کاظمی طوبی، پناهی شهری حسین، حسینی فراش مریم، دارابی مهدی، کاشانیان محسن، اکبری حسین. مقایسه اثر پرل شوید و دارونما در درمان هیپرلیپیدمی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1384; 8 (3) :35-41
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-176-fa.html
1- گروه قلب و عروق، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران. ، med_847@yahoo.com
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
3- واحد تحقیق و توسعه شرکت داروسازی باریج اسانس.
4- گروه آمار، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران.
چکیده: (20316 مشاهده)
مقدمه: هیپرلیپیدمی یکی از عوامل خطر اصلی شناخته شده بیماری عروق کرونر است. با توجه به اهمیت هیپرلیپیدمی و لزوم درمان طولانی مدت آن، استفاده از دارویی که بتواند ضمن استفاده طولانی مدت عوارض کمتری داشته باشد، اهمیت پیدا میکند. این مطالعه به منظور مقایسه اثر پرل شوید با پلاسبو در درمان هیپرلیپیدمی صورت گرفته است.
روش کار: این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور بود که بر روی 65 بیمار مبتلا به هیپرلیپیدمی صورت گرفت. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. گروه مورد به مدت یک ماه رژیم غذایی توأم با پرل شوید و گروه شاهد یک ماه رژیم غذایی توأم با پلاسبو دریافت کردند. سطح چربیهای سرم قبل و بعد از مطالعه اندازهگیری شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون تی تجزیه و تحلیل گردید. 0/05>P معنی دار در نظر گرفته شد.
نتایج: در این مطالعه اختلاف میانگین کلسترول، تری گلیسرید، HDL و LDL قبل و بعد از مداخله در گروه مورد از نظر آماری معنادار بود. اما در گروه شاهد فقط سطح HDL قبل و بعد از درمان تفاوت آماری معناداری داشت.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد که شوید میتواند به عنوان یکی از داروهای مفید و مؤثر در درمان هیپرلیپیدمی مورد استفاده قرار گیرد.
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1387/12/1 | پذیرش: 1384/10/25