[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 6 - ( شهریورماه 1396 1396 ) ::
جلد 20 شماره 6 صفحات 83-93 برگشت به فهرست نسخه ها
بهینه‌سازی تشخیص همزمان سالمونلا و اشرشیاکلی O157:H7 در فرآورده‌های گوشتی و بررسی میزان آلودگی با روش Multiplex PCR
حسین مرسلی، گلناز اسعدی تهرانی، حانیه اسعدی، سجاد یزدان ستاد ، رضا نجف پور
دانشجوی دکتری تخصصی میکروب شناسی، گروه میکروب‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران ، sajjad.yazdansetad@gmail.com
چکیده:   (252 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: سالمونلا و اشرشیا کلی از مهم ترین پاتوژن­های آلوده­کننده مواد غذایی به­ ویژه فرآورده­های گوشتی هستند. تشخیص سریع، اختصاصی و همزمان این پاتوژن­ها با انتخاب و بهینه­سازی ژن­های اختصاصی از اهمیت بالایی برخوردار است. این مطالعه با هدف تشخیص توأم سالمونلا و اشریشیا کلی O157:H7 در فرآورده­های گوشتی و بررسی میزان آلودگی بر مبنای تکثیر دو ژن rfbE و invA با روش Multiplex PCR در استان زنجان واقع در شمال غربی ایران انجام گرفت.
مواد و روش­ها: تعداد 74 نمونه گوشت به صورت تصادفی از نواحی مختلف استان زنجان جمع­آوری شد. 25 گرم از هر نمونه گوشت در 225 میلی­لیتر محیط مولر هینتون براث به طور کامل یکنواخت­سازی و گرماگذاری گردید. جدایه­های باکتری خالص­سازی شد و استخراج DNA انجام گردید. تکثیر همزمان قطعات ژنی rfbE و invA با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و با بهینه­سازی واکنش PCR چندگانه انجام گرفت. در نهایت، حساسیت این روش با تلقیح رقت­­های مختلف از باکتری­ها به نمونه­های گوشتی بررسی گردید.
یافته‌ها: از بین 74 نمونه گوشتی، تعداد 6 نمونه (1/8 درصد) به اشریشیا کلی O157:H7، تعداد 4 نمونه (4/5 درصد) به سالمونلا و تعداد 2 نمونه (7/2 درصد) به هر دو باکتری آلوده بودند. واکنش PCR چندگانه در تشخیص توام هر دو پاتوژن در کمترین رقت تلقیح شده به نمونه­های گوشتی نیز از حساسیت بالایی برخوردار بود.
نتیجه‌گیری: در این مطالعه، واکنش PCR چندگانه بر اساس ژن­های بیماری­زایی سالمونلا و اشریشیا کلی O157:H7 جهت تشخیص سریع و همزمان این پاتوژن­ها با حساسیت و اختصاصیت بالا بهینه شد. واکنش PCR چندگانه به منظور شناسایی همزمان پاتوژن­های منتقله از راه غذا در کنترل آلودگی­های مواد غذایی روش قابل اعتمادی است.
 
واژه‌های کلیدی: فرآورده‌های گوشتی، سالمونلا، اشریشیا کلی O157:H7، Multiplex PCR
متن کامل [PDF 1403 kb]   (89 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پايه
دریافت: ۱۳۹۵/۱۲/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۶/۵/۴ | انتشار: ۱۳۹۶/۵/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Morsali H, Asaadi Tehran G I, Asaadi H, Yazdansetad S, Najafpour R. Optimization of a Multiplex PCR for Simultaneous Detection of Foodborne Pathogens Salmonella spp. and Escherichia coli O157:H7 and Contamination Prevalence Assay in Meat Products. amuj. 2017; 20 (6) :83-93
URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-4968-fa.html
مرسلی حسین، اسعدی تهرانی گلناز، اسعدی حانیه، یزدان ستاد سجاد، نجف پور رضا. بهینه‌سازی تشخیص همزمان سالمونلا و اشرشیاکلی O157:H7 در فرآورده‌های گوشتی و بررسی میزان آلودگی با روش Multiplex PCR. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1396; 20 (6) :83-93

URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-4968-fa.html

دوره 20، شماره 6 - ( شهریورماه 1396 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک Arak Medical University Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.063 seconds with 792 queries by yektaweb 3465