Fani A, Fani I, Jahani F, Amini M, Baghinia M, Rafiee M et al . The Study of Acute Renal Failure Incidence in Patients Admitted to Emergency Surgical Ward of Vali-E-Asr Hospital, Arak. J Arak Uni Med Sci 2004; 7 (4) :27-32
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-6816-fa.html
فانی علی، فانی ایمان، جهانی فرزانه، امینی محمود، باغی نیا محمود، رفیعی محمد و همکاران.. بررسی فراوانی نارسائی حاد کلیه در بیماران بستری شده در بخش اورژانس جراحی بیمارستان ولی عصر(عج) اراک. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1383; 7 (4) :27-32
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-6816-fa.html
1- استادیار، متخصص داخلی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
2- پزشک عمومی.
3- کارشناس پژوهش، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
4- استادیار، گروه جراحی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
5- استادیار، متخصص اورولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
6- دانشجو دکترای آمار حیاتی.
چکیده: (2334 مشاهده)
مقدمه: نارسایی حاد کلیه(ARF) یکی از عوارض نسبتا شایع بخش های جراحی است و بر اساس افزایش اوره و کراتینین سرم و کاهش فیلتراسیون گلومرولی (CRF) تعریف می شود. در این مطالعه شیوع نارسایی حاد کلیه در بیماران بستری در بخش اورژانس جراحی مورد بررسی قرار گرفته است.
روش کار: این بررسی یک مطالعه مقطعی تحلیلی است که طی آن کلیه بیمارانی که با تشخیص اولیه جراحی اورژانس (تروماتیک یا غیر تروماتیک) در بخش اورژانس جراحی بستری شدند به عنوان نمونه وارد طرح شدند. پس از گرفتن شرح حال و معاینه بالینی، بیمارانی که سابقه بیماری کلیوی داشتند از طرح کنار گذاشته شدند و از بیمارانی که وارد طرح می شدند تست کامل ادرار، ازت اوره خون و کراتینین انجام و نتایج در فرم مخصوص ثبت می شد. پس از گردآوری اطلاعات داده ها توسط نرم افزار SPSS مورد آنالیز قرار گرفت.
نتایج: در این مطالعه طی مدت 10 ماه 2100 بیمار (1280 مرد و مابقی زن) بررسی شدند که در مجموع 5/66% آنان دچار درجاتی از ARF بودند. از مجموع بیماران بررسی شده 1136 نفر به علت حوادث و تروما (72% مولتیپل تروما و 28% با یک ضایعه تروماتیک) و 964 نفر با اورژانس های غیر تروماتیک مراجعه نموده و تحت عمل جراحی قرار گرفتند که در گروه اول 6/84% و در گروه دوم 4/25% ARF دیده شد. همچنین شیوع ARF در مردان و زنان به ترتیب 5/6% و 5/7% بوده است.
نتیجه گیری: شیوع کلیس نارسایی حاد کلیه در این مطالعه تفاوت چندانی با شیوع آن در کشورهای توسعه یافته نداشت. همچنین نارسایی حاد کلیه در بیماران تروماتیک، افراد مسن و نیز بیماران مبتلا به چند ضایعه بیش تر بود و با سایر گروه ها اختلاف معنی دار داشت که به نظر می رسد عوامل فوق الذکر بعنوان ریسک فاکتور ARF باید در بخش های اورژانس جراحی مورد ملاحظه قرار گیرد.
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1399/11/11 | پذیرش: 1383/10/10