[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 16، شماره 9 - ( 9-1392 ) ::
جلد 16 شماره 9 صفحات 25-35 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مکمل‌یاری ال-آرژینین در بهبود وضعیت آنتی‌اکسیدانی، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و ترکیب بدن در افراد مبتلا به پیش دیابت
سیاوش فاضلیان، احمد ساعدی صومعه علیا ، مریم میرفتاحی، مصطفی حسینی، هاله صدرزاده یگانه، جواد حشمتی، نازلی نمازی
استادیار، گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، a_saedi@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (5094 مشاهده)

زمینه و هدف: با توجه به این که پیش دیابت یکی از اختلالات افزایش دهنده خطر ابتلا به دیابت میباشد، این مطالعه با هدف بررسی اثر مکمل یاری ال-آرژینین در بهبود وضعیت آنتیاکسیدانی، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و ترکیب بدن در افراد مبتلا به پیش دیابت انجام شد.

مواد و روشها: مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور بر روی 46 فرد مبتلا به پیش دیابت انجام گرفت. بیماران در گروه مداخله (23 نفر) و گروه دارونما )23 نفر) به ترتیب 3 گرم در روز ال- آرژینین و دارونما (3 کپسول 1 گرمی) را به مدت 8 هفته دریافت کردند. اندازهگیریهای تن سنجی، ترکیب بدن، دریافت غذایی و آزمایشات بیوشیمیایی در ابتدا و انتهای مطالعه انجام شد. ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC)، فعالیت آنزیمهای سوپر اکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز سرم نیز اندازهگیری گردید. آزمونهای تی زوجی، تی مستقل و تحلیل کوواریانس برای دادههای کمی مورد استفاده قرار گرفتند.

یافتهها: 38 بیمار (19 نفر در هر یک از دو گروه) مطالعه را به پایان رساندند. پس از تعدیل عوامل مخدوشگر، تفاوت معنی داری بین دو گروه از نظر ترکیب بدن، شاخصهای تن سنجی و دریافت غذایی در انتهای مطالعه مشاهده نشد (تمامی موارد 05/0p<). اما افزایش معنی داری در میزان سطح TACسرم در انتهای مطالعه در گروه مداخله مشاهده گردید (001/0p <).

نتیجهگیری: مکمل یاری با 3 گرم ال- آرژینین در روز به مدت 8 هفته بدون تغییر در ترکیب بدن سبب افزایش سطح TACسرم در بیماران مبتلا به پیش دیابت شد.

واژه‌های کلیدی: پیش دیابت، ظرفیت کل آنتی اکسیدانی، مکمل یاری ال-آرژینین، فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز، فعالیت سوپر اکسید دیس‌موتاز
متن کامل [PDF 295 kb]   (1344 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۲/۳/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۲/۸/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۲/۸/۲۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fazelian S, Saedi Someeh Olia A, Mirftahi M, Hoseini M, Sadrzade Yegane H, Heshmati J et al . Effect of L-Arginine Supplementation on Antioxidant Enzyme Activity, Total Antioxidant Capacity and Body Composition in Patients with Pre-Diabetes. amuj. 2013; 16 (9) :25-35
URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-2356-fa.html
فاضلیان سیاوش، ساعدی صومعه علیا احمد، میرفتاحی مریم، حسینی مصطفی، صدرزاده یگانه هاله، حشمتی جواد و همکاران.. اثر مکمل‌یاری ال-آرژینین در بهبود وضعیت آنتی‌اکسیدانی، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و ترکیب بدن در افراد مبتلا به پیش دیابت . مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (9) :25-35

URL: http://amuj.arakmu.ac.ir/article-1-2356-fa.html

دوره 16، شماره 9 - ( 9-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک Arak Medical University Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.063 seconds with 803 queries by yektaweb 3506