[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 6 - ( شهریور 1393 ) ::
جلد 17 شماره 6 صفحات 39-46 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقایسه‌ای اثر انواع عصاره‌های آلوئه ورا و آنتی بیوتیک‌های انتخابی روی سویه‌های بالینی استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، استافیلوکوکوس آرئوس، کلبسیلا پنومونیه و اشرشیاکلی
مریم صدرنیا، محمد ارجمندزادگان
استاديار، ایران، اراک، دانشگاه علوم پزشکی اراک، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات سل و عفونی کودکان ، گروه میکروب شناسی و ایمنی شناسی ، arjomandzadegan@arakmu.ac.irn
چکیده:   (4102 مشاهده)

زمینه و هدف: امروزه با توجه به گسترش مقاومت‌های داروئی، استفاده از گیاهان داروئی مورد توجه محققین قرار گرفته است. در این طرح اثر انواع عصاره‌های آلوئه ورا روی سویه‌های جدا شده از بیماران بررسی شده است.

مواد و روش‌ها: سه نوع عصاره آلوئه ورا شامل اسانس، عصاره بدون اسانس و نیزعصاره کامل شامل عصاره و اسانس با کمک روش پرکولاسیون از کل بخش‌های گیاه آلوئه ورا تهیه گردیدند. ارزیابی میکروب‌شناسی اثرعصاره‌ها به دو روش کربی بائر با کمک دیسک و نیز حداقل غلظت مهار کننده باکتری با روش میکروپلیت دایلوشن روی دو باکتری گرم مثبت سویه‌های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، استافیلوکوکوس آرئوس و دو گرم منفی کلبسیلا پنومونیه و اشرشیاکلی جدا شده از بیماران و نیز سویه استافیلوکوکوس آرئوسATCC 25923 انجام پذیرفت. تعیین کدورت میکروپلیت با دستگاه خوانش الایزا انجام شد.

یافته‌ها: عصاره کامل آلوئه وراروی کلبسیلا دارای قطر هاله معادل 2±32 میلی‌متردرغلظت 7/285 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر با حداقل غلظت مهار کنندگی معادل 23/2 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به روش میکروپلیت دایلوشن بود. قطر هاله و حداقل غلظت مهار کنندگی روی استافیلوکوکوس آرئوس معادل 2±30 میلی‌متر و 23/2 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس 5±30 میلی‌متر و 46/4 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و اشرشیاکلی 85/17 میلی‌متر و 85/17 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. تشابه اثر غلظت 85/17 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر آلوئه ورا با هاله تشکیل شده توسط دیسک mc/ml 10 جنتامایسین نشان داده شد. مشابه این اثر برای سایر باکتری‌ها روی آنتی بیوتیک‌های جنتامایسین،کلیندامایسین، اریترومایسین و سفکسیم در قیاس با عصاره آلوئه ورا اثبات گردید. اسانس تهیه شده از یک برگ کامل آلوئه ورا اثرات مشابه با عصاره کامل داشت ولی عصاره بدون اسانس، روی باکتری‌های مورد مطالعه بی اثر بود.

نتیجه‌گیری: در این تحقیق تشابه اثر و در برخی موارد فزونی اثرعصاره آبی آلوئه ورا با آنتی بیوتیک‌های رایج روی باکتری‌های عفونت زا اثبات گردید. لذا با ساخت داروی مناسب با منشاء گیاهی می‌توان به درمان عفونت‌های مقاوم امیدوار بود.

واژه‌های کلیدی: عصاره آلوئه ورا، حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد، آتتی بیوگرام، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، استافیلوکوکوس آرئوس، کلبسیلا پنومونیه، اشرشیاکلی
متن کامل [PDF 588 kb]   (1928 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پايه
دریافت: ۱۳۹۳/۱/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۵/۲۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadrnia M, Arjomandzadegan M. Comparative Study on the Effects of Aloe Vera Extract in Clinical Strains of Staphylococcus Aureus, Klebsiella, Staphylococcus Epidermidis and Escherichia Coli Compared to Antibiotics of Choice. AMUJ. 2014; 17 (6) :39-46
URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-2881-fa.html

صدرنیا مریم، ارجمندزادگان محمد. بررسی مقایسه‌ای اثر انواع عصاره‌های آلوئه ورا و آنتی بیوتیک‌های انتخابی روی سویه‌های بالینی استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، استافیلوکوکوس آرئوس، کلبسیلا پنومونیه و اشرشیاکلی . مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1393; 17 (6) :39-46

URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-2881-fa.html



دوره 17، شماره 6 - ( شهریور 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک Arak Medical University Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3647