Tajabady Ebrahimi M,  Hejazy M A,  Ghafary R,  Jafari P. Antagonistic ability of acid and bile tolerance Lactobacillus were isolated from dairy products.  J Arak Uni Med Sci 2009; 12 (2) :17-27
URL: 
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-94-fa.html     
                     
                    
                    تاجآبادی ابراهیمی مریم،  حجازی محمد امین،  غفاری رضا،  جعفری پروانه. توانایی آنتاگونیسم لاکتوباسیلهای مقاوم به اسید و صفرا جدا شده از محصولات لبنی.  مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1388; 12 (2) :17-27
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-94-fa.html
     
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    1-  ، Ebrahimi_mt@ yahoo.com
                    
                    
                    چکیده:       (19937 مشاهده)
                    
                    
                    مقدمه: هدف این بررسی مطالعه فعالیت ضد میکروبی 22 سویه لاکتوباسیل مقاوم به شرایط اسیدی و املاح صفراوی جدا شده از محصولات لبنی تخمیری لیقوان و شناسایی بیوشیمیایی و ملکولی سویههای منتخب بهمنظور انتخاب سویههای دارای پتانسیل پروبیوتیک بومی است. روش کار: در یک مطالعه بنیادی- کاربردی ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی این سویهها با دو روش دولایه و حفرهای علیه باکتریهای بیماریزا اشرشیا کلی، لیستریا اینوکوا، یرسینیا انتروکولیتیک، لیستریا مونوسایتوژن و استافیلوکوک اورئوس انجام گرفت. شناسایی این سویهها با دو روش بیوشیمیایی و تعیین ترادف ناحیه S rDNA16 صورت گرفت. نتایج: در روش دولایه براساس قطر هاله عدم رشد ایجاد شده، سویههای مورد آزمایش در سه گروه بازدارنده، نیمه بازدارنده و غیر بازدارنده قرار گرفتند. در روش حفرهای اطراف چاهکهای حاوی عصاره اسیدی سویههای C5i4,Y1l4,K2l3,C4i2,C6l2 و عصاره خنثی سویه C5i4 هاله عدم رشد مشاهده شد. بر اساس نتایج به دست آمده، ترادف ناحیه S rDNA16 چهار سویهC4i2, C1d2, Y2c4, D3b1 که بالاترین درصد بازدارندگی باکتریهای اندیکاتور (بالای80 درصد) را نشان میدادند تکثیر و توالییابی شد. بر این اساس چهار سویه به ترتیب لاکتوباسیلوس پنتوسوس، لاکتوباسیلوس برویس، لاکتوباسیلوس پنتوسوس و لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم شناسایی شدند. نتیجه گیری: باکتریهای بومی جدا شده از فراوردههای لبنی ایران بالقوه پروبیوتیک بوده و میتوانند گزینه مناسبی به عنوان نگهدارنده طبیعی برای ممانعت از آلایندههای مواد غذایی باشند
                    
                    
                    
                    
                    
                     
                    موضوع مقاله: 
                    
عمومى  دریافت: 1387/8/14