[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 15، شماره 1 - ( دوماهنامه فروردین و اردیبهشت 1391 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 43-51 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثر دو عامل تاریکی و نور بر خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی روغن زیتون خالص و تصفیه شده به کمک تست ایمز
آرش شمس ، صدیقه مهرابیان، نورامیر مظفری
- ، ar_shamss@yahoo.com
چکیده:   (9459 مشاهده)
زمینه و هدف: روغن زیتون به عنوان منبع اصلی چربی در رژیم غذایی علاوه بر داشتن سطح بالایی از اسید چرب اشباع نشده، حاوی ترکیبات بیولوژیکی مانند آنتی اکسیدان‌های فنولی بوده که قادر به جلوگیری از تأثیر مخرب رادیکال‌های آزاد و جهش‌های حاصل بر ساختارهای سلولی می‌باشد. هدف از این پژوهش بررسی اثر آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی روغن زیتون به وسیله سالمونلا تیفی موریوم و میکروزوم است. مواد و روش‎ها: در این بررسی از 16 نمونه روغن زیتون ایرانی و1 نمونه روغن اسپانیایی استفاده گردید. آزمون تعیین توان ضد جهشی نیز بر اساس روش ایمز و با استفاده از سویه جهش یافته سالمونلا تیفی موریوم TA100 و ماده سرطان‌زای آزید سدیم انجام گرفت و با افزودن میکروزوم کبد موش اثر ضد سرطانی آن بررسی شد. شاهد مثبت آزید سدیم و شاهد منفی آب مقطر تعیین گشت. هر آزمون سه بار به طور هم زمان انجام و درصد بازدارندگی مطابق با فرمول، (1-T/M)×100 ، تعیین گردید. یافته‎ها: در صد بازدارندگی در بالا ترین سطح خود در تاریکی با توجه به واریته زیتون 64/63 درصد و در شرایط تیمار با نور 70/60 درصد بود. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که نورموجب کاهش خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی روغن زیتون می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: روغن زیتون، سالمونلا تیفی موریوم TA 100، اثر ضد جهش زایی و ضد سرطانی
متن کامل [PDF 272 kb]   (1665 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۸۹/۹/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shams A, Mehrabian S, Mozafari N. Comparison of the effects of light and darkness on anti-oxidant and anti-cancer properties of pure and refined olive oil. amuj. 2012; 15 (1) :43-51
URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-917-fa.html
شمس آرش، مهرابیان صدیقه، مظفری نورامیر. مقایسه اثر دو عامل تاریکی و نور بر خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی روغن زیتون خالص و تصفیه شده به کمک تست ایمز. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1391; 15 (1) :43-51

URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-917-fa.html

دوره 15، شماره 1 - ( دوماهنامه فروردین و اردیبهشت 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک Arak Medical University Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.061 seconds with 786 queries by yektaweb 3465