زمینه و هدف: آرتریت روماتوئید، یک اختلال التهابی مزمن است که اساسا روی مفاصل محیطی و بافتهای اطراف آن اثر میگذارد. فاکتورهای ژنتیکی و محیطی در پاتوژنز این بیماری موثر میباشند. در سالهای اخیر، نقش استرس اکسیداتیو و آنزیمهای دخیل در این فرآیند، در آرتریت روماتوئید مورد توجه قرار گرفته است. در مقابله با گونههای واکنشپذیر اکسیژن، آنزیمهای آنتیاکسیدانی درونی و گلوتاتیون پراکسیدازها نقش برجستهای بازی میکنند. از پلی مورفیسمهای مهم این ژن، تغییر کدون CTC به جای کدون CCC بوده که موجب جانشینی اسیدآمینه لوسین در موقعیت 198به جای اسیدآمینه پرولین میشود. هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط پلیمورفیسم ژن GPx1 در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه مورد- شاهدی 130 بیمار و 126 فرد سالم مورد بررسی قرار گرفت.DNA ژنومی از سلولهای خون استخراج شد. ژنوتیپها با استفاده از تکنیک PCR-RFLP تعیین شد. آنالیز دادهها با نرم افزار MedCalc (ویرایش 1/12) صورت گرفت.
یافتهها: فراوانی ژنوتیپهای CC، CT و TT به ترتیب در بیماران 31/32، 08/43 و 61/24 درصد و در افراد سالم 62/42، 10/54 و 28/3 درصد محاسبه شد. نتایج آماری نشان دهنده ارتباط معنیداری بین ژنوتیپ TT ژن GPx1 و بیماری آرتریت روماتوئید بود(002/0p=).
نتیجهگیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشاندهنده نقش ژنوتیپ TT در ارتباط با بیماری آرتریت روماتوئید در افراد مورد بررسی میباشد. هرچند جهت تایید نتایج، پیشنهاد میگردد که مطالعه در جمعیت بزرگتری صورت گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |