[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 10 - ( دی ماه 1395 1395 ) ::
جلد 19 شماره 10 صفحات 1-8 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف چای سبز بر بیومارکرهای اکسیداتیو خون پرسنل اتاق عمل
سعید امینی رارانی، احمد قدمی ، علی اکبر ملکی راد، حجت الله یوسفی، کوروش مانی
استادیار، دکترای پرستاری، مرکز تحقیقات ترمیم زخم، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ، Ghadami@nm.mui.ac.ir
چکیده:   (1646 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: پرسنل اتاق عمل در معرض خطرات شغلی ناشی از محیط کار هستند که می‌تواند منجر به افزایش رادیکال‌های آزاد و ایجاد بیماری‌های مختلف در آن‌ها شود. هدف از انجام این مطالعه، تعیین تأثیر مصرف چای سبز در بهبود سطح بیومارکرهای اکسیداتیو خون در پرسنل اتاق عمل که در معرض گازهای بیهوشی قرار دارند بود.

مواد و روشها: این مطالعه بر روی 24 نفر از پرسنل اتاق عمل به صورت کارآزمایی بالینی قبل و بعد انجام شد. از نمونه‌ها خواسته شد که روزانه 4 فنجان چای سبز حاوی 3 گرم از برگ چای سبز در 300 میلی‌لیتر آب جوش(در دمای 80 درجه سانتی‌گراد) به مدت 8 هفته مصرف کنند. سپس میلوپراکسیداز، آسیبDNA ، گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دسموتاز در پلاسما جهت بررسی سطح بیومارکر‌های استرس اکسیداتیو قبل و بعد از مصرف چای سبز اندازه‌گیری شد.

یافتهها: نتایج نشان داد که استفاده از چای سبز توسط پرسنل اتاق عمل باعث افزایش معنادار گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دسموتاز و کاهش معنادار میلوپراکسیداز و آسیب DNA می‌شود.

نتیجهگیری: نتایج نشان می‌دهد که وقتی چای سبز به عنوان مکمل آنتی اکسیدان توسط پرسنل اتاق عمل که دایماً با گازهای بیهوشی در تماس هستند مصرف می‌شود به طور قابل توجهی می‌تواند باعث بهبود استرس اکسیداتیو و آسیب DNA شود. از این رو، استفاده از آن به عنوان یک مکمل آنتی اکسیدانی طبیعی در پرسنل اتاق عمل توصیه می‌شود.

واژه‌های کلیدی: چای سبز، اتاق عمل، استرس اکسیداتیو، میلوپراکسیداز، آسیبDNA، گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دسموتاز
متن کامل [PDF 867 kb]   (459 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: پرستاري
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۳۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۷/۵ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۰/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amini Rarani S, Ghadami A, Malekirad A A, Yousefi H, Mani K. The Effect of Consuming Green Tea on Blood Oxidative Biomarkers in Operating Room Personnel. amuj. 2017; 19 (10) :1-8
URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-4496-fa.html
امینی رارانی سعید، قدمی احمد، ملکی راد علی اکبر، یوسفی حجت الله، مانی کوروش. تأثیر مصرف چای سبز بر بیومارکرهای اکسیداتیو خون پرسنل اتاق عمل. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1395; 19 (10) :1-8

URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-4496-fa.html

دوره 19، شماره 10 - ( دی ماه 1395 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک Arak Medical University Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.056 seconds with 797 queries by yektaweb 3505