[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 4 - ( فصلنامه 1386 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 64-73 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثرات مصرف اسیدهای چرب با ایزومری سیس و ترانس بر روند کیندلینگ شیمیایی ایجاد شده بر روی نسل دوم موش های ویستارکیندل شده
رضا مهدوی ، سید ولی رضویه، محمود رضا نخعی، محمدرضا پالیزوان
دانشيار ، mahdavirez@hotmail.com
چکیده:   (13890 مشاهده)
مقدمه: مطالعات زیادی در زمینه اهمیت مصرف اسیدهای چرب (ضروری) بر روی عملکرد مغز در انسان‌ها و حیوانات انجام گرفته است. اسیدهای چرب ضروری باید از طریق غذایی دریافت شوند. در این مطالعه اثرات مصرف ایزومرهای سیس (cis)و ترانس(trans) اسیدهای چرب موجود در رژیم غذایی بر روی تشنجات ایجاد شده توسط پنتیلن تترازول درنسل دوم موش‌هایی که قبلاً کیندل شده بودند، مورد بررسی قرار گرفته است. روش کار: در این تحقیق تجربی ابتدا حیوانات به چهار گروه تقسیم‌بندی شدند. در سه گروه آزمون به غذای استاندارد آنها به ترتیب اسیدهای چرب سیس، ترانس، سیس+ترانس اضافه شد و به گروه شاهد فقط غذای استاندارد داده شد. یک ماه پس ار شروع مصرف غذا، حیوانات با دوز 45 میلی گرم بر کیلوگرم داخل صفاقی، تحت کیندلینگ شیمیایی با پنتیلن تترازول (PTZ) قرار گرفتند. پس از تزریق دارو به صورت یک روز در میان، رفتارهای حیوان به مدت 20 دقیقه تحت نظر گرفته شد. منظور از رفتارهای حیوان مشاهده مراحل پنج گانه تشنج است که چنان چه حیوان پس از سه مرتبه متوالی دچار حالت پنجم تشنج می‌گردید، به عنوان حیوان کیندل شده ثبت می‌شد. اطلاعات با استفاده از آزمون‌های آماری کی اس، تی و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شد. نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که مرحله حمله در موش‌های گروه ترانس به شکل معنی‌داری نسبت به گروه های دیگر بیشتر است. هم چنین مقایسه مدت زمانی که حیوان در مرحله پنجم تشنج به سر می‌برد، نشان داد که این زمان در موش‌های گروه ترانس به شکل معنی‌داری نسبت به گروه کنترل و سیس افزایش پیدا کرده است. نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که تجویز اسیدهای چرب سیس و ترانس بر روی کیندلینگ ایجاد شده توسط پنتیلن تترازول در نسل دوم موش‌هایی که قبلاً کیندل شده‌اند، تاثیر دارد. به این صورت که گروهی که از اسیدهای چرب ترانس استفاده کرده بودند، نسبت به گروه استفاده کننده از اسیدهای چرب سیس حالت شدیدتر تشنج و مدت زمان بیشتر ابتلا به تشنج را نشان دادند.
واژه‌های کلیدی: پنتیلن تترازول، کیندلینگ، اسید چرب سیس، اسیدهای ترانس
متن کامل [PDF 156 kb]   (2336 دریافت)    
موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۷/۱۲/۲۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdavi R, Razavieh S V, Nakhai M R, Palizvan M R. Comparing the effect of dietary administration of isomeric fatty acids on chemical kindling in second generation of Wistar kindled rats. amuj. 2007; 10 (4) :64-73
URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-246-fa.html
مهدوی رضا، رضویه سید ولی، نخعی محمود رضا، پالیزوان محمدرضا. مقایسه اثرات مصرف اسیدهای چرب با ایزومری سیس و ترانس بر روند کیندلینگ شیمیایی ایجاد شده بر روی نسل دوم موش های ویستارکیندل شده. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1386; 10 (4) :64-73

URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-246-fa.html

دوره 10، شماره 4 - ( فصلنامه 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک Arak Medical University Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.057 seconds with 792 queries by yektaweb 3503