دوره 18، شماره 8 - ( آبان 1394 )                   جلد 18 شماره 8 صفحات 63-71 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirghafourvand M, Homayouni Rad A, Mohammad Alizadeh Charandabi S, Shokri K. Review on effect of probiotic yoghurt use as a new solution in prevention and treatment of Constipation.. amuj. 2015; 18 (8) :63-71
URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-3566-fa.html
میرغفوروند مژگان، همایونی راد عزیز، محمد علیزاده چرندابی سکینه، شکری قزلجه کلثوم. مروری بر اثر مصرف ماست پروبیوتیک به عنوان راهکاری نوین در پیش‌گیری و درمان یبوست. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1394; 18 (8) :63-71

URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-3566-fa.html


دانشجوی کارشناسی ارشد مامايی کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، shokri.kolsoum@gmail.com
چکیده:   (2199 مشاهده)

زمینه و هدف: یبوست یک اختلال عملکردی معدی-روده‌ای است و مصرف پروبیوتیک‌ها به عنوان یک راهکار نوین در پیش‌گیری و درمان یبوست مطرح شده است. هدف از این مطالعه، مرور شواهد بالینی موجود در مورد اثرات پروبیوتیک‌ها در پیش‌گیری و درمان یبوست است.

مواد و روشها: جهت مرور شواهد قابل دسترس درباره کارآیی پروبیوتیک‌ها در پیش‌گیری و درمان یبوست، پایگاه‌های اطلاعاتی Pubmed, Medlinplus و Cochran با کلید واژه‌های یبوست، پروبیوتیک و ماست از سال 1980 تا 2013 جستجو شدند و از بین 49 مقاله مرتبط با یبوست، 16 مقاله با طراحی کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی و 3 مقاله با طراحی کارآزمایی تصادفی قبل و بعد از آزمون که اثرات پروبیوتیک‌ها بر یبوست را مورد بررسی قرار داده بودند، وارد مطالعه گردیدند.

یافتهها: پروبیوتیک‌ها، اسیدلاکتیک و اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه را تولید می‌کنند که pH کولون را کاهش داده و باعث افزایش انقباضات عضلات و حرکات دودی روده می‌شود. بعضی از گونه‌های پروبیوتیک می‌توانند ترشح موکوسی را افزایش دهند و نمک‌های صفراوی متصل را به نمک‌های صفراوی آزاد تبدیل کنند و باعث می‌شوند که نمک‌های صفراوی آزاد آب زیادی به کولون کشیده، مدفوع را نرم کرده و به دفع آن کمک کنند.

نتیجهگیری: بر اساس مطالعات صورت گرفته، مصرف روزانه پروبیوتیک‌هایی مانند لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس به میزان105 تا 1011 واحد تشکیل دهنده کلونی بر گرم به مدت حداقل 1 تا 2 هفته می‌تواند به کاهش یبوست کمک کند.

واژه‌های کلیدی: یبوست، پروبیوتیک، ماست
متن کامل [PDF 617 kb]   (661 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۳/۱۲/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۷/۲۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Arak Medical University Journal

Designed & Developed by : Yektaweb