Changizi-Ashtiyani S, Ramezani M, Poorcheraghi H, Afzali S M, Pirouzi P, Atashi S et al . The Effectiveness of Rosa Canina Plant in Treatment of Some Diseases: A Brief Review. J Arak Uni Med Sci 2019; 22 (5) :6-17
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-5954-fa.html
چنگیزی آشتیانی سعید، رمضانی مجید، پورچراغی حسین، افضلی سید محمد، پیروزی پرند، آتشی سینا و همکاران.. بررسی اثربخشی گیاه نسترن کوهی (Rosa Canina L) در برخی از بیماریها (یک مطالعه مروری). مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1398; 22 (5) :6-17
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-5954-fa.html
1- گروه فیزیولوژی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
2- گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، تهران، ایران.
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
4- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
5- گروه فیزیولوژی، دانشکده پیراپزشکی استهبان، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران. ، zarei.ali40@gmail.com
چکیده: (4985 مشاهده)
زمینه و هدف از جمله گیاهان با خواص درمانی متعدد، سابقه مصرف طولانی و متداول در طب ایرانی، نسترن کوهی یا گل سرخ وحشی با نام علمی Rosa canina از خانواده Rosace است. در این تحقیق به بررسی اثربخشی گیاه نسترن کوهی در بافتها و اندامهای مختلف بدن با تأکید بر مکانیسم درمانی آن، پرداخته شده است.
مواد و روش ها مقاله حاضر یک مقاله مروری است. ۱۷۶ مقاله در محدوده سالهای۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ میلادی از بانکها و موتورهای جستوجوگر اطلاعاتی چون سید، مگایران، آوید، گوگل اسکالر، اسکوپوس، ساینس دایرکت و پابمد، با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط استخراج و پس از مطالعه و فیشبرداری مورد استفاده قرار گرفتند.
ملاحظات اخلاقی در کلیه مراحل پژوهش، کدهای اخلاق تحقیق و نشر رعایت شد.
یافته ها در این مطالعات، به اهمیت نسترن کوهی به عنوان یک گیاه دارویی محافظتکننده کبدی، کاهنده قند و چربی خون، با خواص آنتیاکسیدانتی و ضدالتهابی اشاره شده است. درواقع بیشترین میزان فعالیت فلاونوئیدی در خانواده رزاسه مربوط به نسترن کوهی است. مصرف عصاره گیاه در درمان بیماریهای شایعی نظیر دیابت، کبد چرب، سنگهای ادراری و آلزایمر توصیه شده است.
نتیجه گیری وجود تنوع کمّی و کیفی بالایی از مواد مؤثر، سهولت دسترسی، نبود عوارض سوء ناشی از مصرف و بومیبودن این گیاه، ضرورت بهرهمندی از آن جهت کنترل و درمان بیماریهای شایع انسانی را دو چندان میکند.
نوع مطالعه:
مقاله مروری |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1397/8/6 | پذیرش: 1398/2/25