[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 16، شماره 9 - ( 9-1392 ) ::
جلد 16 شماره 9 صفحات 101-110 برگشت به فهرست نسخه ها
جدا سازی لیستریا مونوسیتوژنز از محصولات گوشتی و بررسی ژن prf A در باکتریهای جداسازی شده و مقایسه آن با نمونه های کلینیکی و نمونه استاندارد
جمیله نوروزی، الهام سیاسی تربتی، رباب بهاروند
کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران ، baharkia44@yahoo.com
چکیده:   (5327 مشاهده)

زمینه و هدف: لیستریا باکتری گرم مثبت، درون سلولی اختیاریست. ژنprf A ( فعال کننده رونویسی و تنظیم کننده ی بیان سایر ژنهای ویرولانس )، نقش مهمی در بیماریزایی باکتری دارد. هدف این پژوهش، بررسی میزان حضور باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در محصولات گوشتی مختلف و حضور ژن prf A در باکتریهای جداسازی شده از نمونه های غذایی و مقایسه آن با نمونه های کلینیکی و نمونه استاندارد بوده است.

مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی است. طی 6 ماه 60 نمونه گوشت، مرغ، ژامبون، کوکتل، سوسیس از کشتارگاه خرم آباد و فروشگاههای شهرهای تهران و خرم آباد جمع آوری شد. لیستریا مونوسیتوژنز بر اساس روش غنی سازی در سرما جداسازی و حضور ژن prf A توسط روش PCR مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز آماری نتایج با نرم افزار SPSS ( (Statistical package for social science انجام شد.

یافته ها: از 60 نمونه محصولات گوشتی مورد بررسی، 8 مورد (3/13 درصد)، گونه لیستریا مثبت بودند. 4 نمونه لیستریا مونوسیتوژنز (6/6 درصد) ، 3 مورد لیستریا اینوکوآ (5 درصد) و 1 مورد لیستریا ولشیمیری (6/1 درصد) جداسازی گردید که لیستریا اینوکوآ، از گوشت و نمونه مرغ ، لیستریا مونوسیتوژنز از گوشت، مرغ، ژامبون و لیستریا ولشیمیری از گوشت جداسازی شد. ژن prf A، در لیستریا مونوسیتوژنز ایزوله و باکتریهای اهدایی ایزوله از محصولات لبنی، نمونه های کلینیکی و استاندارد مشاهده گردید. 2 مورد از نمونه های اهدایی مربوط به سبزیجات، دارای ژن prf A بودند.

نتیجه گیری: حضور ژن prf A (فعال کننده رونویسی و تنظیم کننده ی بیان سایر ژنهای ویرولانس) در نمونه های مورد بررسی مشاهده گردید که این ژن در بیماریزایی نقش دارد. چون این باکتری از طریق غذا منتقل میشود و تهدیدی جدی برای سلامت عموم میباشد، بنابراین با شناسایی این باکتری بویژه ژنهای آن شاید بتوان راههایی جهت پیشگیری از این باکتری و بیماری ناشی از آن یافت.

واژه‌های کلیدی: کلید واژه ها : لیستریا مونوسیتوژنز، گوشت، محصولات گوشتی، ژن prf A، PCR
متن کامل [PDF 347 kb]   (1937 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پايه
دریافت: ۱۳۹۲/۴/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۲/۸/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۲/۸/۲۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nowroozi J, Siasi Torbati E, Baharvand R. Isolation of Listeria Monocytogenes from Meat Products and Study on PrfA Gene in Bacteria Isolated and Compaire Them with Clinical Samples and Standard Samples . amuj. 2013; 16 (9) :101-110
URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-2420-fa.html
نوروزی جمیله، سیاسی تربتی الهام، بهاروند رباب. جدا سازی لیستریا مونوسیتوژنز از محصولات گوشتی و بررسی ژن prf A در باکتریهای جداسازی شده و مقایسه آن با نمونه های کلینیکی و نمونه استاندارد. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (9) :101-110

URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-2420-fa.html

دوره 16، شماره 9 - ( 9-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک Arak Medical University Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.059 seconds with 791 queries by yektaweb 3506