دوره 18، شماره 3 - ( خرداد 1394 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 36-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dorostkar R, Hashemzadeh M S, Tat M, Shafaati M R, Najarasl M, Zahiri Yeganeh S. Molecular Recognition of Human Papilloma Virus (HPV) Using Proprietary PCR Method Based on L1 Gene and the Evaluation of its Frequency in Tissue Samples from Patients with Cervical Cancer. J Arak Uni Med Sci 2015; 18 (3) :28-36
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-3712-fa.html
درستکار روح اله، هاشم زاده محمدصادق، تات مهدی، شفاعتی محمدرضا، نجاراصل محمد، ظهیری یگانه سمانه. تشخیص مولکولی ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) با استفاده از PCR اختصاصی بر روی ژن L1 و بررسی فراوانی آن در نمونه‌های بافتی بیماران مبتلا به سرطان دهانه رحم. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1394; 18 (3) :28-36

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-3712-fa.html


1- مرکز تحقیقات ویروس شناسی کاربردی، دانشگاه و پژوهشگاه علوم پزشکی بقیه الله الاعظم (عج)، تهران، ایران ، R.dorost@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات ویروس شناسی کاربردی، دانشگاه و پژوهشگاه علوم پزشکی بقیه الله الاعظم (عج)، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات ویروس شناسی کاربردی، دانشگاه و پژوهشگاه علوم پزشکی بقیه الله الاعظم(عج)، تهران، ایران
چکیده:   (16579 مشاهده)

زمینه و هدف: در سال 1970 میلادی، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) به عنوان عامل اصلی بروز سرطان دهانه رحم معرفی شد. از آن جا که با استفاده از روش‏های سرولوژیک و کشت سلولی، امکان تشخیص این ویروس و انواع آن وجود ندارد، روش های مولکولی از جمله PCR در تشخیص دقیق، قطعی و زودهنگام این ویروس از اهمیت ویژه‏ای برخوردار هستند. لذا هدف از این پژوهش، استفاده از یک سنجش PCR اختصاصی بر روی ژن L1 ویروس پاپیلومای انسانی، جهت تشخیص مولکولی HPV و بررسی وفور آن در نمونه‏های بیمار می‏باشد.

مواد و روش‏ها: در این مطالعه تجربی، پس از جمع‏آوری نمونه از ضایعات بدخیم دهانه رحم بیماران مختلف، DNA ویروسی از بلوک‏های پارافینی 50 نمونه بالینی، استخراج شد و PCR با پرایمرهای اختصاصی ژن L1 ویروس پاپیلومای انسانی، بر روی نمونه‏های فوق انجام گرفت و پس از بررسی محصولات PCR تولید شده بر روی ژل آگارز 2 درصد، حساسیت و اختصاصیت این تست نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته‏ها: از میان 50 نمونه بیمار، 33 مورد از نظر وجود عفونت HPV مثبت و 17 مورد HPV منفی بودند که حاکی از فراوانی بالای HPV در این جمعیت بیمار (حدود 66 درصد) بود. نتایج ارزیابی اختصاصیت برای نمونه‏های پاپیلوما مثبت بوده و حساسیت این تست، 20 نسخه از سازه نوترکیب حاوی L1 به ازای هر واکنش بود.

نتیجه‏گیری: این مطالعه نشان داد که PCR با پرایمرهای اختصاصی بر روی ژن L1 روشی مناسب و دقیق برای ردیابی ویروس پاپیلومای انسانی است و این یافته‏ها موید گزارش های پیشین مبنی بر ارتباط میان HPV و سرطان دهانه رحم است.

متن کامل [PDF 998 kb]   (4314 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/3/4 | پذیرش: 1394/3/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb