دوره 4، شماره 3 - ( پايیز 1380 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 56-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jamshidifard A R, Najafgholian S, Gerami H. The Correlation of Intracompartmental Pressure Values With Clinical Signs and Symptoms, Studied in Post Traumatic Subjects Using A Wick Catheter. J Arak Uni Med Sci 2001; 4 (3) :49-56
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-6737-fa.html
جمشیدی فرد علیرضا، نجف قلیان سیمین، گرامی حمید. بررسی ارتباط علایم بالینی با فشار داخل کمپارتمان پس از تروما، اندازه گیری شده با دستگاه Wick. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1380; 4 (3) :49-56

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-6737-fa.html


1- عضوهیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
2- دانشجوی رشته ئپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
3- عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
چکیده:   (1455 مشاهده)
مقدمه: سندرم کمپارتمان نکروز عضلات در یک محفظه آناتومیک بر اثر افزایش فشار داخل بافتی است که منجر به ایسکمی بافتی می گردد. به دلیل ابهام و پیچیدگی علایم بالینی، گاهی اوقات اطمینان در تشخیص دشوار می شود. از طرفی تشخیص زودرس از پیشرفت یک سری عوارض برگشت ناپذیر جلوگیری می کند. این نیاز منجر به ساخت دستگاه اندازه گیری Wick  گردید که در این مطالعه از آن برای تعیین میزان فشار داخل بافتی استفاده شده است.
روش کار: مطالعه بر روی 32 بیمار با ترومای به اندام صورت گرفت که داوطلبانه و با آگاهی کامل مورد بررسی واقع شدند. قبل از اندازه گیری فشار داخل کمپارتمان به کمک دستگاه Wick علائم کلاسیک این سندرم شامل درد، درد در حالت Extension، رنگ پریدگی، حساسیت و سفتی، اختلال حسی، عدم حس نبض و زمان لازم برای پرشدگی مویرگی بر اساس تعاریف بالینی برای هر بیمار بررسی و ثبت شد.
نتایج: علائم بالینی بیمار با تغییرات ثبت شده توسط دستگاه اندازه گیری از نظر میزان هم خوانی علائم با فشار داخل کمپارتمان مقایسه شد. از میان علائم بالینی، درد شایع ترین علامت بود و رنگ پریدگی کم ترین شیوع را در بین بیماران مورد بررسی داشت. بین میزان فشار داخل کمپارتمان و بروز تعداد علائم بالینی نه گانه رگرسیون مثبت (R=0/69) به دست آمد.
نتیجه گیری: به نظر می رسد دستگاه مذکور وسیله پاراکلینیک قابل دسترس و ارزان قیمتی باشد که به راحتی می تواند برای ارزیابی فشار داخل کمپارتمان مورد استفاده واقع شده و موجب تشخیص دقیق تر و سریع تر سندرم کمپارتمان گردد.
متن کامل [PDF 287 kb]   (366 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: روانپزشکی
دریافت: 1399/11/5 | پذیرش: 1380/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb