زمینه و هدف: هدف از انجام این مطالعه بررسی مقایسه تأثیر یک دوره تمرین مقاومتی با شدتهای مختلف بر سطوح سرمی فولیستاتین و مایوستاتین سرمی زنان غیرفعال بود.
مواد و روشها: در این مطالعه کاربردی و نیمه تجربی، 24 زن جوان غیرفعال 20 تا 30 سال با نمایه توده بدن 22 تا 25 کیلوگرم بر مترمربع به روش نمونهگیری دسترس و هدفدار انتخاب شدند؛ سپس به روش تصادفی به دو گروه تمرین مقاومتی کمشدت (60-40 درصد یک تکرار بیشینه) و تمرین مقاومتی شدید (90-70 درصد یک تکرار بیشینه) تقسیم شدند. پروتکل تمرینی سه جلسه در هفته به مدت هشت هفته اجرا شد. نمونههای خونی پیش و 48 ساعت پس از مداخله تمرینی (پنج سیسی) جمعآوری شد؛ همچنین مقادیر سرمی فولیستاتین و مایوستاتین به روش الایزا اندازهگیری شد. دادهها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس اندازههای مکرر با نرم افزار SPSS در سطح معنیداری(05/0p<) تحلیل شدند.
یافتهها: مقادیر فولیستاتین و نسبت فولیستاتین به مایوستاتین گروه تمرین شدید افزایش معنیداری یافت(05/0p≤)؛ همچنین مقادیر مایوستاتین در این گروه کاهش معنیداری را نشان میداد(05/0p≤)؛ این در حالی بود که مقادیر فولیستاتین، مایوستاتین و نسبت فولیستاتین به مایوستاتین در گروه تمرین کمشدت به لحاظ آماری معنیدار نبود(05/0p≥)؛ همچنین مقایسه تغییرات دو گروه در متغیرهای فوق به لحاظ آماری معنیدار نبود(05/0p≥).
نتیجهگیری: به نظر میرسد فعالسازی عوامل مهم مایوژنیک و مایواستاتیک در زنان جوان غیرفعال نیاز به انجام تمرینات مقاومتی با شدت بالا دارد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |