پرورش شهر اهواز در بین پسران 11 تا 15 انجام شده است. 1033 نمونه به طور اتفاقی مشخص و با اهداف تعیین میزان درصد اسکولیز، اندازه گیری طول قد، طول دست ها و پاها و طول بازو و سپس ارتباط پارامترهای ذکر شده با اسکولیز بررسی و انجام گردید. میزان اسکولیز در جمعیت مورد مطالعه 1/36 درصد بود. در 1/2 درصد کل افراد مورد مطالعه بین طول پای چپ و طول پای راست اختلافی بین 5 تا 30 میلیمتر وجود داشت و در 1/8 درصد کل افراد مورد مطالعه بین طول دست ها اختلافی بین 5 تا 12 میلیمتر مشاهده شد. اختلاف طول قد و بازو در افراد مبتلا به اسکولیوز نسبت به افراد سالم بیشتر بوده و تفاوت معنی دار بود، تست آماری نشان داد بین اختلاف طول پاها و اسکولیوز و نیز اختلاف طول دست ها با اسکولیز رابطه معنی دار است.
زهرا اسلامی راد، مهدی مسیبی، محمودرضا خزاعی،
دوره 2، شماره 8 - ( 7-1378 )
چکیده
در بررسی حاضر که به منظور توصیف وضعیت آلودگی به انگل های روده ای در بین دانش آموختگان ابتدایی شهر اراک انجام شد، جمعا 394 دانش آموز مقطع ابتدایی از 30 مدرسه منتخب در سطح شهر مورد مطالعه قرار گرفتند. انتخاب کلاس و دانش آموز به روش طبقه ای و آزمایش مدفوع با دو روش مستقیم و غیر مستقیم بود. نتایج حاصل از سه بار آزمایش مدفوع آنها نشان داد که 63/5% آنها آلوده به انگل (اعم از بیماریزا و غیر بیماریزا) بود و در بین انگل های بیماری زا آلودگی به ژیاردیا 27/7% و های منولیپس نانا با 6/3% بیشترین شیوع را دارد. میزان آلودگی به سایر انگل های روده ای نیز به قرار زیر بود :
آسکاریس 1/5%، اکسیور 1/5% ( با روش غیر اختصاصی)، آنتامباهیستولیتکا 2/5% ، آنامباکلی 29/2% ، انتامباهارتمنی 2/2% ف یدآموبا 3/5% ، بلاستوسیستیس 2/2% ، کیلوماستیکس 2%
در این مطالعه ارتباط معنی داری بین میزان آلودگی و عوامل دموگرافیک مانند سن، جنس، شغل ، تحصیلات والدین و منطقه جغرافیایی محل سکونت مشاهده نگردید.
نعمت بیلان،
دوره 3، شماره 1 - ( 1-1379 )
چکیده
طب اطفال لازم است سوگیری مناسبی به سمت ارائه راهکارهای اساسی در جهت شناخت و حل مشکلات داشته باشد. برای این منظور شناخت شاخص های مسئولیت پذیری و تبدیل این مقوله کیفی به ابعاد کمی و قابل سنجش یک ضرورت بوده و از طرف دیگر تعریف "اورژانس طب اطفال" در قالب " آسیب پذیر ترین ها " شیوه ای است که بحث را از یک طرف صرفا علمی خارج و در رده اولویت های غیر قابل اغماض در معرض دید همگان قرار میدهد. فلذا مقاله حاضر در حقیقت به دنبال راهکار مناسبی جهت کمی سازی بحث مسئولیت پذیری از یک طرف و شکل دهی به اورژانس اطفال در قالب آسیب پذیری از طرف دیگر است.
