Momeni F, Nakhostin A, Bayani M. Comparison of Salivary and Gingival Crevicular Fluid Periostin Levels in Chronic Periodontitis Patients and Healthy Subjects. J Arak Uni Med Sci 2020; 23 (1) :72-81
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-6135-fa.html
مومنی فاطمه، نخستین افروز، بیانی مجتبی. بررسی مقایسهای سطح پریوستین در بزاق و مایع شیار لثهایِ افراد مبتلا به پریودنتیت مزمن و افراد سالم. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1399; 23 (1) :72-81
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-6135-fa.html
1- مرکز تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
2- گروه دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
3- گروه پریودانتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران. ، mbayani@mail.com
چکیده: (2767 مشاهده)
زمینه و هدف: پریوستین به عنوان یک پروتئین ضروری در تکامل بافتهای مختلف در بدن عمل میکند و همچنین دارای نقش کلیدی در بافتهای حمایتکننده دندان ازجمله لیگامان پریودنتال است.تاکنون تأثیر وجود التهاب بر کاهش میزان پریوستین در برخی از مطالعات نشان داده شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی و مقایسه مقادیر پریوستین موجود در بزاق و مایع شیار لثهای افراد مبتلا به پریودنتیت مزمن با افراد سالم است.
مواد و روش ها: در این مطالعه موردشاهدی همسانشده، ۱۰۶ نفر (۵۳ نفر در گروه مبتلا به پریودنتیت مزمن و ۵۳ نفر در گروه سالم) پس از اخذ رضایتنامه کتبی آگاهانه وارد مطالعه شدند. همسانسازی بین دو گروه از نظر سن، جنس، وزن و شاخص توده بدنی انجام شد. نمونههای مایع شیار لثهای و بزاق از شرکتکنندگان دریافت و سپس توسط الایزا بررسی شد. تجزیهوتحلیل آماری توسط نرمافزار ۱۱.stata v صورت پذیرفت.
ملاحظات اخلاقی: این مطالعه با کد اخلاق IR.ARAKMU.REC.۱۳۹۷.۳۴ به تصویب کمیته اخلاق معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اراک رسیده است.
یافتهها: در این مطالعه سطوح پریوستین موجود در بزاق و مایع شیار لثهای در افراد مبتلا به پریودنتیت مزمن به طور معنیداری از گروه افراد سالم پایینتر بود (۰/۰۰۱>P). همچنین مقادیر پریوستین بر اساس پارامترهای پریودنتال به طور معنیداری بین دو گروه مورد مطالعه متفاوت بود (۰/۰۰۱>P).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه بین ابتلا به بیماری پریودنتیت مزمن و مقادیر پریوستین موجود در بزاق و مایع شیار لثهای ارتباطی معنیدار وجود دارد؛ لذا پریوستین میتواند به عنوان یک بیومارکر احتمالی برای تشخیص زودرس و پیشگیری از پیشرفت بیماری پریودنتیت مزمن در نظر گرفته شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
علوم پایه دریافت: 1398/6/3 | پذیرش: 1398/11/5