Faraji F,  Ranjbar A,  Eshrati B,  Talaie A,  Shafie N,  Pirasteh S. Comparing the oxidative stress indexes of CVA patients with control group.  J Arak Uni Med Sci 2008; 11 (3) :109-116
URL: 
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-210-fa.html     
                     
                    
                    فرجی فردین،  رنجبر اکرم،  عشرتی بابک،  طلائی افسون،  شفیعی ناهید،  پیراسته شادی. مقایسه شاخص های استرس اکسیداتیو در افراد مبتلا به سکته مغزی و افراد سالم.  مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1387; 11 (3) :109-116
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-210-fa.html
     
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    1-  ، fardin.Faraji @yahoo.com
                    
                    
                    چکیده:       (21525 مشاهده)
                    
                    
                    مقدمه: در سالهای اخیر استرس اکسیداتیو به عنوان فاکتور زمینه ساز بسیاری از بیماریها از جمله سکته مغزی مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به نقش فاکتورهای ژنتیکی، جغرافیائی و نژادی در شیوع متفاوت سکته مغزی در دنیا بر آن شدیم تا به مقایسه شاخصهای استرس اکسیداتیو در افراد مبتلا به سکته مغزی و افراد سالم، در این منطقه جغرافیائی بپردازیم. روش کار: در این مطالعه مورد-شاهدی 36 نفر از افراد بالای 50 سال با تشخیص سکته مغزی حاد به عنوان گروه مورد و 45 نفر از افراد سالم همسان از نظر سن و جنس به عنوان گروه شاهد، در صورت داشتن معیارهای ورود، وارد مطالعه شدند. از تمامی افراد 5 سی سی خون گرفته شد و پس از سانتریفوژ و جدا کردن پلاسمای آنها به بررسی میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسما، پراکسیداسیون لیپیدی و میزان گروههای تیول پلاسما به ترتیب با روشهای FRAP ، TBA و HU پرداخته شد. سپس نتایج با استفاده از آزمون تی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج: نتایج مقایسه آماری نشان داد که ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و گروه تیول پلاسما در گروه مورد نسبت به گروه شاهد کاهش داشت که تنها در گروه تیول از نظر آماری معنیدار بود(001/0=p) در حالی که میزان پراکسیداسیون لیپیدی در گروه مورد نسبت به گروه شاهد افزایش داشت که از نظر آماری معنیدار نبود. نتیجه گیری: به نظر می رسد کاهش سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در سکته مغزی در افزایش آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد موثر است و لذا شاید مصرف هر چه بیشتر مواد غذائی و داروئی حاوی آنتی اکسیدان در کنترل و کاهش روند تخریب بافتی موثر باشد.
                    
                    
                    
                    
                    
                     
                    موضوع مقاله: 
                    
عمومى  دریافت: 1387/12/15