نعمت بیلان، مژگان هاشمیه،
دوره 3، شماره 1 - ( 1-1379 )
چکیده
این مطالعه با هدف بررسی حساسیت و ویژگی و قدرت پیشگویی کنندگی مثبت و منفی علائم سه گانه بالینی رنگ پریدگی ملتحمه و کف دست و بستر ناخن در تخمین شدت آنمی در کودکان زیر 14 سال بستری شده در بخش های اطفال بیمارستان امیر کبیر به عمل آمد. نتایج حاصل نشان می دهد که از 1341 کودک زیر 14 سال مراجعه کننده به بیمارستان 564 نفر (42%) دارای درجات متنوعی از آنمی بوده اند. در افراد مبتلا به آنمی حساسیت این روش با شدت آنمی افزایش یافته به طوری که از 8/9% برای کف دست در آنمی خفیف به 100% برای کف دست در آنمی شدید می رسد و به همین ترتیب قدرت پیشگویی کنندگی مثبت تست نیز بر اساس آنمی تغییر یافته و از 26/3% برای کف دست در آنمی خفیف به 94/8% برای کف دست در آنمی شدید می رسد. در نتیجه گیری کلی میتوان گفت که تست های بالینی فوق در آنمی شدید دارای اعتبار (Validity) بسیار خوبی هستند.
مژگان هاشمیه،
دوره 3، شماره 1 - ( 1-1379 )
چکیده
کمبود آنزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز (G6PD) یکی از شایع ترین نقایص آنزیمی گلبول های قرمز می باشد. این نقص آنزیمی یکی از علل همولیز حاد دوره نوزادی و کودکی محسوب می شود و به دنبال همولیز دوره نوزادی ممکن است عوارض خطرناکی از قبیل آنمی ، هایپربیلی روبینمی و کرنیکتروس ایجاد شود. در این مطالعه توزیع فراوانی کمبود آنزیم G6Pd در نوزادان ایکتریک بستری در بخش نوزادان بیمارستان های امیرکبیر و طالقانی شهر اراک از دی ماه 1377 ای دی ماه 1378 مورد بررسی قرار گرفت و نتایج زیر بدست آمد:
تعداد کل نوزادان بستری ایکتریک 332 نوزاد بود که 63/86% آنها پسر و 36/14% دختر بودند. از این تعداد نوزادان بستری، 6/02% دارای کمبود G6PD و 39/98% دارای G6PD نرمال بودند. تمامی نوزادان ایکتریک دچار کمبود G6Pd مذکر بودند. شروع ایکتر 90% نوزادان ایکتریک با کمبود G6Pd روز دوم الی هفتم بود. 80% نوزادان ایکتریک با کمبود G6Pd ،بیلی روبین توتال بالای 18 میلی گرم در دسی لیتر داشتند. در 12/5% از نوزادان ایکتریکی که آنمی همولیتیک داشتند، کمبود G6Pd وجود داشت. در 15% از نوزادان ایکتریک دچار کمبود G^PD ، سابقه فامیلی وجود داشت. 15% نوزادان زرد با کمبود G6Pd با روش تعویض خون درمان شدند و بالاخره شایع ترین گروه خون در نوزادان ایکتریک دچار کمبود G6Pd ، گروه B+ بود. (شیوع 50%)
اکرم بیاتی، سقراط فقیه زاده، ابوالفضل رهگوی،
دوره 3، شماره 3 - ( 7-1379 )
چکیده
اختلال کمبود توجه توام با بیش فعالی معمول ترین اختلال رفتاری مشاهده شده در گروه سنی کودکان دبستانی می باشد. مطالعه کنونی یک مطالعه توصیفی تحلیلی (مورد-شاهدی) است که با هدف تعیین عوامل مساعد کننده اختلال کمبود توجه توام با بیش فعالی در کودکان دبستانی مدارس دولتی شهر اراک انجام شد. این مطالعه با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای بر روی 82 دانش آموز دچار اختلال (گروه مورد) و 80 دانش آموز سالم (گروه شاهد) که به صورت کاملا تصادفی از بین دانش آموزان مدارس دولتی و ابتدایی شهر اراک انتخاب شدند صورت گرفت. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه مخصوص معلمین کانرز و برگه مصاحبه مخصوص والدین است. بعد از جمع آوری اطلاعات، نتایج با روش های آماری مجذور کای – فیشرو t تست و با P<0/05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج بیانگر آن بود که: اکثر کودکان دچار اختلال در رده سنی 12-10 سال قرار دارند و تعداد پسران دچار اختلال بیشتر از دختران است و اکثر این کودکان از نظر فاکتورهای وزن پایین هنگام تولد، رتبه تولد (فرزند اول ذبودن)، میزان تحصیلات پدر، محیط خانوادگی نامساعد، مورد تنبیه والدین قرار گرفتن، سابقه جدایی طولانی مدت از والدین یا اعضاؤ خانواده، سابقه بیماری شدید جسمی یا روانی والدین، سابقه وجود اختلال در سایر اعضاء خانواده، درگیری قانونی پدر یا مادر، وضعیت اشتغال پدر، غیبت طولانی مدت پدر از منزل به علت اشتغال و تغییر شغل پدر – اختلاف معنی دار آماری با P<0/05 وجود داشت. بنابراین به نظر می رسد که فاکتورهای فوق الذکر عوامل مساعد کننده این اختلال هستند که با توجه به آزمون های آماری از مهم ترین آنها می توان وجود تاریخچه خانوادگی اختلالات رفتاری و محیط خانوادگی نامساعد را ذکر نمود.
سوسن معرفتی، مرضیه قاضی سعیدی،
دوره 3، شماره 3 - ( 7-1379 )
چکیده
عفونت ادراری شایع ترین بیماری دستگاه ادراری تناسلی در کودکان می باشد. اصطلاح UTI شامل طیف وسیعی از علایم بالینی می باشد که کشت ادرار مثبت یافته مشترک آنها است. در این مطالعه نتایج کشت ادرار آنتی بیوگرام 101 مورد کودک 0 تا 12 ساله مورد بررسی قرار گرفت. در کلیه موارد شمارش میکروارگانیسم بالای 100.000 کشت مثبت تلقی گردید. در کودکان دچار UTI ، 76 مورد دختر (25%) و 25 مورد پسر (24/7%) بودند. شایع ترین میکروارگانیسم به دست آمده بر اساس نتایج کشت Ecoli 87 مورد (86/1%) بوده است. کلبسیلا 4 مورد (3/9%)، استافیلوکوک 4 مورد (3/9%)، انتروباکتر 4 مورد (2/9%)، پروتئوس و استرپتوکوک هرکدام یک مورد و در یک نمونه نیز رشد همزمان چند میکروب با آنالیز فعال ادراری گزارش شد. بر اساس جنس نیز شایع ترین میکروارگانیسم در دخترها Ecoli 90% سپس استافیلوکوک 4 مورد بوده است، در پسرها نیز Ecoli با 17 مورد 68% شایع ترین جرم مسئول گزارش شده است. حساسیت آنتی بیوتیکی بدست آمده در مورد Ecoli 72% به کوتریموکسازول 76% به آمپی سیلین مقاومت وجود داشت و حساسیت به جنتامایسین نالیدیکسیک اسید و نیترو فورانتوئین به ترتیب عبارتند از: 90% ، 95%، 96%، با توجه به نتایج به دست امده بنظر میرسد در شروع درمان UTI در بیماران سرپایی که هنوز جواب کشت آنها در دسترس نمی باشد استفاده از نالیدیکسیک اسید و نیتروفورانتوئین به داروهای کوتریموکسازول و آمپی سیلین ارجح می باشند.
ذبیح اله شاهمرادی، محمد رفیعی، ملیحه نیکرو،
دوره 3، شماره 4 - ( 10-1379 )
چکیده
مولوسکوم کنتاژیوزوم یک بیماری ویروسی با شیوع 5-1 درصد در دوران کودکی است که توسط نوعی پاکس ویروس ایجاد می شود. پاپول های نرم به رنگ پوست با مرکز سفید و فرورفته از مشخصات بیماری بوده که بیشتر روی تنه، گردن و زیر بغل ایجاد می شود. نظر به اینکه گاهی تعداد ضایعات و شدت بیماری و نیز امکان سرایت آن، در بین والدین ایجاد نگرانی هایی می نماید، ضرورت انجام این مطالعه در کودکان مهدهای شهر اراک احساس شد. در این مطالعه از تعداد 1625 کودک مورد مطالعه، 32 نفر مبتلا به مولوسکوم بودند که شیوع کلی آن 1/96% محاسبه شد. در پسران شیوع 2/08% و در دختران 1/82% بود. شایع ترین سن ابتلا 3-2 سال و بیشتر نواحی تنه به صورت متعدد مبتلا بود.