[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 5 - ( ويژه نامه قرآن و طب 1389 ) ::
جلد 13 شماره 5 صفحات 107-116 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر مصرف گوشت خوک بر سلامت انسان از دیدگاه قرآن و طب
محمد حسن قوسیان مقدم، مریم ملکی
دانشجوی پزشکی دانشگاه شاهد ، mlk_mary@yahoo.com
چکیده:   (10402 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از مهم‌ترین عوامل سلامت و تندرستی رعایت آموزه‌های بهداشتی در خوردن و آشامیدن است. توصیه‌های اسلام در خصوص تغذیه نه تنها موجب سلامت جسم که تضمین کننده سلامت روان انسان نیز می‌باشد. اسلام ضمن توصیه به مصرف گوشت در حد نیاز بدن، مصرف گوشت بعضی از حیوانات را برای انسان غیر مجاز شمرده است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف گوشت خوک بر سلامت انسان از دیدگاه قرآن و طب می‌باشد. مواد و روش ها: با مراجعه به آیات قرآن کریم، احادیث، و مرور مطالعات انجام شده، تحقیقات مرتبط مورد بحث و بررسی قرار گرفته شد. قرآن کریم در چهار سوره مختلف و ائمه معصومین در احادیث مصرف گوشت خوک را برای مسلمانان حرام دانسته‌اند. یافته ها: وجود گروهی از آمین‌ها، مواد کارسینوژن، چربی بالا و میزان بالای هورمون رشد از گوشت خوک محصولی تولید می‌کند که به آن سوتوکسین (Sutoxin) اطلاق می‌کنند. وجود بیماری‌های زئونوز قابل توجه و خطرناک، ماندگاری کم و فسادپذیری بالا از جمله دیگر دلائل غیر قابل مصرف بودن گوشت خوک برای انسان است. نتیجه گیری: ادیان الهی با توجه به نقش تغذیه در سلامت جسم و روان دستوراتی در مورد استفاده از غذای پاک و سالم و عدم مصرف مواد غیر بهداشتی اعلام داشته‌اند. گوشت خوک یکی از مواد غیر قابل مصرف و غیر بهداشتی برای انسان است که متاسفانه به دلیل عدم شناخت کافی هنوز مورد استفاده گروهی از انسان‌ها واقع می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: عوامل کارسینوژن، قرآن کریم، گوشت خوک، سوتوکسین
متن کامل [PDF 168 kb]   (2262 دریافت)    
موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۹/۹/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

`Ghosian moghaddam M H, maleki M. An investigation of the effect of pork consumption on human health from the perspective of Quran and medicine. amuj. 2011; 13 (5) :107-116
URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-963-fa.html
قوسیان مقدم محمد حسن، ملکی مریم. بررسی تاثیر مصرف گوشت خوک بر سلامت انسان از دیدگاه قرآن و طب. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1389; 13 (5) :107-116

URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-963-fa.html

دوره 13، شماره 5 - ( ويژه نامه قرآن و طب 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک Arak Medical University Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.057 seconds with 786 queries by yektaweb 3503