Miraki Z, Rostamzadeh M, Feizi A, Shokri A, Rasouli M A. Evaluation of Knowledge, Attitude, and Practice of General Dentists and Specialists about the Application of Different Dental Cements. J Arak Uni Med Sci 2023; 26 (5) :31-38
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7602-fa.html
میرکی زهرا، رستمزاده معصومه، فیضی آراس، شکری آزاد، رسولی محمدعزیز. بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد دندانپزشکان عمومی و متخصص درباره انواع سمانهای دندانپزشکی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1402; 26 (5) :31-38
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7602-fa.html
1- گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
2- گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران ، masomehrostamzadeh460@gmail.com
3- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران
4- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
5- دانشجوی دکترای اپیدمیولوژی، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
چکیده: (1154 مشاهده)
مقدمه: سطح آگاهی و تواناییهای دندانپزشک، از عوامل تعیینکننده در انتخاب و کاربرد صحیح سمانهای دندانپزشکی است. هدف این مطالعه، بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد دندانپزشکان عمومی و متخصص درباره سمانهای دندانپزشکی بود.
روش کار: این مطالعه توصیفی-تحلیلی، از نوع مقطعی بوده که بر روی 150 نفر از دندانپزشکان متخصص و عمومی در مراکز دولتی و خصوصی استان کردستان (1399) که درمانهای پروتز ثابت را انجام میدادند، از طریق سرشماری و نمونهگیری در دسترس، انجام شد. ابزار جمعآوری اطلاعات، پرسشنامه بود. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمونهای T-test و ANOVA در نرمافزار SPSS-22 استفاده گردید. سطح معنیداری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد. ملاحظات اخلاقی: این مطالعه پس از تأیید پروتکل در کمیته اخلاق در پژوهش و دریافت کد اخلاق به شماره IR.MUK.REC.1398.302 و با توجه به بیانیه هلسینکی، انجام شد.
یافتهها: نمره میانگین کلی آگاهی دندانپزشکان، 5/6 بدست آمد که نزدیک و بالاتر از متوسط نمرات بود و با مقطع تحصیلی و محل اشتغال، رابطه معناداری داشت (05/0>P). نمره میانگین کلی نگرش، 4/3 محاسبه گردید که تقریباً مساوی با متوسط نمرات بود. بین مقطع تحصیلی و جنسیت با نمره نگرش، ارتباط معناداری وجود داشت (05/0>P). نمره میانگین کلی عملکرد دندانپزشکان، 5 حساب شد که بالاتر از متوسط نمرات بود و نمره عملکرد با جنسیت، محل اشتغال و مقطع تحصیلی، رابطه معناداری داشت (05/0>P).
نتیجه گیری: میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد دندانپزشکان در حد متوسط بود و در مجموع، نمرات متخصصین بالاتر از دندانپزشکان عمومی بود. خانمها، نمره نگرش و عملکرد بالاتری داشتند. افراد شاغل در بخش خصوصی، نمره آگاهی بالاتری داشتند. برای افزایش آگاهی، نگرش و عملکرد دندانپزشکان عمومی نیاز به برگزاری دورههای آموزشی وجود دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
دهان و دندان دریافت: 1402/10/8 | پذیرش: 1403/1/21