[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 12 - ( اسفند 1393 ) ::
جلد 17 شماره 12 صفحات 39-46 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی عصاره‌های الکلی و آبی گیاه رازک معمولی و بلوط بلندمازو
سید علی اصغر سفیدگر، مجتبی تقی زاده ارمکی، اباذر پورنجف، عبدالله اردبیلی ، سجاد امیدی، امیر عبدیان اصل
استاديار، گروه میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران ، ardebili_abdollah57@yahoo.com
چکیده:   (3079 مشاهده)

زمینه و هدف: به علت افزایش روزافزون مقاومت آنتی بیوتیکی، شناسایی خواص ضدمیکروبی گیاهان دارویی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی عصاره‌های گیاهان رازک معمولی و بلوط (گونه بُلَند مازو) علیه چند سویه استاندارد میکروبی انجام گردید.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، عصاره‌های الکلی و آبی گیاهان رازک و بلوط استخراج شدند. اثرات بازدارندگی عصاره‌های گیاهی علیه سویه‌های استاندارد میکروبی (اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا و کاندیدا آلبیکانس) از طریق روش‌های انتشار در آگار و ماکروبراث دایلوشن مورد بررسی قرار گرفت. غلظت‌های مورد استفاده عصاره‌های گیاهی در روش انتشار در آگار برابر با 125، 250، 500 و 1000 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بود. به منظور تعیین حداقل غلظت ممانعت از رشد نیز رقت‌های سریالی از عصاره‌ها با طیف 1 تا 512 میلی‌گرم در میلی‌لیتر تهیه گردید.

یافته‌ها: عصاره الکلی هر دو گیاه رازک و بلوط در مقایسه با عصاره آبی آنها، اثرات مهاری بالاتری را علیه سویه‌های میکروبی استاندارد نشان دادند. دو سویه استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 29213 و کاندیدا آلبیکانس ATCC 76615، حساسیت بالاتری را نسبت به هر دو نوع عصاره الکلی و آبی گیاهان نشان دادند. از لحاظ آماری تفاوت معنی‌دار در میزان حداقل غلظت ممانعت کنندگی از رشد (MIC) عصاره الکلی گیاهان در مقایسه با عصاره آبی آنها مشاهده شد(05/0p<).

نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره‌های گیاهی رازک معمولی و بلوط بُلَندمازو دارای اثرات مهاری قابل توجهی بر روی میکروارگانیسم‌ها از جمله باکتری‌ها و قارچ‌ها هستند. اگرچه تحقیقات بیشتری در این زمینه ضروری می‌باشد ولی می‌توان از آنها به عنوان عوامل ضدمیکروبی جدید در پزشکی استفاده نمود.

واژه‌های کلیدی: عصاره‌ الکلی، فعالیت ضدمیکروبی، عصاره آبی، هومولوس لوپولوس، کوئرکوس کاستانیفولیا
متن کامل [PDF 618 kb]   (786 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پايه
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sefidgar S A A, Taghizadeh Armaki M, Pournajaf A, Ardebili A, Omidi S, Abdian Asl A. Evaluation of Antimicrobial Activity of Alcoholic and Aqueous Extracts from Common Hop (Humulus Lupulus) and Oak (Quercus Castaneifolia). amuj. 2015; 17 (12) :39-46
URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-3208-fa.html
سفیدگر سید علی اصغر، تقی زاده ارمکی مجتبی، پورنجف اباذر، اردبیلی عبدالله، امیدی سجاد، عبدیان اصل امیر. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی عصاره‌های الکلی و آبی گیاه رازک معمولی و بلوط بلندمازو. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1393; 17 (12) :39-46

URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-3208-fa.html

دوره 17، شماره 12 - ( اسفند 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک Arak Medical University Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.056 seconds with 798 queries by yektaweb 3503